Haosul din statistici sau de ce Guvernul n-are habar cati bugetari poate sa dea afara. Conform buletinului lunar al Institutului National de Sta­tistica (INS), in oc­tom­brie 2009, lucrau in „Admi­nis­tratie publica, aparare, asigurari sociale din sistemul public“ un numar de 232.000 de persoane, in sanatate - 385.000, iar in educatie - 396.000. Institutia mentionata spune ca, in urma unei cercetari statistice realizate in aceeasi luna octombrie 2009, in administratia publica erau 360.000 de angajati (cu 55% mai multi decat apar in buletinul lunar), in sanatate - 298.000 (cu 23% mai putini), iar in educatie - 395.000 (aici cifrele sunt aproape identice). Ar putea fi vorba, desigur, de o eroare sau de o modalitate diferita de impartire pe categorii. Din pacate, nu este decat o noua dovada ca nimeni nu stie exact cati bugetari sunt in Romania, scrie Capital.ro.

Patriciu a deschis primele chioscuri de cartier in Capitala si ataca celebrele buticuri de la parterul blocurilor. Miliardarul Dinu Patriciu, considerat cel mai bogat roman, a deschis primele magazine sub brandul Mic.ro in Bucuresti, un concept pornit de la zero si care isi propune sa "muste" din cota de piata a chioscurilor de la parterul blocurilor, dar si a marilor magazine, jucatori care se bat pe un consum de 22 de miliarde de euro anual. Pana in prezent au fost deschise sase magazine, unitatea numarul unu fiind situata pe soseaua Stefan cel Mare, in apropierea restaurantului Perla de la intersectia cu Calea Dorobantilor, scrie Ziarul Financiar.

Cum a reusit o spalatoreasa cu un salariu de 6 milioane de lei vechi sa ia credit pentru "Prima Casa". O angajata la o spalatorie auto care a obtinut credit pentru „Prima Casa“ este prima persoana din acest program care e pe cale de a-si pierde locuinta, dupa ce nu a mai platit ratele. Masura executarii silite a fost luata dupa ce Sucursala Cernavoda a BCR a sesizat Fondul de Garantare ca titularii creditului nu au achitat mai multe rate. Georgiana Radut, care are opt clase, traieste in concubinaj cu tatal fetitei ei de doi ani. Castiga doar 650 de lei pe luna ca angajata a unei spalatorii auto din Constanta. In aceste conditii, ramane un mister cum i-a acordat banca un credit de nu mai putin de 57.000 de euro, scrie Adevarul.

Tentativa de asasinat, dupa un interviu. Doi luptatori impotriva mafiei lemnului - Pal Emeric si fostul deputat Dezideriu Garda - au facut, in BURSA, in articolul "Povestea nespusa a padurilor noastre disparute - O rana nevindecata, in inima tarii, de 6 miliarde de dolari", dezvaluiri despre lupta lor, despre dificultatile si problemele pe care le-au intampinat, despre presiunile incredibile la care au fost supusi, precum si despre afacerile ilegale cu lemn din zona. Dupa publicarea materialului, unul dintre cei doi, Pal Emeric, a fost atacat de trei criminali si era sa-si piarda viata. In urma loviturilor necrutatoare, a intrat in spital, impreuna cu mama sa, care s-a ales cu plamanii perforati de una din coastele rupte.

Daca ai un loc de munca stresant, angajatorul nu poate fi sanctionat. Legislatia romaneasca nu prevede stresul ca fiind factor de risc, astfel ca acesta nu poate fi cuantificat la locul de munca, iar angajatorul nu poate fi sanctionat, a declarat, miercuri, reprezentantul Inspectiei Muncii, Dantes Barbu, prezent la un seminar organizat de ITM Bucuresti. "Stresul nu e declarat risc profesional in Romania si din aceasta cauza nici nu exista statistici, nefiind un risc declarat oficial. Stim ca exista, dar nu putem lua masuri pentru asta", a adaugat Dantes Bratu citat de Capital.ro.

Conecteaza-te la soare! Energie gratis pentru laptop. Ai ramas fara baterii la laptop, telefonul mobil, MP3 sau chiar masina? Conecteaza-le la soare! Pe piata au aparut o multime de gadgeturi care pot fi incarcate direct de la lumina solara, prin mici panouri fotovoltaice incorporate in ele. Preturile variaza de la un furnizor la altul, dar in general sunt destul de mari, de aceea nici nu se vand „ca painea calda”, insa interesul romanilor este in crestere, scrie evz.ro.

Retailerii au inceput sa vanda televizoare 3D, dar filmele se lasa asteptate. Televizoarele 3D au aparut deja si in hipermarketuri, desi filmele in 3D pentru acasa nu au ajuns inca in comert. Reteaua Real a listat de curand televizoare 3D la pretul de 9.000 de lei, cel mai scump produs de la raionul de electronice. In aceleasi hipermarketuri, la cateva rafturi distanta se vand si CD-uri cu filmul Avatar, care a generat incasari record in industria cinematografica in mare parte datorita efectelor speciale in 3D. In Romania insa, nu a ajuns in comert pana acum niciun CD care sa incorporeze noua tehnologie, scrie Ziarul Financiar.

Cum se pagubeste singur un majoritar, pe "Rasdaq". Misterul pluteste asupra motivelor care l-au determinat pe controversatul om de afaceri Liviu Scarlat sa cumpere direct din piata actiuni "Mangalia" (simbol MANG pe Rasdaq), din care detine 67,39%, la un pret aproa­pe dublu fata de cel pe care urmeaza sa il plateasca minoritarilor care se vor retrage din societate, inainte ca aceasta sa fie delistata. Decizia majoritarului, aparent paguboasa pentru el, ar putea avea legatura cu presiunile unora dintre minoritarii "Mangalia", nemultumiti de pretul de 0,18 lei/actiune la care pot solicita retragerea din companie, scrie Bursa.

Guvernul taie subventiile „nesimtite“ pe care le-a dat taranilor evazionisti. Zeci de mii de producatori agricoli vor ramane in acest an fara ajutoare de la stat daca nu se inregistreaza la Registrul Comertului ca persoane fizice autorizate, intreprindere individuala sau intreprindere familiala. Ministerul Agriculturii a luat aceasta masura pentru ca inclusiv marii proprietari de terenuri, cu sute de hectare, au beneficiat ani de-a randul de subventii de sute de milioane de euro anual, desi functionau ca persoane fizice, adica nu plateau dari la stat, scrie Gandul.

Conceptul Subaru Hybrid Tourer prezentat la Salonul Auto de la Beijing. Subaru a prezentat la cel mai asteptat salon auto din China, deschis publicului in intervalul 25 aprilie - 2 mai, conceptul Subaru Hybrid Tourer, expus anterior in context european in cadrul Salonului Auto de la Geneva. La standul mai pot fi admirate atat modelele Legacy si Outback, dar si o serie de exponate tehnice precum o sectiune dintr-un motor Forester, scrie StiriAuto.ro.