Muzeul Aviatiei va fi transformat in cartier de locuinte pentru militari si politisti. Consiliul Local al Sectorului 2 a emis in luna martie o hotarare prin care solicita Guvernului Romaniei trecerea unui teren localizat pe strada Fabrica de Glucoza nr. 2-4 din domeniul public al statului in administrarea primariei. Terenul urmeaza a fi utilizat pentru constructia de locuinte prin intermediul Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), pe care le vor primi, in principal, cadrele militare. Problema este ca pe terenul de 10 hectare din nordul Capitaliei functioneaza in acest moment Muzeul Aviatiei Romane, scrie Capital.ro. Ca reactie la informatiile publicate de Capital.ro , Ministerul Apararii Nationale a facut o precizare pe site-ul institutiei, in care se informeaza asupra faptului ca Muzeul Aviatiei nu se va desfiinta si nici nu se va muta din spatiile in care functioneaza in prezent.

Etape pentru racordarea la reteaua de electricitate. Nu va lasati pacaliti de terenurile care sunt mai ieftine, dar nu au acces la stalpii de curent. Studiati serios problema, intrucat lucrarile de racordare pot ajunge sa va coste si peste zece mii de euro. Nu intotdeauna e suficient ca reteaua de joasa tensiune sa treaca prin fata terenului pentru a fi sigur ca vei fi usor alimentat si te va costa putin. Se poate ca reteaua sa fie deja incarcata de la ceilalti consumatori existenti”, ne-a declarat Marian Geanta, director de dezvoltare la Electrica. In aceste conditii, vor fi necesare lucrari de intarire a retelei, care inseamna costuri si timp in plus pentru dumneavoastra, scrie evz.ro.

In goana dupa bani, Fiscul a blocat 250.000 de conturi. Fenomenul blocarii conturilor bancare de catre Fisc pentru recuperarea taxelor de la contribuabili a luat amploare in primul trimestru: peste 240.200 de conturi au fost poprite in primul trimestru, cu 33% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor furnizate de ANAF. In 2009, conturile a aproape 894.000 de contribuabili au fost blocate pentru ca acestia inregistrau datorii nestinse la buget, scrie Ziarul Financiar.

Noi sosiri in personalul CFR. Dupa ce la inceputul anului mii de ceferisti au fost concediati, ca o masura de redresare a societatilor de stat din sectorul feroviar, Compania Nationala de Cai Ferate "CFR SA" se pregaste sa faca noi angajari. Numarul de salariati al CFR SA ar urma sa creasca, anul acesta, de la 25.880 (cat este numarul mediu de salariati total), la 26.000 la finele anului curent, conform bugetului de venituri si cheltuieli al companiei pe 2010, publicat, ieri, in Monitorul Oficial. Asta in conditiile in care estimarile arata ca veniturile companiei vor fi mai mici decat cheltuielile cu circa 935.000.000 lei, scrie Bursa.

De ce iși dorește Ovidiu Tender propria școala de management? Ovidiu Tender e foarte relaxat cand vorbește despre CODECS, tolanit pe uriașul fotoliu roșu din biroul sau de la sediul Grupului Tender din Bucureștii Noi. In urma cu patru luni, „un amic“ i‑a vorbit pentru prima oara despre problemele in care era impotmolita CODECS, una dintre cele mai cunoscute școli de management din Romania. Atunci s‑a gandit prima data la varianta de a avea propria companie de formare profesionala: „Oricum, in fiecare an dadeam sute de mii de euro pentru trainingul angajaților“. Acesta este doar manuscrisul numarul unu din codexul vanzarii CODECS, o firma de training care, deși a antrenat zeci de manageri sa‑și salveze firmele de la faliment, n‑a putut preveni propria prabușire, scrie Money Express.

