Fondatorul Domo: „Oamenii nu se mai grabesc sa schimbe notebook-ul sau telefonul dupa un an”. Lipsa dorintei de a mai cumpara noile modele de produse electronice si IT&C si scaderea vanzarilor pe credit, asa explica Lorand Szarvadi, fondatorul retelei Domo, prabusirea vanzarilor din electro-retail in acest an. In plus, 2010 se anunta a fi si mai dificil. Cu toate acestea, Szarvadi se asteapta ca reteaua pe care o administreaza sa obtina cresteri timide anul viitor, cand nu se stie daca toti competitorii sai vor reusi sa se mentina pe piata, scrie Capital.

400 de manageri vad un curs mediu de 1€=4,47 lei, in 2010. Cursul mediu leu/euro la care companiile isi fac bugetele pe 2010 este de 4,47 lei pentru un euro, potrivit unui sondaj al The Money Channel la care au raspuns aproape 400 de manageri, dintr-un total de 500 chestionati, din toate sectoarele economiei. Sondajul centralizeaza prognozele companiilor romanesti referitoare la indicatorii macroeconomici in 2010 - curs valutar, inflatie sau somaj -, dar si la propriile afaceri, respectiv pietele pe care activeaza, scrie Business Standard.

Windows 7 ajunge astazi in Romania. Microsoft lanseaza astazi si in Romania noul sistem de operare Windows 7, dupa ce pe 22 octombrie ultima versiune a programului a fost scoasa pe piata la nivel mondial. Dintre facilitatile care permit calculatorului sa lucreze exact asa cum doreste utilizatorul putem aminti startup-ul, resuming-ul si inchiderea extrem de rapide, durata de viata a bateriei, scrie Evenimentul Zilei.

ING Bank: deciziile BNR intarzie relansarea economiei si vor agrava somajul. Atat companiile, cat si populatia vor avea de suferit, iar somajul va creste si mai mult in urma deciziei BNR de a suspenda reducerea dobanzii-cheie, pentru ca astfel creditele nu se vor mai ieftini, iar impactul final va fi incetinirea economiei pe mai multe trimestre, sustine ING Bank Romania. In acelasi timp, un bancher care a cerut protectia anonimatului se declara "foarte derutat" de politica "disproportionat de restrictiva a BNR" pentru o economie in recesiune, scrie Ziarul Financiar.

Constructia unei case “la rosu” s-a ieftinit cu 50%. Constructorii de case au redus tarifele in acest an cu pana la 50%, pretul solicitat de un constructor pentru o casa “la rosu”, cu o suprafata de 150 de metri, ajungand chiar si la 12.000 de euro in Bucuresti si pana la aproape 5.000 de euro in Iasi. “Lumea nu mai construieste, nu se mai face nimic. Totul este blocat”, a declarat pentru Business Standard Alecsandru Ionut, administratorul firmei Alecsandru Construct din Iasi, care anul trecut construia cu aproximativ 60-70 de euro pe metru patrat, iar acum a scazut pretul la 30-40 euro/mp.

Mercedes SLS AMG Black Series va debuta in 2013 si va costa circa 260.000 de euro. Supercarul va avea acelasi motor V8 de 6.2 litri aflat sub capota vehiculului standard, care insa va produce 600 CP si un cuplu de 677 Nm. „Suta” va fi atinsa in mai putin de 3.5 secunde, iar viteza maxima va fi de 335 km/h, scrie StiriAuto.ro.

Volanul de Aur 2009 - iata castigatoarele. Volanul de Aur este acordat anual, incepand din anul 1975, celor mai bune modele de automobile, aparute in ultimul an, scrie 24auto.ro. Volanul de Aur 2009 - castigatoarele pe categorii: Clasa mini: Volkswagen Polo; Clasa compacta: Opel Astra; Clasa medie-superioara: Audi A5 Sportback...

3 mld. euro cheltuie anual romanii pentru copiii lor. Paradoxal probabil, cei mai mici membri din familiile cu copii atrag cele mai mari cheltuieli din bugetul familiei. Conform calculelor BUSINESS Magazin, piata bunurilor si serviciilor destinate celor peste 4 milioane de copii si tineri din Romania cu varste pana la 18 ani depaseste 3 miliarde de euro anual, adica mai mult decat vanzarile cumulate inregistrate anul trecut de Metro si Carrefour - cele mai mari retele de magazine de pe piata. Iar cheltuielile dedicate copiilor cresc de la an la an, stimuland afacerile cu produse si servicii specifice, scrie Business Magazin.

O aplicatie iPhone te scapa de frica de avion. Cei care au frica de avion si detin un iPhone pot folosi aceasta aplicatie cu mare incredere ea avand o rata de succes de 98%, conform reprezentatilor companiei aeriene. Aplicatia „Zburand fara frica” contine o introducere a lui Richard Branson, presedintele companiei aeriene, un clip video care explica zborul propriu-zis, intrebari frecvente, un buton de panica si exercitii speciale de respiratie, scrie Capital.

Cum poti incheia un contract de comodat. Prin contractele de acest tip, se permite folosirea temporara si gratuita a unui bun (mobil sau imobil), precum un autoturism, o cladire etc. Cel care utilizeaza bunul (comodatarul) este obligat sa il restituie asa cum l-a primit. Bunurile care se consuma prin intrebuintare (consumptibile) si cele care pot fi inlocuite cu altele (fungibile) nu pot fi obiectul unui astfel de contract. Pentru o persoana juridica, incheierea unui contract de comodat in calitate de comodatar reprezinta o facilitate, caci va dobandi folosinta gratuita a bunului pe o perioada de timp determinata. Din acest punct de vedere, este irelevanta persoana comodantului, scrie Startups.ro.

Cel mai mare salariu din industria hoteliera din Romania este de 10. 000 de euro. Pachetele salariale ale directorilor generali din unitatile hoteliere variaza intre 1.500 si 10.000 de euro, in functie de nationalitate, clasificarea unitatii sau afilierea la un lant hotelier international, sunt de parere mai multi specialisti din domeniu, chestionati de Business Standard.

"Transelectrica" e la limita profitabilitatii, cu un castig de numai 2,47 milioane de lei, in T3. Operatorul de transport al energiei electrice "Transelectrica" (simbol TEL) a raportat un profit net de numai 2,47 milioane de lei in ultimele trei luni, potrivit rezultatelor trimestriale publicate ieri. Astfel, profitul cumulat pentru primele trei trimestre din acest an este de 11,45 milioane de lei, de 12 ori mai mic comparativ cu perioada similara a anului trecut, cand castigul se ridica la 132,91 milioane lei, scrie Bursa.

Cel mai puternic BMW M3 din toate timpurile. BMW a dat miercuri publicitatii primele detalii si poze oficiale cu noul sau model BMW M3 GTS. Pe scurt, noul model este cel mai tare M3 fabricat vreodata si este exact ceea ce ultimele modele din gama M nu au fost - o masina care nu face compromisuri, care pune mai presus performanta in dauna accesoriilor si a confortului. Sub capota noului M3 GTS se afla un un motor V8 cu capacitate sporita la 4,4 litri care dezvolta o putere de 450 CP, scrie AutoDigest.ro.