Cat poti castiga daca Romania da faliment? Multi isi doresc cu ardoare ca Romania sa iasa din UE. Nu din considerente economice ori nationaliste, ci pentru ca daca acest scenariu s-ar adeveri ar castiga 6.000 de euro la 100 de euro pariati. Si un potential faliment al tarii noastre i-ar bucura pe unii, pentru ca le-ar aduce un castig de 1.500 de euro. Criza si instabilitatea economica a tarilor din regiune au determinat casele internationale de pariuri sa se joace cu "tara care va intra in faliment". Grecia, cotata cu 5 la 1, aproape ca si-a desemnat castigatorii, scrie Capital.ro.

Business reportFoto: Colaj foto

Nokia a ajuns in trei ani la Cluj la afaceri de peste 1 mld. euro. Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, si-a marit anul trecut de peste doua ori afacerile din Romania, la 1,027 mld. euro, pe fondul cresterii numarului de angajati si al productiei din ce in ce mai sofisticate a fabricii din judetul Cluj. Compania si-a marit intr-un ritm asemanator si profitul net, care a ajuns la 37,6 mil. euro, de la 13,9 mil. euro in 2008. Explozia inregistrata anul trecut de businessul Nokia plaseaza compania imediat dupa Orange (1,04 mld. euro) si inaintea Vodafone (929 mil. euro) in topul celor mai mari companii IT&C din Romania, dupa cifra de afaceri, potrivit Ziarului Financiar.

Cochintu, Admiral Markets: Nu excludem o crestere a monedei euro spre 4,7-4,73 lei. Banca Nationala a Romaniei a anuntat azi un nou nivel record pentru cursul euro/leu. Astfel, un euro a fost cotat la 4,3523 lei, in crestere cu 2,66 bani fata de ziua precedenta. "In curand putem avea un curs de 4,48, fiind posibila si o testare imediata a pragului psihologic 4,45, intr-un scenariu optimist, dar nu excludem nici o crestere spre 4,7-4,73", a declarat Cristian Cochintu, analist in cadrul Admiral Markets. Potrivit acestuia, faptul ca leul nu a reusit aprecierea in fata celei mai vulnerabile valute din ultimele sase luni, devalorizata in mod voit de oficialii europeni, reprezinta un semn evident de slabiciune si vulnerabilitate, scrie EconomicTimes.ro.

Tigarile se scumpesc cu un leu. Tigarile se scumpesc, de maine, cu circa un leu pe pachet, in principal ca urmare a majorarii taxei pe valoarea adaugata (TVA). Marii producatori de tutun din Romania si-au anuntat noile preturi care vor fi aplicate incepand cu 1 iulie. Astfel, de joi, un pachet de Kent White, produse de British American Tobacco, va costa 10,9 lei, fata de 9,9 lei pana acum, scrie evz.ro.

Vom recupera numai 100 de milioane de dolari din datoria "Rompetrol". KazMunaiGaz intentioneaza sa achite 100 de milioane de dolari din datoria de 2,4 miliarde de lei (circa 600 de milioane de dolari) a companiei "Rompetrol" catre statul roman, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa ministrul finantelor, Sebastian Vladescu. Datoria ajunge la scadenta in luna septembrie, suma neachitata pana la 2,4 miliarde lei urmand sa se transforme in actiuni pentru statul roman, potrivit legii, a precizat oficialul de la finante, scrie Bursa.

Revolutia produselor ecologice. Iata paradoxul verde: mai toata lumea vorbeste despre produsele ecologice, dar ele reprezinta doar 1% din vanzarile anuale cumulate din retailul romanesc. Ati deschide un business bio? Nu va grabiti sa spuneti nu. "Mitica ii opreste pe oraseni din drum!", spune incantat Vasile Deluselu, "cioban din Braila" - dupa cum se prezinta curiosilor din fata standului lui cu telemea - , aratand catre omul din coceni de proumb pe care l-a adus cu el in curtea Facultatii de Agronomie, ce a gazduit recent un targ de produse 100% naturale, scrie Money Express.

