Opt ponturi ca sa-ti salvezi jobul de pe lista restructurarilor. Nesiguranta privind pastrarea lo­cului de munca a fost ob­sesia anului trecut, insa cosmarul continua in 2010. Angajatii negativisti si cei demotivati vor fi primii sacrificati pe altarul crizei. Pentru a-ti pregati din timp o alternativa in cariera, trebuie sa fii capabil sa previzionezi ce se intampla cu firma si cu postul pe care il ocupi acolo, scrie capital.ro care enumera cativa pasi de urmat: 1. Analizeaza compania si mediul de afaceri; 2. Evalueaza situatia postului; 3. Manifesta initiativa si fii motivat; 4. Cerceteaza piata interna si internationala a muncii...

Adrian Vasilescu: Nu este exclus ca leul, in confruntarea cu euro, sa ne mai dea ceva dureri de cap. "Multi dintre cei care au pierdut iluzia subventiei prin curs, ce le dadea senzatia ca sunt rentabili, in timp ce ei risipeau resurse, nu si-au revenit inca si nu se impaca cu leul tare. Din acest motiv - pentru ca s-a facut mult caz in jurul acestui subiect - societatea noastra, in general, a capatat o sensibilitate accentuata fata de urcarea cursului de schimb al leului", scrie Adrian Vasilescu, intr-un comentariu care apare miercuri, in Ziarul Financiar.

Kraft a luat Cadbury cu 13,5 miliarde euro. Kraft Foods (SUA) si Cadbury au incheiat un acord in urma caruia gigantul american va cumpara producatorul britanic de ciocolata pentru 13,5 miliarde de euro, potrivit Reuters. Prin aceasta achizitie se creeaza cel mai mare grup de dulciuri si cofetarie din lume. Miliardarul american Warren Buffett, care detine 9,4% din actiunile Kraft, a avertizat grupul sa nu angajeze in achizitia Cadbury o componenta prea mare de capital, scrie Evenimentul Zilei.

De ce e 2010 un an propice constructiei de case. Anul 2010 se anunta a fi unul bun pentru cei care vor sa-si construiasca o casa: materialele de constructii si terenurile se ieftinesc in continuare, iar muncitorii sunt dispusi sa lucreze pe bani mai putini, presati de oferta limitata si de somajul in crestere. In plus, bancherii au inceput sa mai taie din dobanzile la imprumuturi si dau semne de reluare a creditarii. Cei care au deja o rezerva de bani pot sa profite de reducerile de pe piata materialelor de constructii, dupa ce in 2009 unele produse au pierdut chiar si 18% din pret, scrie Gandul.

Dacia Duster va fi lansata in luna mai. Dacia va lansa modelul Duster cel mai probabil in luna aprilie pentru reprezentantii presei si in mai la nivel comercial, a declarat marti pentru Mediafax presedintele Consiliului de Administratie al producatorului, Jacques Chauvet. El a adaugat ca mai multe detalii despre pretul de vanzare al automobilului vor fi oferite la salonul de la Geneva. „Duster va oferi o valoare foarte buna pentru pretul la care va fi comercializat", a spus Chauvet, precizand ca noul concept va oferi un raport calitate-pret la fel ca Loganul, scrie StiriAuto.ro.

Mega-debara de inchiriat la marginea Bucurestiului. Primul depozit destinat pastrarii obiectelor care nu mai au loc in locuintele bucurestenilor a fost inaugurat luni, in urma unei investitii de 8 milioane de euro. Depozitul are o capacitate maxima de stocare de aproximativ 13.500 metri cubi, iar aici poate fi pastrat aproape orice, de la haine pana la piese auto si produse alimentare. Ideea acestei afaceri a fost adusa in Romania de compania Euro Mini Storage. Piata este pregatita pentru un astfel de serviciu, motiv pentru care credem ca va avea succes in viitor”, au declarat pentru capital.ro reprezentantii companiei.

Care sunt cele mai ieftine credite de consum: topul dobanzilor. Dobanzile la creditele de consum coboara timid in ciuda semnalelor de relaxare a politicii monetare venite din partea BNR, costul anual efectiv al unui imprumut de nevoi personale in lei fiind situat in foarte putine cazuri sub 20%. Cel mai ieftin credit de consum in lei se afla in oferta Bancii Transilvania si vine cu o dobanda anuala efectiva de 17,7%, la un credit de 20.000 de lei contractat pe o perioada de cinci ani. BRD, Garanti Bank si Piraeus Bank vin cu dobanzi anuale efective in intervalul 20-21%, ceea ce inseamna o rata lunara in jurul a 530 de lei/luna pentru un credit de 20.000 de lei contractat pe o perioada de cinci ani, scrie Ziarul Financiar.

Au reaparut virusii care apeleaza numerele cu suprataxa. Virusii care profitau de conexiunile la internet prin dial-up si efectuau automat apeluri internationale, incarcand astfel factura telefonica a utilizatorilor, au fost "reinventati" si livrati posesorilor de smartphone-uri. Efectuarea apelurilor automate sau trimiterea de mesaje scrise catre numerele cu suprataxa constituie acum principala preocupare a infractorilor cibernetici, intrucat tot ei sunt cei care infiinteaza aceste numere, obtinand, in acest mod, sume substantiale, scrie Romania libera.

Luxgen, primul monovolum electric. Noul model italian, construit pe platforma C-Evo a Grupului Fiat, va inlocui actualul 147, produs de italieni inca din anul 2000. Alfa Romeo Giulietta va fi construit doar in versiunea de cinci usi. Modelul apare ca un coupe clasic cu trei usi, dar la o privire mai atenta se observa manerul portierelor posterioare ascuns in montantul fals care face legatura cu partea din spate, scrie 24auto.ro.

Angajat roman, caut job in strainatate: Ce salarii gasim in alte tari. Cei aproape 500.000 de romani din strainatate, asteptati sa revina in piata fortei de munca in 2009, au preferat sa ramana cu orice cost in tarile europene angajatoare. Desi in 2009 nivelul de trai si castigurile angajatilor romani din strainatate s-au schimbat fortat sub amprenta crizei economice mondiale, iar castigurile trimise in tara s-au injumatatit - in primele sase luni ale anului trecut romanii varsasera la PIB 1,77 miliarde de euro, cu 45% mai putin decat in aceeasi perioada a anului 2008 - putini au optat pentru reintoarcerea in tara, scrie wall-street.ro.

Poze "scapate" pe internet - Noul model Mini Countryman! Desi prezentarea oficiala va avea loc pe 7 februarie, primele fotografii cu noul crossover Mini Countryman au fost dezvaluite. Un set de poze ce par a fi dintr-o mapa oficiala de prezentare au aparut in mod misterios pe internet. Cele trei poze surprind exteriorul si interiorul primului crossover al marcii britanice. Noul Mini R60, intitulat Countryman, este surprins in poze in versiunea Cooper S care dispune si de tractiune integrala intitulata, original, "ALL4", scrie AutoDigest.ro.