Patriciu vrea sa ajunga la afaceri de 60 mil. € din pariuri sportive, cu 400 de cafenele-agentii. Businessul de pariuri sportive al miliardarului Dinu Patriciu, 1x2 Bet Cafe Arena, pe care acesta il dezvolta in paralel cu reteaua de chioscuri Mic.Ro, vrea sa muste 40% din piata de profil pana in 2014, cu 400 de agentii si 2.000 de angajati, potrivit datelor furnizate de companie. Reprezentantii Mercadia - operatorul celor doua retele - au iesit ieri pentru prima data in fata presei la inaugurarea celei de-a 27-a cafenele de pariuri sportive 1x2 Bet Cafe Arena de pe piata, eveniment de la care Patriciu a fost insa absent, scrie Ziarul Financiar.

Business reportFoto: Colaj foto

Fostul presedinte al Anchor iși face un outlet de 16 mil. euro in Vitan. Omul de afaceri Tunc Capa, fostul presedinte al Anchor Grup, va demara in urmatoarele doua luni constructia primului outlet din interiorul Bucurestiului, in zona Vitan. Noul proiect, denumit Vitan Outlet, necesita o investitie totala de 16 mil. euro, potrivit companiei de consultanta imobiliara The Advisers/Knight Frank, care se ocupa de inchirierea spatiilor. Centrele de tip outlet cuprind magazine ale unor brand-uri sau case renumite de moda care vand soldurile ramase inainte de lansarea noilor colectii. Noul centru comercial va fi construit pe Calea Vitan, in apropiere de hypermarketul Real, scrie Capital.ro.

Romanii dau iama la centrale de apartament. Speriati de reducerea veniturilor, dar si ca la iarna ar putea plati o gigacalorie de doua sau chiar de trei ori mai scumpa, oamenii au inceput sa se debranseze de la reteaua de termoficare. Multi s-au indreptat spre achizitia unei centrale pe gaz, un motiv de bucurie pentru furnizorii de centrale termice de apartament, carora le-au crescut deja vanzarile in acest an. De pilda, la un apartament de trei camere, sunt necesare cinci calorifere, care costa 350-400 lei/bucata, scrie evz.ro.

Cand te nasti talent si risti sa mori speranta. King Sturge si-a sarbatorit in Romania cei 250 ani de la infiintare printr-o conferinta in care s-a dezbatut soarta pietei spatiilor logistice autohtone, iar concluzia a fost una singura. Treaba scartaie, dar e bine ca avem potential. In primele trei luni ale anului au fost inchiriati ceva mai mult de 21.000 mp spatii logistice si de depozitare, vedeta fiind tranzactia prin care Golden Foods a inchiriat 6.000 mp in Millenium Logistic Park, in conditiile in care chiriile din acest segment sunt de 4-4,25 euro/mp/luna. Cel mai interesant om al zilei a fost olandezul Robin Martens, directorul general al Archicom. Omul a venit si a spus direct ca in Romania s-au transportat doar 350 tone de marfuri, in 2010, intre diversele hub-uri logistice, din acest trafic 70% apartine Capitalei, iar traficul de tranzit prin Romania e nul si neavenit, scrie Business Cover.

Capitalizarea Bursei de Valori Bucuresti ar putea creste cu 35% pana la 12,9 miliarde de euro dupa listarea companiilor de stat. Capitalizarea totata a companiilor romanesti listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) ar putea creste cu aproape 35%, pana la 12,9 miliarde de euro, dupa vanzarea de catre Guvern unor pachete suplimentare din actiunile detinute la companiile de stat, potrivit estimarilor realizate de analistii societatii de brokeraj EFG Eurobank Securities. Autoritatile intentioneaza sa vanda 12,64% din actiunile Petrom, 7,72% din Conpet, 15% din Transelectrica, 15% din Transgaz si 8,62% din Oil Terminal, scrie EconomicTimes.ro.

