Utilizatorii DC++, vanati de autoritati. Autoritatile romane au inceput urmarirea penala fata de 32 internauti din Sibiu, acestia fiind acuzati de transmiterea prin Internet de filme, muzica, programe de calculator, fara plata drepturilor de autor. Un utilizator roman de DC++ ales la intamplare a fost obligat sa achite, in vara anului trecut, 2.950 euro daune civile catre AIMR, scrie Capital.ro.

Cel mai influent bancher din lume atentioneaza: SUA are nevoie de un plan de reducere a deficitului bugetar. Seful Rezervei Federale, Ben Bernanke, a declarat marti ca SUA trebuie sa prezinte cat mai devreme un plan de reducere a deficitului bugetar, oficialul cerand comisiei de buget a presedintelui Barack Obama sa caute modalitati de schimbare a sistemului de taxe, informeaza Wall Street Journal. Bernanke a pus accent pe faptul ca o economie este mai puternica doar in conditiile in care taxele nu sunt prea ridicate si sunt colectate eficient, echitabil si transparent, scrie Ziarul Financiar.

Topul orașelor europene cu cel mai aglomerat trafic. Capitala Belgiei, Bruxelles, le propune șoferilor cel mai anevoios trafic urban din Europa. Locul al doilea, intr-un clasament al ambuteiajelor, este ocupat de Varșovia, capitala Poloniei. Surprinzator, Bucureștiul nu intra in Top 50. 37,5% dintre strazile Varșoviei prezinta un flux rutier anormal, indica TomTom, situație care plaseaza capitala Poloniei pe locul doi in clasamentul orașelor europene cu cel mai aglomerat trafic. Majoritatea marilor capitalele se disting prin ambuteiaje. Londra ocupa poziția a patra in aceasta ierarhie neonoranta, Parisul – locul noua, Roma – 14, Budapesta – 18, Viena – 27, Lisabona – 33, Berlin – 38, Madrid – 42, Copenhaga – 47 și Berna – 50, scrie evz.ro.

Cine investeste in Romania in 2010. Energia, industria auto si prelucrarea lemnului sunt principalele tinte ale investitorilor straini. Inca un producator auto intentioneaza sa vina in Romania, dupa ce Ford a pornit in sfarsit productia, proiectele eoliene vor intra de anul acesta in productie, iar pe piata exploatarii si prelucrarii lemnului se incinge concurenta. In total, analistii financiari estimeaza ca investitiile straine directe pentru anul acesta ar putea ajunge la aproape 5 miliarde euro, la fel ca anul trecut, dar la jumatate fata de varful din 2008.

Iberdrola, doua miliarde in eoliene. Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a acordat firmei Iberdrola Energie Romania, subsidiara din Romania a companiei energetice spaniole Iberdrola, licenta de furnizare a energiei, valabila pentru doi ani. Iberdrola a deschis un birou in Bucuresti in 2009 si a anuntat planuri de dezvoltare in Romania a unor proiecte de productie de electricitate din surse eoliene de 1.600 MW, scrie Romania libera.

La ce sa te astepti daca vrei sa-ti vinzi casa acum. Raspunsul la intrebare e destul de clar in acest moment al pietei. Nu poti sa te astepti la prea multe. In primul rand, indiferent de zona unde este amplasata, de vechime, de dotari, principalul element al pietei rezidentiale este retinerea. De ce sa cumpar acum, cand as putea sa mai astept sa scada preturile e una dintre intrebarile pe care si le pun potentialii clienti si e firesc sa se intrebe. Achizitia de case nu se face ca la bursa, incercand sa prinzi o situatie avantajoasa, ci se face din necesitate, ca o investitie sau, in fine, dar nu in cele din urma, din inconstienta, scrie Business Cover.

47 de actiuni necesare in Managementul vanzarilor. A oferi coaching unei echipe de vanzari inseamna, in sens restrans, a pune in concordanta volumul vanzarilor cu obiectivele previzionale. Desi la prima vedere pare destul de simplu, procesul este unul extrem de complex. Pentru a putea diseca mai bine aceasta activitate va prezentam: 47 de actiuni necesare in Managementul vanzarilor: 1. A gasi solutii. 8. A controla calitatea vanzarilor. 9. A coordona actiunile. 13. A asculta pe toata lumea (clienti, echipa). 16. A fi atent la starea de spirit a angajatilor, scrie Excellence Club.

Dragi concetateni, viata e frumoasa! Nu stiu cum ramane cu principiile enuntate de duetul Basescu – Boc, cum ca trebuie reforme si ca nu avem voie sa permitem Romaniei sa ajunga precum Grecia. Nici care este solutia echilibrarii bugetului de stat. Stiu doar ca as vrea sa iau si eu ce a luat distinsul membru al Guvernului inainte de interviul din Gandul, fiindca viata se vede tare frumoasa din postura aceea, scrie Claudiu Serban in editorialul sau din Capital.

Marcile asiatice au scazut in ochii americanilor. In urma cu patru ani, un sondaj realizat in Statele Unite, de AOL si Associated Press, arata ca 46% dintre americani erau de parere ca producatorii asiatici realizeaza automobile superioare celor fabricate de americani, in vreme ce doar 29% dintre cei intervievati preferau modelele companiilor americane. Intre timp, lucrurile s-au mai schimbat, iar rechemarile masive de la Toyota au permis o crestere nesperata pentru concurenta americana, scrie 24auto.ro.

Stroe: In Romania ar putea intra inca un constructor de automobile. Romania are potential, din toate punctele de vedere, pentru a atrage inca un producator de automobile, al treilea, si chiar sunt perspective si semnale in acest sens, a declarat, marti, presedintele ACAROM, Constantin Stroe. „Intrarea pe piata a unui nou constructor nu va afecta pozitia Dacia, exemplu fiind prezenta Ford, care, din contra, stimuleaza industria auto locala”, a afirmat Stroe citat de Capital.ro.

Umilinta suprema: reclama BMW Seria 5 deasupra reprezentantei Audi din Hong Kong. Echipele de marketing ale celor de la Audi si BMW nu inceteaza sa ne uimeasca. De data aceasta, BMW a infipt un punal in "inima" celor de la Audi. Cum? Ei bine, un mare panou publicitar cu noul BMW Seria 5 troneaza nestingherit deasupra reprezentantei Audi din Hong Kong. Care va fi oare raspunsul celor de la Audi la aceasta umilinta? se intreaba cei de la StiriAuto.ro.