Casa ideala cautata de bucuresteni. Peste 60% din bucuresteni isi doresc sa cumpere o locuinta, 70% preferand apartamente. 40% cauta sa plateasca cu cash, iar Prima Casa e o optiune doar pentru 22%. Apartamentele cu doua camere (47,9%), un buget de 60.000 de euro (51%) si achi­zitia prin credit (55,6%) sunt principalele optiuni ale bucurestenilor interesati sa-si cumpere o locuinta, potrivit unui studiu realizat de compania Daedalus MillwardBrown, scrie capital.ro.

Doar un miliard de euro, averea antreprenorilor romani din Top 100 cele mai valoroase companii. Averea antreprenorilor romani reprezinta mai putin de 2% din valoarea totala a celor mai importante 100 de companii locale, potrivit unei analize a Ziarului Financiar care are la baza Anuarul Cele mai valoroase companii din Romania realizat de Ziarul Financiar, in colaborare cu casa de investitii Capital Partners. Cel mai bogat roman ramane Ion Tiriac, care desi pierde 100 mil. euro la evaluarea din acest an, detine in cadrul Metro Cash & Carry Romania, UniCredit si Allianz - Tiriac actiuni in valoare de circa jumatate de miliard de euro.

O mie de analisti straini: Situatia economica a Romaniei se va inrautati in urmatoarele sase luni. Peste o mie de experti financiari din 88 de tari, chestionati de institutul Ifo din Germania, afirma ca, peste sase luni, situatia economica din Romania si Letonia va arata o deteriorare continua. De altfel, Romania si statele baltice au primit, de la specialistii chestionati de Ifo, cele mai slabe calificative din regiune. In cazul Romaniei si Letoniei, expertii anticipeaza ca urmatoarea jumatate de an va include si contractia cheltuielilor de capital si a consumului privat, scrie Business Standard.

Kartingul: o afacere care franeaza brusc. La sfarsit de sezon, circuitele de karting trag linie si constata o scadere a afacerilor de pana la 40%. Clientii se imputineaza, iar investitiile se mai fac doar din pasiune. „Practic, volumul de activitate a revenit la nivelul anului 2007. Daca anul trecut afacerea a crescut cu circa 40%, anul acesta am inregistrat, pe ansamblu, o scadere de 35%-40%“, marturiseste unul dintre investitori citati de capital.ro.

Furnizorii de energie ii ameninta pe producatori cu importuri ieftine. Furnizorii de electricitate refuza sa participe la licitatiile anuntate de complexurile de pe Valea Oltului, care au scos la vanzare energia pentru anul 2010. In ultima perioada, producatorii de energie pe baza de carbune au mai scazut usor preturile minime de pornire ale licitatiilor, dar nu sub limita de 200 de lei/MWh. Furnizorii continua sa ii tina in sah pe producatori pentru ca ei considera ca preturile minime de pornire ale licitatiilor anuntate pe platformele OPCOM (administratorul bursei noastre de energie) sunt cu circa 15% mai mari decat contractele incheiate deja pentru 2010 atat in regiune, cat si in Romania, scrie Bursa.

O romanca are grija de inima a 490 de milioane de europeni. Gabriela Bodea, care pana in aprilie 2009 a ocupat pozitia de director de marketing pentru Romania al celui mai mare producator de medicamente din lume Pfizer, coordoneaza din aceasta luna pe partea de marketing portofoliul de medicamente cardiovasculare (pentru inima) al companiei din pietele emergente. Bodea, 42 de ani, lucreaza la sediul din Bruxelles al Pfizer. Regiunea de care este responsabila cuprinde 33 de tari, cu o populatie de aproximativ 490 de milioane de locuitori (zece tari est-europene membre ale UE, Rusia, Turcia, Israel, tarile din regiunea Caucaz si din Balcani), scrie Ziarul Financiar.

Windows 7, de doua ori mai bine vandut decat Vista. Microsoft a vandut in primele saptamani dupa lansarea celui mai mare sistem de operare, Windows 7, de doua ori mai multe licente comparativ cu vanzarile aferente oricarui sistem de operare lansat anterior, potrivit lui Steve Ballmer, CEO Microsoft, citat de Wall Street Jour­nal (WSJ). Acesta a apreciat vanzarile Windows 7 ca fiind “fantastice”, insa nu a oferit nicio cifra relevanta in acest sens, scrie Business Standard.

Sunt diamantele o investitie rentabila? Pretul diamantelor a scazut cu aproximativ 10% in acest an, in concordanta cu slabele performante ale industriei de lux afectate de criza, dar piata acestor produse s-ar putea redresa o data cu cresterea cererii din India si China. Expertii bijutieri spun ca investitiile in pietre pretioase sunt inca nesigure, potrivit unei analize efectuate de The Wall Street Journal si citat de capital.ro.

Viitorul Peugeot 508, un inlocuitor pentru doua modele. De ce a optat Peugeot pentru aceasta "numerotare" aparent nefireasca? Pur si simplu pentru ca 508 nu va inlocui una, ci doua familii de modele din actuala gama: 407 si 607. Despre retragerea definitiva a navei amiral 607 se stia deja, insa acum avem un indiciu important: prin prisma numelui, este de asteptat ca viitorul model sa fie, ca dimensiuni, undeva intre cele doua game si, totodata, acesta va deveni noul varf de lance al "leului" francez, scrie 24auto.ro.

Poze oficiale cu noul BMW Seria 5 "scapate" pe internet. Lansarea oficiala al noului model BMW Seria 5, ce poarta numele de cod intern F10, este programata luni, 23 noiembrie, dar primele poze cu sedanul constructorului bavarez au aparut deja pe internet. Pozele surprind cateva detalii ale noului model Seria 5, in special partea frontala. Forma farurilor fata este aproape identica celei de la Seria 5 GT, forma ce a fost inspirata de la Seria 7 Limousine, scrie AutoDigest.ro.