Isteria 3D in Romania! LG: Am vandut toate televizoarele de 2.000 de euro din prima zi. Romanii au cumparat in prima zi in care au ajuns in magazine toate televizoarele 3D aduse in tara de compania LG, desi oferta de continut este una limitata iar pretul de 2.000 de euro - echivalentul a sase salarii medii. "Inca din ziua lansarii in Romania a primului televizor cu tehnologie 3D, model LG LD920, intregul stoc pus la dispozitia partenerilor s-a epuizat, depasindu-ne cele mai optimiste asteptari", a declarat pentru Ziarul Financiar Sorin Spinu, director de vanzari Home Entertaiment al LG Romania.

Seful misiunii FMI: “Pacientii nu ies din ingrijire intensiva si parasesc spitalul”. El recunoaste ca au estimat gresit recesiunea dar spune ca altii au fost si mai optimisti. Dupa anuntul presedintelui Traian Basescu privind posibilitatea unui nou acord, oficialii FMI, in frunte cu directorul executiv al Fondului, Dominique Strauss Kahn, au confirmat ca este posibil ca guvernul roman sa isi continue strategia de relansare economica tot alaturi de institutia financiara. Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a detaliat motivul acestui posibil nou acord. "Economia Romaniei a fost bolnava. S-a aflat la ingrijire intensiva. Acum isi revine, dar in mod normal pacientii nu ies din ingrijire intensiva si parasesc spitalul", a declarat Franks in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani" care va fi difuzata duminica de ProTV, anunta Gandul.

Miliarde de euro pe aripile vantului din Dobrogea. Proiectul cehilor de la CEZ e gata sa produca 300 MW, un sfert din productia reactoarelor de la Cernavoda. Ca sa devina cu adevarat cel mai mare proiect si sa se ajunga pana la 600 MW, santierul trebuie sa se extinda si in comuna vecina, Cogealac. „Imposibil”, spune primarul Cati Hristu, hotarat sa imparta dreptate „dupa legislatia legala”, scrie evz.ro.

Romanii insista sa primeasca factura la mobil in plic. Orange Romania si Vodafone Romania, cei mai importanti operatori de telefonie mobila de la noi, ofera clientilor posibilitatea de a primi factura in format electronic de un an, respectiv doi ani, insa majoritatea abonatilor prefera sa primeasca factura in plic. La 31 martie 2010, numarul clientilor Orange care au ales factura in format electronic era in jur de 300.000 de clienti, un numar mic care contribuie, insa la salvarea in medie a 45 tone de hartie pe an, scrie Capital.

3.000 de fermieri vor protesta in Capitala. Fermierii membrii ai Ligii Asociatiei Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) vor organiza, joi, 22 aprilie, un miting si un mars de protest in Capitala, din cauza nemultumirilor acestora fata de modul in care Guvernul si Ministerul Agriculturii a abordat problemele sectorului. Presedintele LAPAR, Nicolae Sitaru, a precizat ca la actiunile de protest vor lua parte circa 3.000 de fermieri din toate judetele tarii, acestia urmand sa protesteze, de aceasta data, fara utilaje agricole, scrie Bursa.

Complex auto de 2 milioane de euro la Targoviste. Raiman Auto, un dealer al marcii japoneze Honda din Targoviste a deschis, joi, un complex auto integrat, in urma unei investitii de aproximativ doua milioane de euro. Complexul este amplasat pe un teren cu o suprafata de 8.400 metri patrati, cu o amprenta la sol de 2.100 metri patrati si o suprafata desfasurata de 2.400 metri patrati, scrie StiriAuto.ro.

Paradoxuri socante: Capitalismul are un alt chip in lumea a treia. Calatoria intr-o tara saraca din Africa iti ofera, pe langa un ritm de viata mai lent si curiozitati culturale la tot pasul, si o pauza de la capitalismul occidental si stilul pe care il impune, motiv pentru care putinele sale materializari in aceasta lume devin elemente demne de imortalizat. George Popescu, managerul roman care si-a petrecut doua saptamani in Mauritania, a surprins "esenta" capitalismului intr-o tara in care 20% dintre locuitori traiesc cu mai putin de 1,25 dolari pe zi, scrie DailyBusiness.ro.

Soros: UE sa dea Greciei imprumuturi cu dobanzi preferentiale ca sa nu impinga tara intr-un "cerc al mortii". Investitorul american George Soros a declarat vineri ca Uniunea Europeana ar trebui sa acorde Greciei imprumuturi mai ieftine decat media pietei pentru a evita impingerea tarii intr-un "cerc al mortii", scrie Bloomberg. "Exista o cale de a salva Grecia reprezentat de efortul pe care Europa il depune acum (acordul UE-FMI pentru o finantare de urgenta - n.red.) insa ea trebuie sa implice dobanzi sub nivelul pietei, pentru ca ratele percepute acum reflecta doar nivelul ridicat de nesiguranta", a spus Soros, citeaza Ziarul Financiar.

Top RCA ieftin pentru masini in leasing. Politica de tarife pe segmentul RCA face ca acelasi tip de autovehicul sa fie asigurat la un pret mai mare daca a fost cumpa­rat in leasing decat daca a fost luat cu banii jos sau pe credit. Insa, cinci din zece asiguratori care pot comercializa polite auto obligatorii nu ii penalizeaza cu tarife mai mari pe asiguratii care conduc masini finantate in leasing. In aceasta categorie se incadreaza Uniqa, BCR Asigurari, Allianz-Țiriac, Euroins si Omniasig. In schimb, preturile practicate de Carpatica, Ardaf, Astra Asigurari, Groupama si Generali sunt mai mari pentru aceasta categorie de clienti, scrie Capital.