Bancile elene redeschid lupta pe dobanzi pentru banii clientilor.Mai multe banci straine au primit instructiuni sa-si limiteze expunerile pe bancile elene la Bucuresti. Problemele Greciei au zdruncinat din nou increderea pe piata interbancara, iar dealerii locali au primit instructiuni de la centralele bancilor-mama din strainatate sa reduca expunerea fata de subsidiarele din Romania ale grecilor. Aceasta a complicat situatia, bancile fiind nevoite sa mearga mai agresiv catre clienti. In timp ce majoritatea bancilor au redus dobanzile la depozite la 7% pe an la lei, respectiv sub 3% pe an la euro, grecii vin acum cu oferte de 8% pe an sau chiar mai mari la lei, respectiv 4% pe an la euro, scrie Ziarul Financiar.

Monica Tatoiu: «Ultima leafa la Oriflame: 7.000 €». Dupa 14 ani in care a condus Oriflame Romania, Monica Tatoiu (54 de ani) a spus adio, acum cateva zile, produselor de infrumusetare. Le va mai pastra, fireste, pe cele personale! Salariul de inceput al Monicai Tatoiu a fost de 600 de dolari, iar ultimul salariu incasat s-a ridicat la 7.000 de euro. Fosta “Doamna Oriflame” a povestit pentru Libertatea cum s-a angajat la faimoasa companie, ce realizari a avut si ce va face in continuare.

Ce banci iti dau cel mai ieftin credit pentru o masina noua. Daca nu aveti toti banii necesari achizitionarii unui autoturism nou si doriti sa beneficiati si de cele trei tichete prin programul „Rabla”, puteti apela la un imprumut auto. Aveti mare grija pentru ca exista oficiali bancari care incearca sa va indrume spre un imprumut de nevoi personale. In primul rand, rata pentru un credit auto este cu cel putin 10 euro mai mica decat pentru unul de nevoi personale, astfel ca pe durata derularii creditului puteti economisi cel putin 600 de euro, aproape o taxa integrala pe un an pentru CASCO, scrie evz.ro.

Primaria Bucuresti devine producator de energie verde. La statia de epurare a apelor uzate de la Glina vor fi construite, pana la finele anului, o microhidrocen­trala si o centrala pe biogaz, pentru care Primaria Capitalei va investi 6,7 milioane de euro. Investitia face parte dintr-un proiect mai amplu, de peste 100 milioane euro, de construire a statiei de epurare a apelor uzate de la Glina, inceputa de Ceausescu si nefinalizata, scrie Capital.ro.

FMI: Creditele neperformante din Europa Centrala si de Est vor atinge punctul maxim in acest an. Creditele neperformante din Europa Centrala si de Est vor atinge punctul maxim in acest an, insa sistemele bancare ale tarilor din regiune ar trebui sa poata absorbi acest varf, estimeaza FMI. O noua accelerare a imprumuturilor neperformante, in cazul unui scenariu economic pesimist, ar slabi bancile si ar reduce capacitatea acestora de a absorbi pierderile, scrie Bursa.

Trece ING REIM sub control american? Gigantul private equity american BlackRock ar putea deveni noul proprietar al ING Real Estate Investment Management (ING REIM), potrivit Investment News. Despartit de fratii sai ING Real Estate Finance si Development, ING REIM pare a fi tinta unor grupuri mari de investitii americane. Investment News sustine ca ING cauta sa vanda divizia sa cu un portofoliu de 92,4 miliarde de dolari, sursele publicatiei spunand ca tocmai faptul ca desprinderea din grup de anul trecut a ING REIM e o dovada a intentiei de vanzare, scrie Business Cover.

Copos vrea sa-l urmeze pe Patriciu in Georgia: "Sunt mai putine taxe acolo." Omul de afaceri George Copos, care controleaza grupul Ana Holding, cu venituri de circa 60 de milioane de euro anul trecut si in care lucreaza 2.000 de oameni, spune ca isi va investi o parte din bani in dezvoltarea unor proiecte in Georgia, in conditiile in care businessul din tara continua sa scada. "Gata! Suntem obligati sa iesim in afara. Vom merge catre Georgia cu industria alimentara si cu investitii imobiliare. Avem deja proiecte interesante pe care le vom dezvolta in aceasta tara, in care am gasit o deschidere foarte mare din partea Guvernului", a declarat George Copos, citat de Ziarul Financiar.

Criza ca un meci de fotbal. E haos perfect pe terenul de joc! Atacantii sunt mereu in ofsaid, mijlocasii joaca dezlanat, iar aparatorii au intrat deja in panica. Ce s-a petrecut in iarba poate fi cu greu numit fotbal. Fara recuperari de baloane in apararea colectarii taxelor, cu atacul la evaziune ineficient si ciuruiti la constructie de sindicatele rudelor, cateilor si purceilor adunati sub umbrela loturilor finantate de stat, echipa s-a comportat lamentabil. Nici jucatorii profesionisti adusi de la FMI nu mai sunt la fel de optimisti cu privire la rezultat, scrie Claudiu Serban in editorialul sau din Capital.

N-avem bani de autostrazi, dar punem garduri. S-au furat 80 km de pe A1 si A2. Compania Nationala de Au­to­strazi si Drumuri Na­tionale din Romania (CNADNR) s-a apucat de cu­ra­tenia de primavara: indreptarea separatoarelor mediane indoite din cauza accidentelor, igienizarea toaletelor publice de pe A2 si inlocuirea gardurilor care s-au furat. In total, s-au furat aproape 80 km de garduri de pe autostrazile Bucuresti - Pitesti (A1) si Bucuresti - Cernavoda (A2), pe aceasta din urma fiind contabilizata numai portiunea pana la km 64, scrie Gandul.

Toyota Prius minivan soseste in 2011. Toyota intentioneaza sa lanseze o versiune minivan a hibridului Prius in 2011, potrivit cotidianului japonez Nikke. Noul model va avea trei randuri de scaune care sa poata transporta intre cinci si sapte pasageri. Spatiul interior va fi si el imbunatatit considerabil. Potrivit raportului, sistemul de propulsie va fi bazat pe tehnologia bateriilor lithiu-ion. Astfel, consumul de carburant va fi imbunatatit iar greutatea va fi pastrata la un nivel optim, scrie StiriAuto.ro.