5 zile la 4 stele in Poiana Brasov, pentru 358 de lei. Biletele pentru programul „O saptamana la munte”, derulat in perioada 4 octombrie - 18 decembrie, sunt deja puse la vanzare, iar preturile pachetelor de 5 zile pentru o persoana oscileaza intre 158 lei si 358 de lei, in functie de numarul de stele ale unitatii de cazare. Din oferta programului, turistii pot alege, printre altele, vacante la destinatiile populare precum Poiana Brasov, unde sunt disponibile doar structuri de cazare de 4 stele, la Sinaia, Predeal, Busteni, dar si Sovata, Miercurea Ciuc sau Odorheiul Secuiesc, scrie Capital.

Traian Basescu: Prefer majorarea TVA cresterii cotei unice de impozitare. "Prefer majorarea TVA majorarii cotei unice de impozitare", le-a spus ieri presedintele Traian Basescu oamenilor de afaceri straini la Forumul Economic Roman, in timpul unei sesiuni de intrebari si raspunsuri cu usile inchise. "Indiferent de presiunile Fondului Monetar International, cota unica ramane de neatins", a afirmat presedintele, potrivit unui participant la discutii. Basescu a intarit faptul ca autoritatile de la Bucuresti "renunta mai repede la cota TVA de 19% decat la majorarea cotei unice de 16%", scrie Ziarul Financiar.

Statul risca 330 mil. € la RAFO. Fiecare loc de munca de la rafinaria RAFO Onesti, unul dintre cele mai controversate businessuri ale ultimilor ani, ar putea costa statul roman 275.000 de euro, echivalentul a aproape 900 de salarii medii lunare. Propriu-zis, statul isi va bloca in buget 330 mil. euro, cea mai mare garantie acordata pana in prezent, reprezentand 1.200 de locuri de munca ce vor fi "salvate" la Onesti, prin ajutorul dat rafinariei. Cand va reintra aceasta pe productie? Nu se stie inca, scrie Business Standard.

Casa din lemn salveaza industria de la faliment. Confederatiile Patronale Compirom si Ugir 1903 cer majorarea cantitatilor de lemn si produse din lemn utilizate in constructii si pentru reabilitarea termica a cladirilor, pentru a reduce efectele crizei economice asupra acestei industrii. Ramura se confrunta cu micsorarea pretului lemnului, concomitent cu majorarea celor ale materialelor si a utilitatilor, potrivit unui comunicat de presa trimis de cele doua organizatii, scrie Evenimentul Zilei.

Un fond, cea mai inspirata alegere pentru investitori. Chiar daca investitorii din piata de capital ar fi avut la dispozitie, acum un an de zile, un glob de cristal care sa le prevada viitorul, cu siguranta nici prin gand nu le-ar fi trecut ca un fond de investitii le-ar putea aduce din nou suma investita, in numai 12 luni, pe timp de criza economica. Astfel, cea mai inspirata alegere din piata pentru jucatorii care s-au incumetat sa investeasca exact cand piata de capital a luat-o la vale s-a dovedit a fi fondul de investitii BT Maxim, care a dublat, in ultimul an, suma investita, scrie Bursa.

Honda Civic Type R Mugen a fost testata in premiera in Europa. Honda Civic Type R Mugen a fost testata in premiera in Europa de jurnalistii publicatiei Autocar. Versiunea mai performanta si mai agresiva a modelului Civic Type R are caroseria construita din fibra de carbon. La partea frontala hatchback-ul primeste o noua grila, de culoare neagra, un spoiler cu o extensie si doua guri de ventilatie pe capota. La aceste “bunatati” se mai adauga pragurile laterale, iar la partea din spate un eleron si un nou spoiler care integreaza doua tevi de esapament cromate. Vehiculul are suspensii sport, iar interiorul sau este similar cu cel al masinilor de curse, neavand scaune in partea din spate, StiriAuto.ro.

Viitorul Mitsubishi Outlander va avea propulsie hibrida. Noul concept PX-MiEV, pe care Mitsubishi il va prezenta la apropiatul Salon Auto de la Tokyo, prefigureaza viitorul SUV compact pe care constructorul nipon il pregateste pentru lansarea pe piata. Cu dimensiunile de 4,51 m lungime, 1,83 m latime si 1,65 m inaltime si cu un ampatament de 2,63 m, PX-MiEV Concept este mai scurt cu 13 cm decat actualul Outlander, insa este putin mai lat, scrie 24auto.ro.

JTI: Un pachet de tigari va costa 10 lei, la 1 ianuarie. Pretul mediu al unui pachet de tigari ar putea ajunge la 1 ianuarie 2010 la 10 lei, cu doi lei mai mult decat nivelul actual, pe fondul cresterii accizei si actualizarii cursului valutar, iar o parte din tigarile ieftine ar putea sa dispara de pe piata, potrivit producatorului de tutun JTI Romania, scrie Capital.

Cum arata un interviu de angajare: teste psihologice si grafologice. Pentru a face o selectie atenta, companiile au introdus sisteme de verificare a candidatilor, de la cele de aptitudini profesionale pana la cele grafologice sau de personalitate. Rata de promovabilitate nu este insa tocmai buna. "Testele sunt realizate in asa fel incat sa imparta candidatii in doua categorii: pentru nivelele de entry-level si middle management. S-ar putea spune ca in medie, 40-50% dintre candidati trec testul, iar dintre acestia, diferentierea se face prin interviu si contact direct", a declarat pentru Gandul Sorin Faur, HR manager BDO Romania.

Ce concurenta poate exista cand primii trei jucatori detin 90% din piata? Energia, telecomunicatiile, industria farma, tutunul, berea, retailul de bunuri alimentare, productia de ciment si asigurarile sunt domenii in care primii trei jucatori ajung sa controleze chiar si 90% din piata. Acest lucru se intampla in contextul in care tocmai aceste industrii sunt principalele destinatare ale celor mai insemnate parti din bugetele de cheltuieli ale unei familii. Anul trecut, aceste domenii dintre care unele se afla in vizorul autoritatii de concurenta tocmai din cauza suspiciunilor legate de intelegeri intre marii jucatori au rulat afaceri de 50 de miliarde de euro, scrie Ziarul Financiar.

Topul celor mai cautate joburi pe online in 2009. Ofertele de joburi de pe site-urile firmelor de recrutare sunt luate cu asalt de candidati, un singur anunt ajunge sa stranga 95.000 de vizualizari si peste 13.000 de CV-uri. Anunturile de recrutare care au strans cel mai mare numar de CV-uri au fost cele care vizau pozitii de agent de vanzari, assistant manager sau director de fabrica. Un singur anunt de recrutare pentru pozitia de agent de vanzari, postat pe site-ul de profil BestJobs, a adunat nu mai putin de 13.000 de CV-uri, scrie Business Standard.