Locuintele ANL pot fi cumparate de chiriasi la preturi cuprinse intre 19.000 si 36.000 euro. Locuintele construite prin Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), destinate inchirierii de catre tineri, vor fi scoase la vanzare la preturi de sub 19.140 euro pentru o garsoniera, sub 26.950 euro pentru doua camere, iar apartamentele de trei camere vor costa cel mult 36.014 euro. S-a propus reducerea termenului in care chiriasul poate cumpara locuinta, de la trei ani la un an. Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului spera sa vanda 20.000 de locuinte ANL, pe care sa obtina aproximativ 500 milioane euro, scrie Capital.ro.

Bucsaru l-a girat pe Victor Becali cu 15% din Unirea Urziceni. Relatiile apropiate dintre patronul echipei Unirea Urziceni, Dumitru Bucsaru, si familia Becali s-au cimentat in decembrie cu un contract, prin care boss-ul de la Urziceni ii garanteaza un imprumut bancar impresarului Victor Becali, cu 15% din clubul de fotbal. In schimb, Gigi Becali, varul lui Victor Becali, figureaza inca cu un imprumut acordat lui Dumitru Bucsaru, in valoare de 4 milioane de euro, garantat de seful de la Unirea cu afacerea Comaliment, scrie Bursa.

Culmea taxarii: firmele suspendate sa plateasca impozit pe profit. Firmele care si-au suspendat activitatea in ultimele luni ar putea fi nevoite sa plateasca anticipat impozit pe profit in 2010, cu toate ca ele nu mai desfasoara niciun fel de activitate, in lipsa unei precizari explicite care sa le scuteasca de la plata unui impozit pe profit pe care nu il au. Toate firmele (cu exceptia celor care platesc impozit anual) vor plati anticipat impozit trimestrial pe profit, incepand de anul acesta, in cuantum de o patrime din impozitul anual obtinut in anul precedent, actualizat cu rata inflatiei, scrie Ziarul Financiar.

Primul drive-test cu Dacia Duster. La ce viseaza jurnalistii romani de ceva timp, si nu doar ei, au transpus in realitate confratii din Franta: primul drive-test cu Dacia Duster. Nu-i de ici de colo sa te dai cu Dusterul, fix cu doua saptamani inainte de lansarea oficiala. Cei de la site-ul Caradisac.com au reusit. Noi, cei din Romania, ne chinuim sa aflam macar unele dotari, pentru ca secretomania Dacia este la cele mai inalte cote. Mai mult, stirea cu pretul Duster din Germania a fost infirmata de oficialii Dacia. Raspunsul a fost: „la Renault in Franta se iau deciziile importante”, scrie StiriAuto.ro.

Noi solutii judiciare care pot scapa firmele de la faliment. Concordatul preventiv si mandatul ad-hoc sunt doua dintre procedurile reglementate printr-o lege intrata in vigoare de la 1 ianuarie 2010, menita sa salveze companiile aflate in dificultati. Prima masura la care poate apela un debitor este „concordatul preventiv”. Potrivit lui Alexandru Rusu, avocat partener la Casa de Avocatura bpv Grigorescu, concordatul preventiv este un contract incheiat intre debitor si creditorii care detin cel putin doua treimi din valoarea creantelor sale acceptate si necontestate, scrie evz.ro.

Executa-te singur si scapi mai ieftin de restante! Bancile le permit si chiar isi sfatuiesc clientii rau-platnici sa vanda in nume propriu bunurile pentru care nu mai pot achita ratele la creditele de locuinta. "Da, avem chiar destul de multe situatii in care le propunem clientilor cu probleme sa isi vanda singuri proprietatile in cazul carora a inceput procesul de executare silita“, explica seful corpului executorilor bancari al unei banci de top din Romania. Potrivit acestuia, economiile pe care clientul le poate face ajung la 15-20% din valoarea proprietatii, scrie Capital.ro.

