Sporuri incredibile pentru bugetari: spor de toamna si de ziua localitatii! Spor de refacere dupa concediul de odihna, spor pentru tinuta decenta, spor pentru conditii penibile de munca sau spor de toamna sunt doar cateva dintre stimulentele acordate bugetarilor in cursul ultimilor 2 ani. In total, sporurile, indemnizatiile, primele acordate salariatilor platiti din bugetele locale au insumat 259 de milioane de euro in 2008. Iar raportul Curtii de Conturi sustine ca aceste sume au fost platite „fara baza legala”, scrie capital.ro.

Patronul Blue Air, vrea sa faca primul aeroport privat, de 200 mil. euro la Adunatii Copaceni. Nelu Iordache, 43 de ani, patronul companiilor Blue Air, Romstrade si La Mosie, unul dintre cei mai discreti oameni de afaceri de pe piata locala, iese pentru prima oara la rampa, intr-un interviu acordat Ziarului Financiar. Acum a ajuns la un business de 500 mil. euro si se pregateste pentru cea mai mare investitie a sa. Anul viitor va incepe constructia primului aeroport privat low-cost in Adunatii Copaceni pe o suprafata de 200 ha, investitia urmand sa se ridice la 150-200 mil. euro.

Inspectorii Fiscului, in proces cu dezvoltatorii. Razboiul dintre „dezvoltatorii imobiliari” si Fisc pentru plata TVA aferent tranzactiilor realizate in perioada 2006-2008 se muta in instanta. Dupa ce Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a inceput sa ia la puricat afaceri imobiliare de milioane sau zeci de milioane de euro realizate de diverse persoane fizice care nu au platit TVA, au inceput sa curga si plangerile penale impotriva inspectorilor fiscali care realizeaza controalele. Astfel, pana acum, la nivelul tarii, sunt deja aproximativ 100 de inspectori ai ANAF dati in judecata, scrie evz.ro.

Honda 3R-C, un concept electric cu trei roti care va debuta la Geneva. Honda va prezenta la Salonul Auto de la Geneva un nou concept electric cu trei roti, capabil sa transporte o singura persoana. Botezat 3R-C, vehiculul alimentat de baterii ar putea fi o noua solutie in ceea ce priveste transportul urban nepoluant. Terenul de rulare electric al prototipului a fost montat foarte jos pentru a-i oferi acestuia un centru de greutate redus si o stabilitate imbunatatita, scrie StiriAuto.ro.

"Oil Terminal" da lovitura, la Londra, cu "Glencore". Reprezentantii companiei de stat Oil Terminal- poarta de intrare a titeiului in Romania- au negociat recent, la Londra, cu gigantul Glencore pentru depozitarea unor importante cantitati de hidrocarburi, titei si motorina, sustin surse apropiate negocierilor. Mai mult, conducerea companiei Oil Terminal a reusit sa-si pastreze, dupa lungi negocieri, si cel mai important contract, respectiv cel cu compania Lukoil, care detine o cota de 20% din capacitatea terminalului (devansand chiar si Petrom, care detine 17% din capacitate), scrie Bursa.

Si bulgarii se lauda degeaba. Podul de la Calafat va fi gata abia la anul. Chiar daca ministrul bulgar al Transporturilor, Alexander Tvetov, sustinea recent in Parlamentul de la Sofia ca pana in luna iulie se vor finaliza lucrarile de constructie a celui de-al doilea pod peste Dunare, la Vidin-Calafat, urmand ca pe el sa se poata circula pana la finele anului, realitatea este cu totul alta. Constructorul podului, firma spaniola FCC Construccion, selectat de partea bulgara, a solicitat o extindere de un an de zile a termenului de finalizare, care fusese stabilit initial pentru sfarsitul lui 2010, scrie Gandul.

BNR si BRD se bat in justitie pentru Palatul Marmorosh Blank. Banca Nationala a Romaniei, BRD, Ministerul Finantelor, RA-APPS, dar si o firma al carei actionariat trimite catre omul de afaceri Puiu Popoviciu sunt implicati intr-un proces de al carui rezultat poate depinde soarta uneia dintre cele mai vechi si impunatoare cladiri din centrul Capitalei, cladirea Marmorosch Blank. Cladirea, printre cele mai importante din Capitala, a fost construita intre anii 1915 si 1923 dupa planurile arhitectului Petre Antonescu, acelasi care a proiectat Arcul de Triumf, Primaria Capitalei, Cazinoul din Sinaia sau Facultatea de Drept, scrie capital.ro.

O masa la 10 lei, ultima tendinta creata de gigantii din fast-food. De mai mult de o luna pe principalele canale TV ruleaza spoturi cu burgeri sarind sau cu tineri impartind copane sau aripi de pui. Reclamele anunta ultima moda- mancare fast-food la 10 lei. Sumele investite in publicitate de gigantii McDonald's, KFC si Burger King, care au aplicat incepand din acest an reduceri de pana la 35% de unele meniuri vandute vin dupa o perioada in care comanda la restaurant a scazut substantial, scrie Ziarul Financiar.

Stancescu, Riff: Hai sa impozitam intai tot ce se poate si sa scadem evaziunea. Abia dupa aceea sa vorbim de cresterea taxelor. Incercand sa faca reforma fiscala, Romania a pornit cu stangul. Guvernantii se preocupa mai degraba de marimea impozitelor si au uitat ca o multime de venituri scapa netaxate, dar si ca evaziunea isi face in continuare de cap, crede Marius Stancescu, presedinte grupului de consultanta financiara Riff Holding International. "Romania nu are nevoie de un guvern care sa aleaga intre a aplica taxe mari sau mici, politici fiscale agresive sau relaxate, ci trebuie ca, in primul rand, sa isi defineasca baza de taxare", spune Stancescu, scrie DailyBusiness.ro.

Abarth Punto Evo si 500C Abarth isi vor face debutul la Geneva. Abarth Punto Evo si 500C Abarth, cele mai recente creatii rezultate din colaborarea dintre Abarth si Fiat, isi vor face debutul la Salanul de la Geneva. Fiat Punto Evo versiunea Abarth are un motor MultiAir de 1,4 litri ce dezvolta o putere de 162CP. Automobilul accelereaza de la 0 - 100 km/h in 7,9 secunde, potrivit AutoDigest.ro.