Cel mai bine platite joburi pentru care nu se cere facultate. Specialistii in resurse umane consultati de capital.ro au intocmit o lista a celor mai bine platite posturi pentru care nu ai nevoie de o diploma de studii superioare. Acestea sunt cele de asistent director general, sef depozit, tehnician, specialist logistica sau specialist in protectia muncii, sustine Ioana Tot, senior consultant Consulteam si membru HR Club. „Salariile pentru astfel de posturi se pot situa in intervalul 2.800 – 5.000 de lei net lunar, la care se pot adauga diverse scheme de bonusare, in functie de politica fiecarei companii”, a declarat Ioana Tot.

Tractorul Brasov devine centru comercial: hipermarketul Auchan e primul chirias. Reteaua de hipermarketuri Auchan, care detine sapte unitati pe piata locala si a avut afaceri de circa 350 mil. euro anul trecut, este primul obiectiv anuntat in parcul comercial care va fi dezvoltat pe platforma fostei uzine Tractorul din Brasov, urmand sa deschida anul viitor o unitate in urma unei investitii estimate la peste 20 de milioane de euro. Firma Centerra Capital, care a cumparat in 2007 platforma de 120 de hectare pentru 77 de milioane de euro, va incepe in primavara acestui an lucrarile la un parc de retail cu o suprafata de circa 55.000 de metri patrati, unul dintre putinele proiecte imobiliare care vor fi incepute in acest an, scrie Ziarul Financiar.

Ionel Blanculescu, fostul sef AVAB: Sfarsitul efectiv al crizei va veni peste abia cinci ani. Fostul sef al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB) si ministru al controlului si al sanatatii, Ionel Blanculescu, spune ca sfarsitul crizei financiare nu reprezinta o intoarcere la situatia din 2008, ci o revenire la normalitate. "Sfarsitul crizei financiare nu poate sa survina mai devreme de cinci ani, in conditiile in care, in prezent, infrastrustructura mondiala (n.r. principalele sectoare economice si sociale) s-a redus cu numai 20-30%, inca sub asteptarile specialistilor, care vad o scadere de 40%", a explicat Blanculescu citat de Bursa.

Baltazar: taxa pe tranzactiile financiare e o idee stupida. Liderii celor mai puternice state ale lumii au cerut institutiilor financiare mondiale sa gaseasca o modalitate prin care tranzactiile financiare derulate de banci sa fie taxate. Acum, sindicalistii din Romania cer Guvernului sa impuna o asemenea taxa, considerata de specialistii din domeniu o “idee stupida”. Parerea specialistilor din domeniu se bazeaza pe faptul ca sistemul bancar romanesc a dezvoltat produse clasice, astfel ca acesta nu a acumulat active toxice, scrie Evenimentul Zilei.

Cum se modifica impozitul pentru microintreprinderi. Microintreprinderile nu vor mai putea sa opteze anul acesta pentru plata unui impozit pe venit de 3%, ci vor avea de achitat un impozit de profit de 16%, la fel ca restul firmelor din tara. In prezent, se asteapta aparitia normelor care sa reglementeze aplicarea acestei dispozitii, precum si data de la care aceasta va intra in vigoare. Impozitului de 16% pe profit ar urma sa fie achitat in plati anticipate trimestriale. In 2010, baza pentru platile pe care trebuie sa le faca firmele in urma trecerii la impozitul pe profit este reprezentata de veniturile din 2009 ale acestora, scrie Startups.ro.

Audi A1 va avea lumini LED a caror forma se aseamana cu aripile unui vultur. Audi a confirmat ca noul model A1 va avea lumini cu tehnologie LED si a publicat, de asemenea, un video in care prezinta logica din spatele formei acestora, forma ce se aseamana cu „aripile unui vultur”. Subcompacta premium A1 este vazuta ca o rivala pentru modelul Mini Cooper. Masina va fi lansata pe piata spre sfarsitul acestui an, tinta de vanzari pentru aceasta fiind de 80.000 de unitati, scrie StiriAuto.ro.

Seful Marriott: Estimam un grad de ocupare cu 5-6% mai mare fata de 2009. Hotelul de cinci stele din Capitala inregistreaza un grad mediu de ocupare stabil, care va urca in primul trimestru din acest an cu pana la 6 procente, raportat la perioada similara din anul precedent, a declarat pentru MONEY.ro Igael Porecki, director general al JW Marriott. Unitatea de cinci stele si-a bugetat o crestere sensibila a afacerilor in 2010, fata de targetul lui 2009.

Primele tractoare chinezesti facute la Rasnov, de vanzare in aprilie. Productia de tractoare Hoyo de la Rasnov va incepe in aprilie, iar livrarea pe piata va avea loc in aceeasi luna, a declarat pentru Mediafax directorul executiv al companiei, Denisa Vasilescu. Initial, productia primului tractor al uzinei a fost programata pentru luna decembrie 2009, insa a fost amanata din cauza unor intarzieri la lucrarile de la sectia de montaj a fabricii, scrie capital.ro.

Cat te costa sa te muti la un hotel de patru stele. Familia Lazar, proprietara complexului de hoteluri Caro Hotels din Capitala, care a avut ocupate doar un sfert din cele 215 camere, a decis sa ofere posibilitatea locuirii in hotel pentru 590 de euro pe luna, tarif ce concureaza cu chiriile unor garsoniere de lux. Confruntati cu prabusirea gradului de ocupare, proprietarii au trecut practic de la 89 de euro pe noaptea de cazare la doar 19 euro daca inchiriaza pe o luna, potrivit serviciului de rezervari al hotelului si calculelor ZF.

Un nou clip de prezentare pentru Dacia Duster. Daca pana acum nu aveam decat un video, cateva poze si detalii , iata ca acum a mai aparut un nou clip in care modelul Duster este surprins la exterior din mai toate unghiurile si in care apar si cateva cadre cu interiorul. Clipul este destinat promovarii modelului la diferite saloane auto si pe internet. Filmarile cu noul Dacia Duster au fost realizate la Nisa si au fost urmate de o luna de post-productie, scrie AutoDigest.ro.