Spatiu comercial stradal sau in mall? Unii retaileri au preferat ca in ultimul an sa isi deshida magazine in mall-uri, profitand de chiriile mai mici. Altii au cautat spatiile stradale, pe care pot sa le personalizeze asa cum vor, ferindu-se de centrele comerciale cu trafic pietonal in scadere. Georgiana Andrei, Manager Retail Division la Colliers International, precizeaza pentru startups.ro ca restaurantele de lux aleg zonele stradale centrale, iar cele de pe segmentul mediu si lanturile de restaurante se duc in zonele stradale aglomerate sau in mall-uri, scrie startups.ro.

Grecii de la Bancpost si-au retras banii din fondurile mutuale. Grupul elen EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a retras 68 mil. lei (16,5 mil. euro) din cele doua fonduri mutuale administrate de divizia locala EFG Mutual Funds Management, potrivit unor surse din piata. Societatea EFG Mutual Funds Management, unul dintre cei mai mari administratori de fonduri mutuale, a mai ramas cu active nete in gestiune de doar 3,52 mil. lei in prezent. La finele lunii ianuarie, valoarea portofoliului de active era de 71 mil.lei, provenind de la doua fonduri mutuale - Bancpost Plus si Bancpost Active Balanced, scrie Ziarul Financiar.

Darian despre imobiliare: „Fraierii sunt tot mai putini. S-a terminat cu imbogatitii de razboi“. Seful Darian, una dintre cele mai mari companii locale specializate in evaluare, estimeaza ca vor incepe sa se faca investitii si in alte zone ale tarii, daca nu cedeaza preturile din marile orase, care au condus la bubble-ul imobiliar. In perspectiva, activele imobiliare se vor ieftini, deoarece disponibilitatea de economisire va fi scazuta in urmatorii 7-8 ani, asta si pentru ca datoria externa a tarii se va traduce in taxe si impozite mai mari. „Fraierii sunt tot mai putini. S-a terminat cu imbogatitii de razboi. In imobiliare se investeste ceea ce ramane din consum. Nu o sa mai avem de-a face cu o bula imobiliara. Pretul apartamentelor vechi vor scadea in continuare cu circa 15-20%, singurul lucru care mai poate opri scaderea este «Prima Casa»“, a declarat Adrian Crivii, directorul general al Darian citat de Capital.ro.

Zbuciumul Flamingo, povestit la persoana intai. Zbuciumul prin care trece Flamingo lunile acestea aduce a cantec de lebada, daca ii cauți povestea insolvenței printre datorii, planuri de reorganizare sau creditori. Cum suna insa istoria spusa la persoana intai? Și cum se vede cel mai dramatic episod din istoria de 16 ani a companiei prin ochii oamenilor‑cheie? Dragos Cinca, fondatorul Flamingo, spune ca, in 1-3 luni, totul va fi sters cu buretele si ca vom vorbi in curand de o alta companie, cu alti actionari, scrie Money Express.

Impreza XV, un nou crossover Subaru. Subaru la lansa in curand o declinare crossover a modelului Impreza, pe care o va expune in premiera la Salonul de la Geneva. Apropiat de SUV-ul Outback Sport, care nu este disponibil in Europa, Impreza XV va avea pentru moment doua versiuni de motorizare boxer Euro 5: 2,0 litri pe benzina si 2,0 litri diesel, scrie 24auto.ro.

Porsche lanseaza un model entry-level Panamera cu motor V6 de 3.6 litri. Porsche a decis sa extinda gama sport Panamera prin lansarea unui nou model entry-level. Noul automobil are un motor V6 de 3.6 litri ce dezvolta 296 CP si este cu 30 kg mai usor decat motorul V8 al modelului Panamera S/4S. Noul model va fi disponibil in variantele cu tractiune integrala, repectiv doar posterioara si va avea o cutie de viteze automata PDK cu dublu ambreiaj si sistemul Start & Stop ce este standard pentru gama Panamera, scrie AutoDigest.ro.