Guvernul vrea sa puna impozit pe bonurile valorice. Bonurile de valoare care se acorda cu titlu gratuit persoanelor fizice, precum bonurile de masa, tichetele cadou sau cele de carburanti, vor fi scoase din categoria veniturilor neimpozabile, conform unui proiect de lucru al Guvernului care modifica Codul Fiscal. Documentul, obtinut de Mediafax, include o serie de modificari la Codul Fiscal, printre care si abrogarea literei "e" la articolul 42. Articolul 42 al Codului Fiscal se refera la veniturile neimpozabile, iar litera care urmeaza sa fie abrogata stabileste ca din aceasta categorie face parte si contravaloarea cupoanelor ce reprezinta bonuri de valoare care se acorda cu titlu gratuit persoanelor fizice, scrie capital.ro.

Cel mai mare credit neperformant al BCR: 30 milioane de euro. Valoarea celui mai mare credit acordat de BCR care a devenit neperformant de pe segmentul corporate este de 30 de milioane de euro, a declarat presedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels, fara a da indicatii referitoare la clientul respectiv. Cel mai mare risc se manifesta in prezent pe sectorul IMM-urilor, unde rata de neperformanta inregistreaza cel mai ridicat nivel, de circa 15%, scrie capital.ro. Se vad primele semne de revenire a cererii in industrie. Cererea de credite de la companii este in crestere, iar pe retail clientii s-au adaptat la criza, spune Dominic Bruynseels, citat de Ziarul Financiar.

Moartea lui Mile Carpenisan, vanduta prin SMS. Moartea lui Mile Carpenisan a fost deplansa, alaltaieri, in emisiunea "Observator" de la Antena 1, unde a lucrat ca reporter timp de un deceniu. In subsolul ecranului a aparut incredibilul text: "Scrie un gand in memoria lui Mile/ Va asteptam parerile la numarul de SMS 1244 (0,59 Euro/SMS, TVA inclus)", scrie Bursa.

Ghidul cumparatorului istet de locuinta noua. Dezvoltatorii imobiliari au redus preturile pentru a atrage noi clienti, insa si casele noi ascund capcane. De la tencuiala care se desprinde de pe pereti, la bateriile care cedeaza, toate micile detalii pe care un cumparator nu le baga in seama pot crea mari probleme, dupa semnarea actelor, scrie evz.ro. Atunci cand se pregateste sa cumpere o locuinta noua, clientul trebuie sa tina cont si de: Locatia imobilului (infrastructura rutiera, racorduri la retelele de energie electrica, apa si canalizare etc.); Izolarea termica a cladirii si tamplaria termopan, deoarece acestea reduc costurile de intretinere iarna; Existenta anumitor instalatii, cum sunt degivrarea rampei, jgeaburi si burlane...

Concepul GM EV-V, o noua solutie pentru mobilitatea urbana. GM si partenerul sau Shanghai Automotive Industry vor prezenta trei versiuni ale unui nou concept de „mobilitate urbana” la salonul auto World Expo 2010 din Shanghai, China, pe data de 1 mai. Noul vehicul, botezat Electric Networked-Vehicle sau, pe scurt, EN-V, are doua roti si doua locuri, fiind un mijloc de transport ideal pentru locuitorii din marile orase, scrie StiriAuto.ro.

Topul programelor de MBA si EMBA. Cel mai bun program de master de business de pe piata locala este cel al austriecilor de la WU Executive Academy, potrivit celei de-a treia editii a Top MBA, editat de Ziarul Financiar, care apare astazi pe piata. Top MBA este singurul clasament de acest tip de pe piata locala si a fost realizat pe baza a aproximativ 300 de raspunsuri ale absolventilor de programe de master de business de anul trecut. Topul celor mai bune programe de MBA si EMBA pe piata locala 1 EMBA WU Executive Academy 2 EMBA ASEBUSS 3 EMBA CEU Business School* 4 MBA INDE/CNAM Paris...

Lichidarea BIR, la final: Ultimele active, scoase la vanzare. Dupa zece ani de la faliment, Banca Internationala a Religiilor (BIR) va pierde ultimele doua imobile din patrimoniul sau. Lichidatorul bancii a scos, recent, la vanzare imobilul bancii din Piata Victoriei, ultima cladire importanta din Capitala, cu o suprafata totala de 612 mp. Pretul de pornire a licitatiei, care va avea loc pe 31 martie, este de 650.000 de euro, scrie Bursa.

Subaru Impreza WRX - pentru entuziasti. In premiera, noua generatie a versiunii WRX de la Subaru Impreza preia caroseria lata, de la varful de gama WRX STI. Noua generatie Impreza WRX va fi prezentata in premiera mondiala cu ocazia Salonului de la New York. De remarcat ca noua caroserie va fi adoptata atat la versiunea hatchback, cat si la cea sedan. La noul look, mult mai agresiv decat al predecesorului, contribuie si jantele cu diametrul de 17 inch, care acum sunt incluse in dotarea standard, scrie 24auto.ro.

Google: 10.000 de clienti romani folosesc AdWords. Google are in Romania aproximativ 10.000 de clienti, persoane fizice si companii care incearca sa se promoveze online pe motorul de cautare prin intermediul AdWords, serviciul de publicitate online al companiei, a declarat Amelia Cretu, manager in cadrul Google, care se ocupa de AdWords in Romania. AdWords este un serviciu de publicitate online platita care functioneaza dupa metoda cost pe clic, ceea ce inseamna ca un client va fi taxat doar in momentul in care un utilizator a dat clic pe link-ul anuntului sau de pe Google, scrie Ziarul Financiar.