Cel mai mare "proiect imobiliar": apartamentele de pe Bulevardul Victoria Socialismului fac un miliard de euro. Cele aproximativ 6.000 de apartamente situate pe Bulevardul Unirii din Bucuresti, intre Palatul Parlamentului si Piata Alba Iulia, au o valoare de piata de circa 1 miliard de euro, acesta putand fi considerat cel mai mare proiect imobiliar realizat vreodata in Romania, mai ales daca este luata in calcul si investitia in Casa Poporului. Construirea proiectului a durat mai bine de zece ani, scopul urmarit de Nicolae Ceausescu fiind acela de a asigura locuinte de serviciu oamenilor politici care urmau sa lucreze in Casa Poporului, scrie Ziarul Financiar.

Business reportFoto: Colaj foto

Cat sa mai astept pentru a prinde marele chilipir? Lipsa banilor necesari pentru restul de plata ce trebuie achitat dupa semnarea unui antecontract de cumparare a unui apartament nou a condus la rezilierea a peste 1.800 de contracte incheiate cu principalii dezvoltatori din Bucuresti. O estimare realizata de consultantii imobiliari din Bucuresti, la cererea Capital, arata ca 20% din stocul de locuinte aflate astazi la vanzare este format din unitati repuse pe piata ca urmare a rezilierii contractelor, scrie Capital.ro.

Cine cauta resursele din Marea Neagra. Doua dintre perimetrele din Marea Neagra castigate de Romania in urma deciziei de anul trecut a Curtii Internationale de Justitie de la Haga vor fi cautate de titei si gaze de rusii de la Lukoil impreuna cu o companie americana implicata intr-un scandal politic la Kiev. Exploratorilor straini li se alatura, pentru alte doua perimetre, o companie romaneasca patronata de un fost administrator la doua firme asociate lui Sorin Ovidiu Vintu, scrie evz.ro.

Ce-i spune restantierul recuperatorului care-i bate la usa. Cea mai mare firma de recuperatori din Romania spune care sunt motive cele mai invocate de romani ca sa se justifice ca nu-si platesc datoriile la banci. Foarte putini dintre datornici vor intr-adevar sa fraudeze institutia de credit. Astfel un sfert dintre debitori motiveaza ca nu-si mai pot plati ratele pentru ca au devenit someri indiferent ca primesc ajutor de somaj ori nu. Alt sfert dintre rau-platnici spun ca nu au de unde scoate banii pentru ca li s-a diminuat salariul ori ca sunt in concediu de maternitate. Unul din 10 romani datornici la banci afirma ca sunt bolnavi iar alti 10% refuza orice fel de discutie cu recuperatorul, scrie Money.ro.

Performante raportate diferit, de la SIF la SIF. Cele cinci societati de investitii financiare au anuntat ca vor inregistra diferit in contabilitate majorarea de capital de la BCR, profitand de faptul ca legislatia actuala le permite sa isi stabileasca singure politicile contabile. Cu circa 14 milioane de lei vor spori, astfel, dintr-un foc veniturile semestriale de la SIF "Banat-Crisana" si SIF "Oltenia", doar din inregistrarea in contabilitate, la categoria "venituri", a majorarii capitalului social la BCR, in timp ce SIF "Muntenia", SIF "Moldova" si SIF "Transilvania" au anuntat ca vor inregistra MCS-ul la capitolul "rezerve", scrie Bursa.

Unul dintre mogulii imobiliari iese la "pensie". Omul de afaceri Alexander Hergan, unul dintre cei mai puternici si totodata discreti investitori romani in imobiliare, a renuntat la pozitia de CEO al companiei Avrig 35, pe care a fondat-o in urma cu mai bine de zece ani, urmand a fi inlocuit de catre Haydn Wright, un manager nou-venit in companie. Numele lui Hergan, 63 de ani, se leaga in primul rand de birourile construite pentru companii precum Petrom si Vodafone, de-a lungul timpului acesta reusind sa vanda proprietati cu o valoare cumulata de aproximativ 330 de milioane de euro, scrie Ziarul Financiar.

O masina, 62 de difuzoare. Audi are o abordare extrema a domeniului high end audio. Prototipul Audi Sound Concept isi propune sa realizeze un sunet cat mai realist cu putinta prin crearea unor unde acustice masive, care sa baleeze intregul habitaclu. Astfel, interiorul unui Audi Q7 a fost echipat cu nu mai putin de 62 de difuzoare, astfel incat sunetul sa fie format de unde care sa "imbrace" auditoriul 3600, scrie Adevarul.

La ce te uiti cand faci Casco la masina. Cum te pacalesc asiguratorii. Romanii care vor sa isi asigure masina printr-o polita Casco trebuie sa fie atenti la clauzele din contract, avertizeaza brokerii de asigurare. Pentru a atrage clientii, unele firme de asigurari vand polite Casco care acopera doar anumite riscuri, astfel incat proprietarii de autovehicule care au cumparat un Casco se pot trezi ca asigurarea nu acopera riscul de furt, sau ca nu primesc despagubiri in cazul in care si-au gasit masina zgariata in parcare, scrie Gandul.