Cristian Diaconescu a declarat, miercuri seara, la "Ora de foc" (Realitatea TV), ca s-a inscris in grupul independentilor condus de Gabriel Oprea, dar nu stie daca se va inscrie si in partidul anuntat de acesta, in alt partid sau alta structura.In PSD cu siguranta nu ma voi mai intoarce", a declarat Diaconescu care spune ca ramane prieten cu Victor Ponta si-si ureaza mult succes in reformarea si cresterea partidului.

Diaconescu a dezvaluit ca a fost foarte impresionat de atitudinea lui Crin Antonescu care l-a sunat sa-i spuna ca este alaturi de el incat ar fi fost posibil sa semeneze chiar o adeziune la PNL sub imperiul acelei impresii.

"Daca cineva de la PNL mi-ar fi pus atunci in fata o adeziune probabil ca as fi semnat-o la cat eram de impresionat. Sigur ca nu se pune problema asta acum", a declarat Diaconescu.

Cristian Diaconescu ar putea fi numit ambasador, cel mai probabil la Paris, iar Marian Sarbu ar putea parasi si el PSD si i-ar putea lua locul lui Mihai Seitan la Ministerul Muncii, au declarat, pentru HotNews.ro, surse din PDL. Acestea sunt primele zvonuri politice care circula dupa retragerea lui Cristian Diaconescu din PSD.

Invitat, marti seara, la o emisiune la Antena 2, Cristian Diaconescu afirma ca nu exclude varianta de a reveni in diplomatie, in conditiile in care are grad de ambasador.