Pretul locuintelor a atins un nou minim istoric. Pretul locuintelor din Romania a mai punctat o scadere de 1% luna trecuta si a atins o noua valoare minima de la inceputul crizei. Indicele national calculat de portalul imobiliare.ro arata un pret mediu pe metru patrat util de 1.151 euro, in scadere cu 45% fata de varful surprins in 2008. Pe parcursul lunii iulie au fost inregistrate scaderi in aproape toata tara. Cea mai accentuata rata de scadere, de 3,2%, a fost resimtita in Brasov. Urmeaza Timisoara cu o scadere de 2,6% si Bucurestiul cu 2,4%, scrie Capital.ro.

Business reportFoto: Colaj foto

Bancile vor sa vanda in august si septembrie case executate silit de 20 mil. euro. Bancile vor organiza in august si septembrie aproximativ 500 de licitati pentru vanzarea de locuinte executate silit, in schimbul carora vor sa stranga peste 20 de milioane de euro, arata calculele efectuate de ZF pe baza pretului de pornire afisat in anunturile publicate de institutiile de credit pe site-urile proprii. Alte cateva milioane de euro valoreaza terenurile si spatiile comerciale si industriale recuperate de banci de la clientii care nu si-au mai platit ratele la credit si pe care incearca sa le valorifice in prezent. Valoarea de piata a caselor si apar tamentelor scoase la licitatie de banci este insa sensibil mai mare, avand in vedere ca in majoritatea cazurilor pretul de pornire este redus cu 25% fata de valoarea stabilita initial, semn ca bunul respectiv se afla cel putin la a doua licitatie, scrie Ziarul Financiar

Gaurile de securitate Facebook au compromis 100 de milioane de conturi. Ce-i de facut? Informatiile personale a aproape 100 de milioane de utilizatori Facebook, din jumatatea de miliard existenta, au fost recent compromise, datele lor private fiind disponibile acum in diverse locuri, centralizat, pe web. Acesta nu este primul caz in care retelele sociale au fost luate drept tinta. Facebook a rectionat sustinand ca "nici o informatie privata nu a fost atinsa", dar specialistii in securitate trag un semnal de alarma. Dramatica a fost raspandirea inselatoriei prin care capcana propusa utilizatorului era cea de a a actiona butonul Like pe subiecte de tipul The truth about Coca Cola sau Teacher nearly killed this boy video. Multe din aceste aplicatii dar si alti viermi de retele sociale sunt utilizati fie ca instrumente de marketing, fie inlesnesc calea prin care infractorii cibernetici inseala utilizatorii neprevazatori, scrie Business Cover.

Euro ar putea urca la 1,39 dolari. Euro s-ar putea aprecia pana la 1,39 dolari luna aceasta, pentru prima oara dupa februarie, in conditiile in care criza datoriilor suverane din Europa se stabilizeaza, iar banca centrala a SUA (Federal Reserve) se pregateste sa acorde masuri aditionale de stimulare, sunt de parere analistii "Citigroup" Inc. "Per ansamblu, peisajul arata foarte constructiv", afirma specialistii "Citigroup", adaugand: "Observam un mediu in care dolarul slabeste, pietele de actiuni au o dinamica buna, la fel si cele ale materiilor prime", scrie Bursa.

Miliardarul Donald Trump a fost dat in judecata in SUA pentru frauda. Miliardarul american Donald Trump si promotorii proiectului proiectului imobiliar Trump SoHo, cu apartamente pornind de la 1,2 milioane de dolari, au fost dati in judecata de cumparatori pentru exagerarea perspectivelor financiare ale investitiei, transmite Reuters. Potrivit plangerii, cele trei companii au afirmat in prezentari catre presa si investitori ca vanzarile au depasit 60% din proiect. La finalizarea contractelor, cumparatorii au aflat ca de fapt doar 62 din cele 391 de apartamente erau vandute, reprezentand 16% din total, scrie Money.ro.

Pretul graului explodeaza pe pietele externe. Cat vor castiga fermierii romani? Cresterea preturilor la circa 200 de euro/tona de grau pe pietele internationale din cauza secetei devastatoare din Rusia, Ucraina si Kazahstan, dar mai ales recolta relativ buna de anul acesta ar putea ridica veniturile agricultorilor care au mizat pe productia de grau la cel mai mare nivel din ultimii cinci ani. La un pret estimat intre 150 de euro si 200 de euro/tona, cu care se tranzactioneaza graul imediat dupa recoltare pe piata locala si la export, incasarile producatorilor se pot situa anul acesta intre 750 de milioane de euro si un miliard de euro pentru o productie totala de circa 5 milioane de tone de grau, scrie Ziarul Financiar

Facultatile de administratie publica si stiinte, in dizgratia candidatilor. O privire asupra rezultatelor la admiterea in facultati din aceasta vara arata ca, in al doilea an de criza, preferintele candidatilor s-au schimbat. Pe alocuri radical si, de cele mai multe ori, impotriva mersului economiei si al pietei muncii. Publicul-tinta spre care se indreapta invatamantul superior este categoria de varsta 25 - 45 de ani. Per total, constatam un declin in ceea ce priveste interesul pentru drept si stiinte administrative si o crestere a interesului pentru Medicina, Inginerie si facultatile care au, intr-un fel sau altul, tangenta cu activitatile organismelor europene, scrie Capital.ro.

SAAB 9-2 va fi realizat pe o platforma BMW. Intr-un interviu acordat publicatiei AutoExpress, Victor Muller, noul presedinte SAAB, face lumina in legatura cu planurile constructorului suedez cu privire la viitorul model 9-2. Muller precizeaza ca cel mai mic SAAB va fi realizat in cooperare cu BMW, urmand sa fie construit folosind viitoarea platforma tehnica (cu tractiune fata) pe care BMW o dezvolta pentru noua generatie Seria 1 si MINI, scrie 24auto.ro.