Pretul unei garsoniere in Bulgaria poate incepe de la 20.000 de euro. Preturile mici ale proprietatilor imobiliare si calitatea serviciilor turistice i-au determinat pe multi romani sa-si cumpere case de vacanta in statiuni bulgaresti. O garsoniera in Nessebar poate fi gasita la un pret care porneste de la 20.000 de euro. Comparativ, o proprietate similara, dar localizata in statiunea romaneasca Mamaia, costa cel putin 35.000 de euro. Iar acesta este doar un exemplu, scrie Adevarul.

Vrei un salariu de 10.000 de euro? Potrivit unei statistici Bestjobs, angajatii din IT, petrochimie, cei care ocupa pozitii de management sau arhitectii pot ajunge si la salarii de 10.000 de euro. Asta daca au functii de conducere si daca au experienta in domeniu. Cum era de asteptat, cele mai mari salarii se castiga in Bucuresti, Capitala fiind orasul care ofera cea mai mare oferta de locuri de munca si salarii dintre cele mai variate, scrie incont.ro.

Cum poate fi evitata declaratia anuala pe venit. Unele persoane ar putea scapa de depunerea declaratiilor anuale de venit daca opteaza, de anul acesta, pentru impozitarea finala la sursa. Singurul avantaj al utilizarii acestui sistem de impunere finala este ca beneficiarii nu mai au obligatia depunerii declaratiei anuale, obligatia calcularii, retinerii si platii acestui impozit putand fi transferata platitorului de venit. Prevederea poate fi chiar dezavantajoasa pentru cei care primesc venituri din drepturi de proprietate intelectuala, scrie Capital.ro.

Cum vor sa vanda bancherii credite: cu taxe de „analiza dosar” de sute de lei. Clientii care vor sa achizitioneze un credit imobiliar trebuie sa plateasca comisioane pentru analiza documentatiei de credit care se ridica la cateva sute lei, chiar daca in final ajung sa nu mai contracteze imprumutul. Bancherii justifica aceste comisioane prin costurile pe care le presupune realizarea analizei documentatiei. Totusi, nu toate bancile precep astfel de comisioane. Spre exemplu, la BCR, cea mai mare banca locala, comisionul pentru analiza documentatiei in cazul creditelor cu garantii ipotecare este de 600 de lei, scrie Ziarul Financiar.

Sony Alpha 550, calea de mijloc. Sony a lansat si o gama entry-level, destinata celor care doresc mai mult de la ce au, dar nu vor sa invete tot ce stiu fotografii profesionisti, Alpha 200, A300 si A500, cu derivatele de rigoare. Ultimul lansat este A550, care devine astfel topul gamei. Stabilizatorul de imagine, spre exemplu, fiind localizat in corp (body) permite achizitionarea unor obiective mai putin costisitoare decat cele care vin cu functia de stabilizare. Mai mult, camera se comporta foarte bine si ca un Point&Shoot (aparatele compacte), adica poate fi deschisa rapid si facuta o poza, fara a mai trece prin setari, scrie Business Cover.

Audi la superlativ: noul A8 L. Dezvaluita recent, a treia generatie a navei amiral de la Audi, A8, va avea disponibila, in curand, si versiunea cu ampatament marit, cunoscuta sub denumirea A8 L (de la lang / lung). Premiera mondiala va avea loc in curand, la Salonul de la Beijing, China fiind, de altfel, o piata foarte importanta pentru modelele cu ampatament marit. Audi A8 L se diferentiaza de modelul standard in primul rand prin cei 13 cm in plus, lungimea totala fiind acum de 5,27 m, scrie 24auto.ro.

Citroen Metropolis, omagiu marelui popor chinez. Citroen dezvaluie liniile noului concept Metropolis, un omagiu adus dezvoltarii extraordinare a Chinei. Conceptul va fi expus in pavilionul francez al Expozitiei Universale din Shanghai intre 1 mai si 31 octombrie 2010. Metropolis face referinta la grandoarea, avangardismul si dinamismul marilor metopole cu atractia lor incontestabila. Pentru a raspunde cat mai bine nevoilor acestei piete in continua dezvoltare, acest concept a fost creat in totalitate de echipa internationala de design Citroen aflata la Shanghai din 2008, scrie StiriAuto.ro.