Vacanţa în Grecia, cu 30% mai ieftină. Unde poţi sta cu 50 €/zi. Preţuri mai mici pentru turiştii români care aleg să-şi petreacă concediul în Grecia. Potrivit tour operatorilor eleni şi reprezentanţilor agenţiilor de turism din România preţurile pachetelor turistice au scăzut cu 25 - 30% faţă de 2009. Hotelurile din Halkidiki au tarife mai mici cu 25%, astfel o noapte de cazare în sezonul de vârf costă între 48 şi 64 de euro de persoană, la hoteluri de 3, respectiv 4 stele, faţă de 60 - 88 de euro pe noapte cât costa o noapte de cazare anul trecut, scrie Gandul.

Peste 150.000 de romani au cash de peste 100.000 de euro. In Romania sunt peste 150.000 de persoane care au averi lichide de peste 100.000 de euro, potrivit unor studii comandate de americanii de la Citibank. Rezulta astfel un volum total de disponibilitati cash de peste 15 mld. euro la nivelul potentialilor clienti pentru servicii de tip private banking, scrie Ziarul Financiar.

Statul vrea să privatizeze integral companiile unde este acţionar minoritar. Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) intenţionează să demareze un program potrivit căruia toate companiile la care statul are o participaţie mai mică de 50% din capitalul social "să fie privatizate imediat", pentru a aduce bani la buget, a declarat, ieri, Borbely Karoly, secretar de stat în cadrul MECMA. În ceea ce priveşte companiile mari de stat, cum ar fi CFR, în primă fază vor fi reduse cheltuielile, prin efectuarea unor disponibilizări, scrie Bursa.

Tot ce trebuie să ştii despre iPhone 4. Deşi telefonul a fost prezentat de cei de la Gizmodo.com cu câteva săptămâni înainte, aceştia reuşind să intre în posesia unui prototip, Steve Jobs a reuşit să impresioneze publicul prezent la Worldwide Developers Conference. Noul iPhone este mai mic, mai subţire şi are o carcasă din sticlă de 30 de ori mai dură ca plasticul. Terminalul are 100 de noi funcţionalităţi, cele mai importante fiind Face Time-funcţie de apelare video, ecranul de 3,5 inch, retina display, cu cea mai mare rezoluţie care se găseşte în prezent pe un telefon mobil (960 x 640 pixeli), scrie Capital.ro.

Întoarcerea la normalitate. Are cineva soluţii pentru ieşirea din criză? Răspunsul este nu! Nici actuala putere, nici opoziţia nu au fost capabile să propună măsuri concrete. Fiecare dintre forţele politice ale ţării s-a aflat la putere într-un fel sau altul şi niciuna nu a rezolvat problemele structurale ale statului român fost comunist. Aşa că am o veste pentru toţi talibanii politici de orice parte s-ar afla ei: o vom duce mai prost, scrie Claudiu Serban in editorialul sau din Capital.ro.

Noul Mercedes CLS, dezvaluit de Lorinser. In timp ce toata lumea asteapta primele imagini oficiale cu cea de-a doua generatie Mercedes CLS, surpriza a venit din partea unui tuner. Prin “ratacirea” unei schite, cei de la Lorinser ne lasa sa ghicim cum va arata viitorul CLS. Imaginea dezvaluita de cei de la secretnewcars a fost preluata imediat de alte website-uri auto. Pana la apritia informatiilor oficiale de la Mercedes-Benz, sa trecem in revista oferta Lorinser: jante pe 21 inch si clasicele pachete de tuning pentru motor, habitaclu si sasiu, scrie 24auto.ro.

Primul autoturism Morgan va fi livrat in Romania peste cateva luni. Importatorul marcii auto de lux britanice Morgan, Pro Auto Industries, va livra in cateva luni prima masina din acest an si discuta cu un potential client vanzarea celui de-al doilea automobil. "In 2009 am vandut trei unitati, iar anul acesta vom livra un Morgan Roadster 4 Seater, in valoare de 49.000 lire sterline, si negociem o comanda pentru un model Morgan AeroSuperSports, care costa aproximativa de 140.000 de lire sterline", a declarat pentru Mediafax Anda Mancas, project manager Pro Auto Industries, scrie StiriAuto.ro.