Vladescu: "Nici pensiile, nici salariile nu vor mai reveni la nivelul actual. Aministie fiscala, cel putin cat sunt eu aici, nu va exista." Nu ne propunem ca pensiile si salariile din sistemul bugetar sa revina la nivelul de acum, dinainte de taierea lor, ci sa restructuram cheltuielile publice, cu noi trepte de salarizare, si sa echilibram sistemul de pensii... Management privat la companiile de stat? Mai bine privatizare!... Pot exista cresteri, dar diferentiat, in baza altor legi. Deci nu ne vom intoarce vreodata sa spunem ca tuturor celor carora le-am luat 25% si 15% acum, le vom da inapoi 25% si 15%. Va fi o noua lege si in legea respectiva fiecare va avea o noua pozitie, o noua treapta", a declarat ministrul Sebastian Vladescu intr-un interviu acordat ziarului Bursa.

Ce impact ar avea impozitarea tichetelor de masa. Impozitarea tichetelor de masa, anuntata ca proiect al guvernului, va avea un impact dramatic asupra economiei romanesti, determinand scaderea incasarilor la Bugetele de Stat, precum si cresterea somajului, conform estimarilor Asociatiei Profesionale a Emitentilor de Tichete (APET). Sistemul actual al tichetelor de masa genereaza pentru Stat incasari anuale de peste 360 milioane de euro, sume provenite printre altele din TVA la produsele alimentare si din impozit pe profitul companiilor implicate in sistem (producatori din industria alimentara, companii de distributie din alimentatia publica, emitenti de tichete si furnizori ai acestora), scrie Capital.

Dupa doi ani de operare: Family Frost, cel mai mare retailer pe roti, ar putea iesi de pe piata. Compania germana Family Frost, care a intrat pe piata locala in 2008 cu 40 de magazine pe roti si planuri de investitii de 17 mil. euro, ar putea face un exit din Romania in acest an, dupa intrarea unui fond de investitii in actionariatul grupului Eismann, proprietarul Family Frost. Retailerul, cu afaceri de circa un miliard de euro in Europa, are in prezent o flota de aproximativ 100 de camioane cu care vinde produse congelate in orasele mari din tara, scrie Ziarul Financiar.

Cum sa construiesti o locuinta la o treime din pretul pietei. O locuinta construita in cateva zile la un pret care la prima vedere pare gresit, 150-200 euro/mp, suna nerealist. De fapt, este doar neconventional. Mansardele, caci ele reprezinta solutia, sunt cochete, eficiente, ieftine si, mai presus de toate, cresc valoarea imobilului in care au fost construite cu pana la 15%. Alta solutie consta in hidroizolarea subsolului si transformarea sa in spatiu locuibil. „Existenta unui pod ofera posibilitatea amenajarii sale ca mansarda, mai ales daca acesta figureaza ca spatiu locuibil. Si in acest caz trebuie verificata structura de rezistenta. Trebuie avut in vedere faptul ca pentru noi deschideri - podurile vechi au de obicei lumina insuficienta - este necesara obti­nerea aprobarii", spune arh. Gabriel Georgescu, citat de Romania libera.

AC/DC, un mega-business și o filosofie contra curentului online. E greu de spus daca decizia de a organiza in același an un concert AC/DC de 2,5 milioane de dolari (1,9 mil. euro) și un festival Sonisphere de 2,5 milioane de euro e una strict de business sau are și o latura sentimentala. Asta și pentru ca, pe langa problema stadioanelor, Romania o mai are și pe cea a taxelor – „a legilor fiscale imposibile care au fost adoptate cu cațiva ani in urma de niște oameni incapabili“. „Ca de exemplu taxa locala de 5% din totalul incasarilor. Ce este aceasta și pentru ce? GEMA/UCMR ADA 8,5% din totalul incasarilor? De ce? In aproape toate celelalte țari europene taxele sunt de 2–4%, iar taxa locala nici macar nu exista“, dupa cum se intreba Avram in interviul pentru AI. Și Denise Stanculescu spune ca taxele ajung sa reprezinte, in Romania, 30% din cifra de afaceri a unei companii gen D&D. Pentru comparație, in Germania, taxele platite statului de un promoter nu depașesc 13%, scrie Money Express.

Asiguratorii isi regleaza conturile prin intermediul CSA. Astra nu poate fi acuzata ca incearca sa fure startul. La urma urmei, Romtelecom este compania care ofera gratuit politele. Prima reactie a venit de la CSA, care a cerut anularea politelor pe motiv ca nu s-a respectat legea referitoare la informarea clientilor, iar Romtelecom nici nu este inregistrata ca intermediar de asigurari. Comunicatul CSA nu contine insa prevederile legale incalcate. Mai mult, operatorul de telefonie nu era la prima „abatere” de acest gen; in decembrie anul trecut, Romtelecom a oferit tot gratuit asigurari de somaj. Si tot cu Astra. Fara ca CSA sa ridice obiectii, scrie Business Cover.

Vom vedea in curand primele malluri executate de banci. Confruntate cu scaderi drastice ale vanzarilor si cu tot mai multe spatii goale, centrele comerciale din sudul Capitalei sunt fortate sa se repozitioneze, intr-un moment in care analistii pietei se asteapta la primele falimente si la inceperea executarilor de catre bancile finantatoare. In aceste conditii, retrogradarea la rangul de mall de cartier nu mai pare o idee atat de rea. „Am ajuns in momentul in care sunt anumite centre care merg mai bine, altele care merg mai putin bine sau mai deloc. City Mall face parte din categoria a doua, si asta este consecinta faptului ca in zona s-au dezvoltat foarte multe astfel de unitati“, a declarat Mihai Agaficioaia, directorul general al City Mall, scrie Capital.

Economiile taiate de stat ar putea fi „pansate”de banci. Daca guvernul va impozita castigurile persoanelor care detin depozite la institutiile de credit, unele banci sunt pregatite pentru a lua masuri de reducere a impactului financiar. Dupa ce, in ultimul an, dobanzile la depozitele din banci au scazut constant, acum statul doreste si impozitarea castigurilor pe care un client bancar le-ar avea de pe urma economiilor facute. In acest sens, unele banci au inceput deja sa gandeasca strategii pentru ca respectivele corectii bugetare sa nu afecteze prea mult depozitele populatiei, scrie evz.ro.

Noul Volkswagen Polo GTI - 180 CP si 229 km/ora. Volkswagen incepe comercializarea noii generatii Polo GTI, versiune de top dotata cu un motor TSI de 1,4 litri, cu un consum mai mic cu pana la 25% comparativ cu vechea generatie: medie de 5,9 litri / 100 km. Cuplat la o transmisie DSG (cu dublu ambreiaj) in 7 trepte, disponibila in dotarea standard, motorul de 180 CP este capabil sa imprime un sprint de la 0 la 100 km/ora in doar 6,9 secunde si o viteza maxima de 229 km/ora, scrie 24auto.ro.

Mazda6 facelift este disponibila in Romania si porneste de la 21.890 euro cu toate taxele. Mazda6 facelift, in versiunile de caroserie sedan, hatchback si sport combi, a fost lansata in Europa, iar in Romania este disponibila la preturi ce pornesc de la 21.890 de euro cu TVA. In tara vehiculul vine insotit si de o oferta de finantare valabila pana la 30 iunie, ce include o dobanda de 6,9% si un comision de management de 1%, in conditiile unui avans minim de 30% si o perioada de creditare de pana la 5 ani, scrie StiriAuto.ro.