Bergenbier inchide fabrica din Blaj. Bergenbier a anuntat oprirea productiei la fabrica din Blaj, dorind sa-si concentreze productia de bere la Ploiesti, informeaza Mediafax. Inchiderea fabricii din Blaj vine dupa ce compania a renuntat la productia de bere in 2009 si la cea de malt in iulie 2010, pe fondul scaderii pietei de profil. "Incepand cu ultimul trimestru al anului 2009, pe fondul scaderii cererii pe piata berii din Romania, compania a decis intreruperea temporara a activitatii fabricii de bere din Blaj si acoperirea necesarului de productie de bere de catre fabrica din Ploiesti", se arata intr-un comunicat al Bergenbier. Integral pe ZF.ro.

Business ReportFoto: Colaj foto

Fondul de 440 mld. euro al UE destinat stabilizarii financiare a zonei euro a devenit operational. Fondul Uniunii Europene (UE), care poate pune la dispozitia statelor din zona euro pana la 440 de miliarde de euro pentru stabilizare financiara, a devenit operational, au anuntat, vineri, oficiali europeni, citati de Mediafax. Intrucat pietele financiare isi revin dupa criza datoriilor suverane, si chiar si Grecia primeste aprecieri pozitive din partea UE si Fondului Monetar International (FMI), exista sperante ca programul de sute de miliarde de euro nu va fi folosit, scrie ZF.ro.

Ministerul Finantelor a contestat in instanta majorarea de capital de la Rompetrol Rafinare. Ministerul Finantelor Publice (MFP) a contestat la Tribunalul Constanta majorarea de capital social de la Rompetrol Rafinare (RRC), de 450 milioane lei, au declarat pentru Mediafax surse din piata de capital. "Finantele au depus in aceasta saptamana la Tribunalul Constanta o contestatie privind AGA din iunie de la Rompetrol Rafinare, au contestat majorarea de capital social", au afirmat sursele citate. Contestarea majorarii de capital este o noua miscare pe care Ministerul Finantelor Publice o face impotriva The Rompetrol Group, dupa ce anterior a solicitat CNVM blocarea delistarii Rompetrol Rafinare. Integral pe ZF.ro.

Varf de sezon cu 6 euro pe noapte! Vezi topul celor mai ieftine innoptari pe litoral. Kusadasi si Nisipurile de Aur sunt cele mai ieftine statiuni de pe litoralul extern in intervalul 22 august-15 septembrie. O innoptare in una dintre aceste statiuni te costa intre 6 euro si 10 euro care acopera cazarea la hoteluri de doua stele. Cu 13 euro pe noapte mergi in vacanta in statiunea turca Marmaris sau in Nei Pori, de pe litoralul grecesc. Money.ro iti spune cat te costa o innoptare ieftina in Corfu sau Thasos.

A.N.A.F.: Peste 800.000 de tigarete confiscate dintr-o fabrica ilegala din Onesti. Inspectorii vamali din cadrul Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale Iasi, au descoperit, astazi, o fabrica ilegala de tigari in Onesti, anunta un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Astfel, in zona platformei industriale, la depozitele de pe strada Uzinei, intr-o cladire inchiriata de cetateni din Republica Moldova, se afla o cantitate de circa 33.000 pachete de tigari marca "Ronson" si 70 de cutii din material plastic a cate 2.400 tigarete, care tocmai intrau pe fluxul de ambalare ilegala in pachete. Integral pe Bursa.ro.

ANOFM anunta 9.589 de locuri de munca vacante la nivel national in perioada 6 - 12 august. Peste 9.500 de locuri de munca vacante sunt inregistrate la nivel national in saptamana 6-12 august, cele mai multe fiind in Bucuresti si in judetele Brasov, Bacau si Prahova, a anuntat vineri Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). Pentru persoanele cu studii superioare sunt disponibile 489 de locuri de munca, in special pentru pozitiile de ingineri si subingineri (130), contabili (24) si asistent medical generalist (21). Integral pe Money.ro.

