Iad fiscal: portareii au norma de firme controlate si procent din amenzi. Angajatii ANAF vor avea norma de firme controlate, potrivit unui ordin semnat de noul ministru al Finantelor. Portareii vor primi in continuare procente din amenzile pe care le vor aplica. O cota de pana la 25% din amenzile aplicate, dar si din impozitele restante recuperate se duce, nu la buget, ci la dispozitia institutiilor de control, de unde este impartita angajatilor. Investitorii straini- pana de curand considerati motorul de dezvoltare al economiei, au devenit suspectii de evaziune numarul unu, scrie Capital.

Google s-ar putea retrage din China. Compania care administreaza cel mai cunoscut motor de cautare din lume, Google, a anuntat ca si-ar putea incheia activitatea in China dupa ce securitatea unor conturi de e-mail ale unor militanti pentru drepturile omului a fost compromisa. Intr-un comunicat publicat pe blogul companiei, reprezentantii Google au anuntat ca au detectat un atac informatic bine coordonat impotriva infrastructurii firmei. Agresiunea a avut originea pe teritoriul Chinei, scrie evz.ro.

Bancile au ajuns sa stea pe o balta de euro. Jocurile pe curs se fac la Londra. Schimbarea neasteptata a perceptiei strainilor asupra Romaniei a creat o problema nebanuita pentru bancherii locali, care acum se vad in situatia de a avea multi euro, cu care nu au insa ce sa faca. "Nu cred ca actuala intarire a leului este consecinta unor fluxuri comerciale, ci mai degraba financiare. E o consecinta a modificarii sentimentului investitorilor internationali fata de Romania in bine", spune Mihai Bogza, presedintele executiv al Bancpost, fost viceguvernator al BNR pentru Ziarul Financiar.

Hannah Montana Mania sau cum transformi o generație intr-o ținta de marketing. Gemenele Olsen, revelația "Full House", Hilary Duff, vedeta din "Lizzie McGuire" nu mai sunt demult modelele copiilor. Hannah Montana, interpretata de adolescenta Miley Cyrus, e noua regina a puștimii și inima unei industrii pe care Disney a pus-o in mișcare in 2006. Felul in care arata camera Codruței e ilustrativ pentru o generație intreaga de copii romani care, pentru ca urmaresc serialul difuzat de Disney Channel, s‑au transformat intr‑o ținta consistenta – circa 4 milioane de potențiali cumparatori – pentru marke­teri. De ce o plac ei atat de mult? Codruța explica simplu: „E foarte frumoasa și știe sa cante“, scrie Money.Express.

MINI Beachcomber a fost expus la Detroit. MINI a prezentat la Salonul Auto de la Detroit conceptul de patru locuri cu caroserie deschisa, botezat Beachcomber. Modelul SAV ofera un indiciu despre designul pe care il va adopta viitorul crossover al marcii, care va debuta in versiunea de serie, cel mai probabil, la Salonul Auto de la Geneva. Prototipul este dotat cu tractiune integrala ALL4 si interior modulabil si nu dispune de usi, de un acoperis conventional si de celelalte elemente de caroserie care ar putea limita intensitatea contactului pe care pasagerii il au cu mediul inconjurator, scrie StiriAuto.ro.

CNVM vrea sa stie cat au dat kazahii pe Rompetrol Rafinare si Well Services. Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis, in sedinta de ieri, sa ceara KazMunaiGaz sa declare pe proprie raspundere daca in contractul incheiat cu Dinu Patriciu pentru vanzarea "The Rompetrol Group" sunt mentionate, separat, preturile pentru "Rompetrol Rafinare" si "Rompetrol Well Services", cele doua companii listate la Bursa de Valori Bucuresti pentru care KMG trebuie sa lanseze oferte de preluare obligatorie, scrie Bursa.

Aiuritorul buget al guvernului Boc. Un sfat pentru cititori: fiti chibzuiti, cumparati pe cat posibil produse romanesti si renuntati la a-i mai invidia pe smecherii care va depasesc pe linia de tramvai in masini de fite. In cele din urma, legile economiei de piata isi urmeaza cursul firesc. Cei care produc vor prospera, in timp ce escrocii si speculantii vor esua. Daca va numarati printre cei din prima categorie, e posibil sa va intalniti curand cu oferte excelente la vanzarea vehiculelor de lux ale celor din a doua. Alea cu care mai deunazi obisnuiau sa le-o ia inainte „fraierilor“ din coloana, scrie Claudiu Serban in editorialul sau din Capital.

Concesiunea Comarnic-Brasov primeste unda verde. Compania de Drumuri ar putea semna saptamana aceasta cu francezii de la Vinci concesiunea Autostrazii Comarnic-Brasov, dupa ce alegerile de la finele anului 2009, soldate cu un nou guvern, au atenuat temerile companiei Vinci ca un nou guvern ar rezilia contractul. "Au asteptat sa vada ce se intampla din punct de vedere politic. Acum, singurele impedimente privesc aranjamentul financiar al proiectului, mai precis observatiile pe care banca finantatoare le-ar putea face", a declarat ieri un oficial al companiei citat de Romania libera.

Cum te lasa Orange fara Internetul pe care-l platesti pentru iPhone. Legal. Orange, liderul pietei locale de telecomunicatii si singurul operator care comercializeaza terminalul Apple iPhone pe piata din Romania, poate suspenda oricand oferta de date pentru iPhone in situatia unei utilizari abuzive a acestui serviciu, daca folosesc excesiv terminalul pe post de modem, convorbiri prin VoIP (Skype) sau pentru transferarea de fisiere de tip peer to peer (ODC, DC++). se arata in rubrica de Termeni si Conditii de pe site-ul operatorului, scrie Capital.ro.

Vacanta de Valentine’s Day in varianta de criza e cu 15% mai ieftina. Dupa perioada sarbatorilor, agentiile de turism si hotelierii au inceput deja pregatirile pentru Valentine's Day, atat la ofertele interne, cat si la cele pentru destinatii externe."Preturile sunt cu 5-15% mai mici decat anul trecut si, in plus, agentiile vin cu o serie de oferte speciale", a declarat pentru Gandul Traian Badulescu.

Metro si Real au ramas la 10% din comertul local. Grupul Metro, cel mai mare jucator din comertul local, a avut anul trecut vanzari estimate de Ziarul Financiar la peste 2 miliarde de euro in cele 48 de magazine ale sale din Romania, din care 24 Metro si 24 Real. Grupul german a raportat ieri vanzari in scadere cu circa 13% pe 2009 fata de anul anterior in Europa de Est. Metro ramane astfel cel mai mare jucator din comertul local, o piata estimata la putin peste 20 de miliarde de euro, cu o cota de aproape 10%.

Cadillac XTS Concept - Masina care va concura cu BMW Seria-7 si Mercedes-Benz S-Klasse. Noul concept sedan de clasa business, dezvaluit la Detroit , pastreaza aceleasi linii de design regasite in gama Cadillac. Colturi puternic pronuntate, blocuri optice fata/spate verticale, precum si grila frontala generoasa. Conceptul XTS Platinum are sub capota un motor V6 pe benzina, 3.6 litri, la care a mai fost adaugat si un motor electric. Astfel, modelul ofera 350 CP si un cuplu de 400 de Nm, scrie AutoDigest.ro.