Facultati facute degeaba: absolventii „la kilogram” ajung chelneri si operatori in call-centere. Facultatile din Romania au scos in ultimii ani absolventi pe banda rulanta. Efectul: piata muncii nu i-a putut absorbi pe toti si mare parte au sfarsit pe posturi sub nivelul de pregatire. Multi tineri absolventi de facultate din Romania, proaspat admisi la master, lucreaza in restaurante sau call-centere. Pentru unii acest lucru este semnul comoditatii si al salariilor mari obtinute fara prea mult efort. Pentru altii, marcheaza doar esecul de a lucra in domeniile pe care sunt specializati. Conform UNESCO, Romania are un numar de 44 de absolventi la 1.000 de locuitori, semnificativ mai mult decat in tari precum Slovacia, Cehia, Ungaria sau Germania, scrie capital.ro.

Detinatorii de micro mai au 3 zile sa-si schimbe statutul. Detinatorii de microintreprinderi mai au trei zile la dispozitie pentru a depune actul prin care sa treaca la impozitarea exclusiv a profitului, dupa renuntarea la regimul privilegiat de taxare pentru microintreprinderi, de 3% a impozitului pe venit. Totusi, noile reglementari sunt neclare pentru cei care detin firme mici, pentru ca nu stiu inca de cand se aplica masura, ce acte trebuie sa depuna si unde si nici care sunt normele de aplicare ale acesteia, scrie Ziarul Financiar.

Cine musca din Kandia? Warren Buffett e putin indispus: se simte „mai sarac“ din cauza afacerii Kraft‑Cadbury, parafata saptamana trecuta. Kraft, compania la care Buffett e actionar cu 9%, a facut „o afacere proasta“, platind „prea mult“, crede el – 13,5 mld. euro –, pentru achizitia grupului britanic Cadbury. Tranzactia pune sub semnul intrebarii insa si soarta celor peste 700 de angajati ai producatorului popularei ciocolate ROM, cunoscuta si pentru sloganul sau, „Senzatii tari din 1964“. Fosta Kandia‑Excelent, cumparata in 2007 de Cadbury, trebuie acum fie vanduta, fie inchisa, scrie Money Express.

Noul Polo este “Masina anului 2010”. Noul Volkswagen Polo a fost desemnat “Masina anului 2010”, premiul fiind inmanat lui Martin Winterkorn, presedintele consiliului de administratie al Volkswagen AG, in cadrul unei ceremonii organizate la Wolfsburg. Juriul alcatuit din 59 de jurnalisti de marca din domeniul automobilistic din 23 de tari europene a ales cele mai bune modele noi la finalul lunii noiembrie a anului trecut. 33 de modele au fost testate deja de juriu in acest an. Sapte modele au ajuns in finala, iar Polo a fost desemnat castigator, scrie StiriAuto.ro.

Care sunt documentele necesare la monitorizarea fondurilor europene. Cei care au beneficiat de finantari europene trebuie sa prezinte, atunci cand sunt verificati, codul proiectului, mentiunea ca acesta este finantat printr-un anumit program operational, precum si documentele justificative originale. Solicitantul are nevoie si de documente legate de sub-contractarea unor activitati din proiect si cele pentru publicitatea proiectului. Beneficiarul este obligat sa mentioneze ca proiectul nu a mai primit finantare din alte fonduri nerambursabile si, daca este cazul, sa motiveze intarzierea in implementarea proiectului, scrie Startups.ro.

Investitori la "Volkswagen" acuza "Porsche" de frauda. Producătorul german de autoturisme sport "Porsche" SE a fost acţionat în judecată de investitorii short americani în acţiuni "Volkswagen" AG, care pretind că au fost fraudaţi cu peste un miliard de dolari, drept pentru care solicită despăgubiri. Luni, reclamanţii au depus dosarul în acest caz la Curtea federală din Manhattan şi arată că "Porsche" a manipulat piaţa în privinţa acţiunilor "Volkswagen". Acţiunea în instanţă a fost lansată de "Elliott Associates" LP, "Glenhill Capital" LP, "Glenview Capital Partners" LP şi alţi investitori short în titluri "Volkswagen" - cea mai mare companie auto din Europa, care se află în proces de fuziune cu "Porsche", scrie Bursa.

Lovitura sub centura pentru patroni si PFA-uri: CAS la dividende sau la venitul integral. Dupa ce a nenorocit 130.000 de IMM-uri cu forfetarul in 2009, guvernul pune biruri mai mari si pe PFA-uri. Romanii care si-au creat PFA-uri pentru a-si incasa banii risca CAS-uri majorate, potrivit proiectului privind sistemul unitar de pensii publice, iar cei care au firme vor plati CAS pe dividende, scrie capital.ro.

Advent este la un pas de a intra la Centrul Medical Unirea pentru 40 mil. euro. Fondurile de investitii platesc de zece ori profitul operational pentru companiile din servicii medicale. Fondul de investitii Advent International se pregateste sa semneze preluarea unui pachet majoritar din actiunile retelei de clinici medicale private Centrul Medical Unirea (CMU), intr-o tranzactie estimata la aproximativ 40 mil. euro, au declarat pentru Ziarul Financiar surse din piata. Fondul de investitii, care ar fi in acest fel la prima investitie in sectorul local de healthcare, preia circa 70-80% din actiuni de la fondul de investitii 3i si de la medicul cardiolog Wargha Enayati. Enayati ramane in actionariat cu restul de 20-30%.

Primele detalii si poze oficiale cu Mazda 6 facelift. Masina de dimensiuni medii vine in trei variante: un sedan in patru usi sau hatchback si wagon in 5 usi. Noul design fata face ca noul model sa semene ca si aspect cu Mazda 3 sau recent dezvaluita Mazda 5. Partea din spate a masinii a suferit schimbari mai drastice si se bucura de o bara spate si blocuri optice complet remodelate. Mazda 6 nu a suferit doar schimbari la exterior ci si interiorul este acum monocolor fata de modelul din 2009 ce se baza pe contrast, scrie AutoDigest.ro.