Cel mai renumit economist american il pune la colt pe cel mai puternic om de pe planeta. Economia Statelor Unite se confrunta cu o "recuperare anemica", iar executivul va trebui sa pregateasca un nou program de masuri de stimulare, a declarat Joseph E. Stiglitz, laureat al premiului Nobel pentru economie, intr-un interviu pentru Bloomberg. "Administratia Obama a riscat mult si nu pare sa dea rezultate. Recuperarea este atat de slaba incat nu poate genera suficiente slujbe pentru nou intratii pe piata muncii, daramite pentru cei 15 milioane de americani care nu au un loc de munca", a afirmat Stiglitz intr-un interviu pentru postul de televiziune Bloomberg TV. Statele Unite au nevoie de un al doilea program de stimulare a economiei, a adaugat Stiglitz, care a ocupat in trecut si postul de economist-sef la Banca Mondiala. Integral in Capital.

Hagi a luat 4 milioane euro de la BRD pentru a finanta Academia de Fotbal. Gheorghe Hagi a contractat doua credite de la BRD, in valoare de 3,5 milioane euro, respectiv 665.000 de euro, pentru finantarea unei parti din investitile in Academia de Fotbal "Gheorghe Hagi". "Inaugurarea oficiala a academiei de fotbal va avea loc in vara anului 2011, iar investitia totala va fi de circa 12 milioane de euro", a declarat Ciprian Mihai, ofiterul de presa al Academiei de Fotbal "Gheorghe Hagi". Integral in Capital.

Toyota: Un milion de vehicule hibride vandute in Japonia. Grupul japonez Toyota a anuntat vineri ca a vandut in total peste un milion de vehicule hibride in Japonia, de cand s-a lansat primul model, la finalul lui 1997, si peste 2,68 milioane de vehicule in lumea intreaga, transmite AFP. Primul producator auto din lume, Toyota a construit in anii '90 automobile cu motorizare dubla (benzina si electricitate). Acum, Toyota detine in Japonia o gama de 12 vehicule hibride, de diverse tipuri. Milionul de masini hibride livrate in Japonia include in special modelele Prius, toate generatiile, dar si alte masini (berline, 4x4 sau compacte). Integral in Capital.

Asociatia Industriei Feroviare cere Guvernului sa nu creasca tarifele la CFR. Pentru a nu se ajunge la falimentul caii ferate, Asociatia Industriei Feroviare din Romania (AIF) a cerut Guvernului, printr-o scrisoare deschisa, sa-si reconsidere angajamentele luate fata de FMI privind cresterea tarifelor practicate de companiile CFR si Metrorex. "Consideram ca majorarea tarifelor in acest domeniu va contribui definitoriu la distrugerea iremediabila a infrastructurii publice de transport pe sina, la falimentul societatilor in cauza si la pierderea ultimilor clienti pe care sistemul de transport public pe sina ii detine", se arata in document. Scrisoarea este adresata premierului Emil Boc si ministrilor Transporturilor, Radu Berceanu, Finantelor, Sebastian Vladescu, si Economiei, Adriean Videanu. Integral in Gandul.

Consiliul Concurentei poate amenda ministerele si primariile. Ministerele si primariile pot primi amenzi mari pe noua lege a concurentei, cuprinse intre 5.000 lei si 40.000 lei. "Modificarile si completarile aduse Legii Concurentei ne permit sa actionam cu mai multa eficienta, astfel incat sa asiguram o functionare normala a pietelor, ceea ce este in avantajul consumatorilor", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei. Legislatia de pana acum permitea Consiliului Concurentei sa amendeze doar agentii economici. De acum inainte, la solicitarea Comisiei Europene sau a altor autoritati nationale de concurenta, inspectorii Consiliului Concurentei vor putea realiza, pe teritoriul national, inspectii inopinate pentru aceste autoritati. Integral in Gandul.