Cand vor muri micii dezvoltatori, care au livrat jumatate din locuintele Capitalei? Mai mult de jumatate din locuintele construite in Bucuresti in perioada 2006-2007 au fost dezvoltate de companii necunoascute si fara experienta, la o calitate indoielnica si greu de vandut in aceasta perioada. Numarul acestor companii a inceput sa paleasca, in ultima perioada, in detrimentul companiilor cu experienta internationala si jucatorii de pe piata se asteapta ca, dupa criza, ponderea lor sa fie una insignifianta in piata, scrie Capital.

Patronii isi tin banii in conturi proprii, inclusiv in strainatate, in loc sa-si ajute firmele. Multi proprietari romani de firme se gandesc in primul rand la acumularea la nivel personal si prefera sa-si tina banii in conturile proprii, inclusiv din afara, dovedind neincredere in perspectivele businessurilor pe care le-au creat, in timp ce multinationalele continua sa vina cu capital, afirma Rasvan Radu, presedintele executiv al UniCredit Tiriac Bank, scrie Ziarul Financiar.

Contract de 269 mil. dolari semnat intre Gazprom si Grup Servicii Petroliere. Grup Servicii Petroliere, companie controlata de omul de afaceri Gabriel Comanescu, va construi pentru gigantul rus Gazprom o conducta de gaze pe sub Marea Neagra, ce va deservi si orasul Soci, gazda Jocurilor Olimpice de Iarna din 2014, contract a carui valoare este de 269 milioane de dolari, noteaza Business Standard.

Situatie incerta la DreamTeam, fost consultant pentru Forex. Clientii nu-si pot recupera banii. Actionarii Societatii de Administrare a Investitiilor (SAI) DreamTeam nu mai pot fi contactati de cateva saptamani, in conditiile in care Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a suspendat activitatea firmei, iar o serie de persoane afirma ca, in calitate de fosti clienti, nu-si mai pot recupera banii de la o alta firma la care acestia au fost actionari, DreamTeam Capital Management SRL, scrie Ziarul Financiar.

Analisti: Incertitudinile politice impiedica aprecierea leului in perioada imediat urmatoare. Situatia politica incerta din Romania si rezultatele slabe ale unor companii nefinanciare impiedica o apreciere a leului in raport cu euro in perioada imediat urmatoare, dar pana la finele lui 2010, leul ar putea castiga cateva procente in fata monedei unice europene, potrivit unui sondaj Reuters, citat de Mediafax. "Incertitudinile politice si balantele contabile slabe ale companiilor din afara sectorului financiar impiedica revenirea leului pe un trend pozitiv, in viitorul apropiat", a declarat Raffaella Tenconi, analist la compania Wood&Co din Londra, noteaza DailyBusiness.

Bancile incep timid sa scada dobanzile la credite. Cu putin timp inainte de sfarsitul anului, institutiile financiar-bancare dau semne ca vor sa faca imprumuturile mai accesibile. Mult asteptatele reduceri de dobanzi la credite incep sa apara pe piata bancara din Romania. Ce-i drept nu la parametri visati de persoanele care vor sa se indatoreze cu orice pret. Potrivit revistei „Capital”, majoritatea institutiilor financiare au diminuat dobanzile, cele mai semnificative avand loc la imprumuturile in lei. Fata de luna iulie, dobanzile au scazut cu pana la 6,7%, noteaza EvZ.ro

Refuzati de banci, de sarbatori, romanii iau credite mai scumpe prin telefon. Creditele acordate de IFN, rapide si mai scumpe decat cele bancare "clasice", sunt ultima solutie pentru romanii presati de urgente financiare de sarbatori. In prag de sarbatori, romanii mai au o solutie pentru a face rapid rost de banii necesari pentru cumparaturi: institutiile financiar-nebancare (IFN). Sunt si IFN care iti dau banii in cel mult 48 de ore, ba unele iti aduc si imprumutul la domiciliu, informeaza Gandul.

Comenzile externe sustin productia Nokia Romania. Compania va extinde productia de accesorii si telefoane mobile pe baza comenzilor venite din Africa si Orientul Mijlociu. Nokia Romania mizeaza pe accesorii si telefoane mobile tot mai complexe pentru cresterea cifrei de afaceri. Productia de accesorii pentru telefoane mobile ar putea creste cifra de afaceri a Nokia Romania la jumatate de miliard de euro in acest an, ca urmare a comenzilor din Africa de Nord si Orientul Mijlociu, sustin reprezentantii companiei. In acest context, sindicalistii de la Nokia si reprezentantii patronatului au inceput negocierile pentru noul contract colectiv de munca, menit sa asigure forta de munca necesara extinderii productiei de telefoane si accesorii pentru acestea, scrie Romania Libera.

Chevrolet Volt va debuta in California. Chevrolet a anuntat recent, in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, faptul ca autovehiculul electric Volt cu autonomie extinsa va fi disponibil spre sfarsitul anului viitor in California, cea mai mare piata de autovehicule noi din SUA, urmand apoi alte piete importante din diferite regiuni ale Statelor Unite, scrie 24auto.ro

SIF-urile au urcat cu 9,6% in ultima saptamana la BVB. Lichiditatea pietei de actiuni a scazut cu 29% saptamana trecuta, pana la 80,8 milioane de lei. Actiunile SIF au castigat 9,66% in ultima saptamana la Bursa de Valori Bucuresti, cu mult peste avansul general al pietei, de 1,27%, in contextul in care investitorii asteapta in continuare o decizie in privinta ridicarii pragului de detinere la SIF-uri, potrivit NewsIn. “Bursa a inceput saptamana intr-o tenta pozitiva si fara evenimente majore, accentul punandu-se pe cele cinci SIF-uri, al caror indice reprezentativ s-a mentinut peste pragul de rezistenta de 24.000 de puncte si a marcat patru sedinte de crestere”, se arata in raportul saptamanal al casei de brokeraj Intercapital Invest, scrie Cotidianul.

Hyundai a prezentat la Los Angeles noul SUV Tucson. Hyundai a prezentat noua generatie a SUV-ului Hyundai Tucson in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Actualul Hyundai Tucson este cel mai bine vandut SUV din Romania in anul 2009 si unul dintre cele mai ieftine astfel de modele de pe piata locala, noteaza AutoDigest.ro