Flamingo intra in insolventa. ING a demarat executarea silita! Retailerul de electronice, electrocasnice si IT&C Flamingo, operatorul retelei Flanco, intra in insolventa, dupa ce negocierile companiei cu ING Bank au esuat, institutia fianciara demarand executarea silita a stocurilor din unele magazine ale companiei. Cererea de reorganizare judiciara (insolventa) care ii confera companiei protectie fata de creditori se va judeca joi la Tribunalul Bucuresti, scrie capital.ro.

Hoteluri de zeci de milioane de euro din Romania, scoase la vanzare la mica publicitate in Financial Times. Mai multe anunturi de vanzare a unor hoteluri si complexuri imobiliare, cu preturi intre 1 milion si 38 de milioane de dolari sunt prezente la pagina de mica publicitate din cotidianul britanic Financial Times . Cel mai scump proiect scos la vanzare in FT este un complex imobiliar "Esplanada Primaverii", in Bucuresti, pentru 38 de milioane de dolari. Anuntul implica un proiect imobiliar in nordul Bucurestiului, insa nu reiese clar din text daca tranzactia vizeaza doar terenul sau si constructia ulterioara a proiectului, scrie Ziarul Financiar.

Trei motive pentru care Mugur Isarescu nu accepta sa fie premier. Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, nu va accepta in nicio situatie un mandat de premier, a declarat pentru Gandul consilierul sau, Adrian Vasilescu, care a explicat si motivele care stau la baza acestui refuz categoric. Daca primul motiv invocat de Vasilescu are ratiuni mai degraba medicale, cel de-al doilea se refera la sustinerea pe care trebuie s-o aiba un prim-ministru, pornind tot de la experienta de acum zece ani de zile.

Opt din zece romani nu vor credit. Potrivit unui sondaj al Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar, opt romani din zece spun ca nu au de gand sa-si ia un imprumut bancar anul viitor, indiferent de situatie. Conform sursei citate, 83% din respondenti au declarat ca nu isi vor lua credit anul viitor, in timp ce 69% dintre cei chestionati spun ca nu au cum si nici posibilitatea sa economiseasca, scrie Evenimentul Zilei.

BMW X6 ActiveHybrid costa 103.350 euro cu TVA. BMW a publicat miercuri pretul noului BMW X6 ActiveHybrid. Acesta costa 87.000 euro faraTVA (103.350 euro cu TVA). Primul model Sports Activity Coupe cu transmisie complet hibrida BMW isi va face debutul pe piata din Romania in luna aprilie. Sistemul de transmisie BMW X6 ActiveHybrid consta dintr-un motor V8 pe benzina, de 4.4 litri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, care dezvolta 407 CP si doua motoare electrice sincronizate care produc 91 CP, respectiv 86 CP, scrie StiriAuto.ro.

Analistii straini: Prima de risc pentru Romania creste din cauza crizei politice, nu a situatiei din Grecia. Deteriorarea perceptiei pe care o au pietele internationale fata de Romania este cauzata de prelungirea crizei politice, dupa cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, in conditiile in care primele de risc in caz de neplata - credit default swap - au crescut cu 28 de puncte in ultimele doua zile. “Aproape 90% din ceea ce se intampla cu evolutia CDS-urilor Romaniei se datoreaza factorilor interni. Rezultatul alegerilor a fost o surpriza pentru pietele internationale. Toata lumea se astepta ca Mircea Geoana sa castige, conform rezultatelor sondajelor de opinie”, spune analistul Ivan Tchakarov, scrie Business Standard.

Oferta de criza: casele din materiale neconventionale. Piata caselor construite din materiale neconventionale pare sa prinda contur in contextul actual al pietei, in primul rand datorita pretului care ajunge in unele cazuri la jumatatea celui cerut pentru o constructie din zidarie, dar si datorita rapiditatii de dezvoltare si a confortului termic sporit. O casa Amvic, la rosu, costa in medie 200 de euro/mp si constructia dureaza circa 30 de zile calendaristice. Se construieste din cofraje termoizolante de gen lego si e nevoie de doar 4 persoane pentru a construi o astfel de locuinta, care are o durata de viata de 400 de ani, scrie capital.ro.

Cine pierde si cine castiga daca in 2010 apar peste 400 MW in eolian. Gigantul energetic ceh CEZ, prezent in Romania prin intermediul fostei Electrica Oltenia, estimeaza ca la finele anului viitor vor fi instalati intre 700 si 750 MW in eolian pe piata locala, echivalentul puterii unui reactor nuclear de la Ceranavoda, ceea ce ar putea forta inchiderea sau reducerea semnificativa a productiei anumitor termocentrale ineficiente. Octavian Lohan, director general adjunct in cadrul Transelectrica, a explicat ca daca anul viitor se vor instala peste 400 MW in eolian, ceea ce reprezinta putin peste jumatate din puterea unui reactor nuclear, vor fi avantajati producatorii ca Hidroelectrica si dezvantajati cei termo si, in special, Termoelectrica, scrie Business Standard.

Politia Capitalei a primit cadou un elicopter de 1,2 milioane de euro. Vezi ce cadouri de exceptie a mai primit primit politia in 2009. Politia Capitalei are la dispozitie, de miercuri, un elicopter Eurocopter EC120B, de ultima generatie, in valoare de 1,2 milioane de euro. La ce cadouri a primit Politia Capitalei in ultimul an nu ai cum sa nu fii putin invidios. Elicopter Eurocopter EC120B, motociclete KTM, un triciclu Can-Am Spyder, Jeep militar J8, Mitsubishi Lancer EVO X, Seat Leon Cupra si Seat Exeo. Toate cadouri, scrie AutoDigest.ro.