Amplifica-ti calitatile de bun negociator! Toate atributele unui negociator sunt elemente naturale ale caracterului uman si, prin urmare, extrem de usor de dezvoltat. De dragul simplitatii, am izolat calitatile esentiale ale unui negociator si le-am discutat separat, cu toate ca fiecare dintre ele contribuie intr-o oarecare masura la dezvoltarea celorlalte. Concentrat asupra SOLUTIILOR Marii negociatori sunt concentrati asupra solutiilor. Terapia concentrata asupra solutiilor nu e complicata. Un bun negociator recunoaste obstacolele si dificultatile, dar intotdeauna se concentreaza mai mult asupra progresului si solutiilor. In plus, este nevoie in prealabil sa se separe problemele fata de oameni. OPTIMIST Ceea ce te surprinde la negociatorii buni este ca ei sunt optimisti aproape tot timpul. Oricare ar fi situatia, optimistii sunt intotdeauna concentrati asupra aspectelor ei profitabile, scrie Excellence Club.

Carne, la abonati. Pentru flotanti, fasole! In anul 2009, sacrificarile de bovine in unitati industriale specializate, dupa numarul de capete, au scazut fata de anul precedent cu 37,7%, in timp ce sacrificarile de porcine au crescut cu 16,5%. Fata de anul precedent, productia de carne de bovine a scazut cu 37,4%, iar cea de porcine a crescut cu 20,6%. De asemenea, numarul de ovine si caprine sacrificate in unitatile industriale specializate a scazut fata de anul precedent cu 39,4%, iar productia de carne de ovine si caprine a scazut cu 36,9%, in vreme ce a sporit cererea pentru carnea de pasare, numarul de pasari sacrificate in abatoare crescand fata de anul 2008 cu 20,5%, iar productia de carne de pasare cu 17,3%, scrie Business Cover.

Cat este chiria unui birou in Bucuresti. Claudia Suhan, senior consultant Office Division la The Advisers/ Knight Frank, spune pentru startups.ro ca aceste facilitati si reduceri au constituit un mijloc de stimulare a chiriasilor, pentru a ramane in spatiile pe care le ocupa in prezent. Aceste facilitati si gratuitati au redus chiria contractuala cu 10% - 15% si costurie de mutare, datorita oferirii de luni de chirie gratuita sau a bugetului de amenajare, dupa cum spune Maria Florea, Senior Broker in cadrul diviziei de birouri a Colliers International. Costurile de inchiriere (chiria spatiului de birouri, cea a parcarii, cea a depozitului, costurile administrative si scrisoarea/depozitul de garantie bancara) au scazut cu aproximativ 15% in cladirile cu cele mai bune caracteristici, din zona centrala, si in jur de 20% in imobilele din zonele descentralizate, scrie Startups.ro.

Una din doua camere din statiunea Mamaia sta goala. Doar jumatate din camerele hotelurilor din statiunea Mamaia de pe litoralul romanesc au fost ocupate de turisti in luna iunie, hotelierii incasand circa 10 milioane de euro, mai putin cu 50% fata de situatia in care unitatile ar fi operat la capacitate maxima, potrivit calculelor Ziarul Financiar. In iunie, in cea mai cunoscuta statiune de pe litoralul romanesc si-au petrecut vacanta 250.000 de turisti, potrivit datelor centralizate de Asociatia de Promovare a Litoralului pana la 27 iunie, iar tariful mediu de cazare pe noapte a fost de 40 de euro de persoana.

Orchestra canta si vasul se scufunda. Ma tem ca vom mai avea de asteptat cel putin 12 luni pana vom putea vorbi despre reviriment economic in Romania... In toata aceasta zbatere pentru supravietuire, un singur fapt concret ma motiveaza. Apple a reusit anul acesta sa vanda 3 milioane de iPad-uri in mai putin de trei luni. Este cea mai buna dovada ca o afacere buna functioneaza chiar si pe timp de criza. Si este vorba despre vanzarea unui produs de care, teoretic, nimeni nu are nevoie. Sau nimeni nu stia ca are nevoie. O filosofie un pic diferita (zic eu!) de a celor mai bogati romani, care nu reuseste sa scape de paradigma afacerilor cu statul cel fraier, scrie Claudiu Serban in editorialul sau din Capital.ro.

BMW 320d EfficientDynamics Edition, disponibil si in Romania. BMW isi demonstreaza inca o data expertiza in a produce automobile eficiente care pastreaza placerea de a conduce la un nivel ridicat. Noul BMW 320d EfficientDynamics Edition a fost prezentat in premiera cu ocazia editiei 2009 a Salonului Auto de la Frankfurt si este disponibil acum si pe piata din Romania. Aceasta versiune sedan unica se remarca cu un consum al combustibilului de numai 4,1 litri de motorina la 100 km si un nivel al emisiilor CO2 de 109 grame per km in ciclul de testare EU, cu un maxim al puterii de 163 CP.24auto.ro.