Tot ce trebuie sa stii despre casele ieftine. Majoritatea ansamblurilor rezidentiale care s-au lansat in ultima perioada sunt bazate pe sisteme de constructii neconventionale. O caracteristica similara tuturor acestor proiecte este faptul ca sunt dezvoltate exclusiv din sursele proprii ale dezvoltatorilor. Cea mai noua tehnologie pomovata pe piata este cea a constructiilor din panouri SIP (Structural Insulated Panel). Panourile din care se construiesc peretii sunt alcatuite din doua placi din fibre orientate (OSB) sau placi armate pe baza de magneziu de circa 15 mm la exterior si spuma poliuretanica la interior. Panourile SIP au o latime cuprinsa intre 122 mm si 1.250 mm, o lungime maxima de 2.800 mm si o grosime ce variaza intre 120 si 240 mm, scrie Capital.

Business reportFoto: Colaj foto

Expert german: Cu exceptia Romaniei, Bulgariei si Croatiei, Europa de Est a depasit criza. Majoritatea tarilor din Europa Centrala si de Est au depasit criza economica, cu exceptia Romaniei, Bulgariei si Croatiei, sustine un reputat expert german care a condus timp de un deceniu Comitetul de Est al Economiei Germane - Klaus Mangold, informeaza Agerpres. Polonia, care a reusit sa scape de ce a fost mai rau din criza financiara globala, a trecut in fata Rusiei care era principalul partener comercial al Germaniei in aceasta parte a Europei, lasand loc la ingrijorare cu privire la lipsa de progres a Rusiei, scrie Romania libera.

Chinezii au devenit prea puternici. Criticile americanilor nu ii mai ating. Secretarul Trezoreriei americane Timothy Geithner si-a indemnat omologii din Europa, Canada si Japonia sa ia parte la eforturile de a convinge China sa permita aprecierea monedei sale locale, yuanul, un factor crucial in corectarea dezechilibrelor comerciale care ameninta procesul de redresare a economiei mondiale, scrie The New York Times. Totusi, recenta reuniune anuala a FMI s-a incheiat cu declaratii moderate in care se facea referire indirecta la tensiunile de ordin monetar existente la nivel mondial, scrie Ziarul Financiar.

Bancile ar putea fi obligate sa refinanteze creditele la cererea clientilor. Consiliul Concurentei vrea sa porneasca valul de refinantari in sistemul bancar si vrea sa reglementeze situatia "paradoxala" in care clientul nu se poate refinanta la aceeasi banca pentru ca nu prezinta bonitate. Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, spune ca din punctul de vedere al institutiei pe care o conduce, cele mai importante lucruri pe care Ordonanta 50 le promoveaza sunt eliminarea/plafonarea comisionului de rambursare anticipata si standardizarea comisionelor ce pot fi percepute, scrie Money.ro.

Facebook, acum si cu Skype. Sau invers. Popularul serviciu de telefonie prin internet (VoIP), despre care se spune ca ar putea fi o tinta pentru puternicul producator de echipamente si solutii telecom Cisco, permite acum conectarea la conturile de Facebook. Informatia a aparut pe blogul oficial al retelei sociale si precizeaza ca functia este prezenta doar in cea mai recenta versiune a clientului Skype (5.0) care se instaleaza pe PC-urile Windows. Aplicatia permite vizualizarea "news feed", update-urile statusului, aplicarea etichetei "Like" si posibilitatea de a comenta la postarile prietenilor direct din Skype, scrie Business Cover.

Piata panourilor solare abia incepe sa se incalzeasca. Distribuitorii de sisteme de panouri solare spun ca aceasta piata va creste mult in acest an fata de 2009, datorita Programului Casa Verde. Valorile acestei piete sunt insa greu de apreciat, neexistand date exacte. Solicitantul a carui cerere de finantare a fost aprobata poate primi nerambursabil intre 50% - 100% din costurile privind achizitionarea si montarea unui sistem, in functie de nevoile solicitantului si costurile unui panou solar. Programul se adreseaza exclusiv persoanelor fizice, cu varsta intre 30 de ani si 60 de ani, scrie Startups.ro.

Cat costa un kilometru de autostrada. Costurile unui kilometru de autostrada in zona de munte au fost evaluate la 6,1 milioane de euro, in zona de deal la 5,05 milioane de euro, iar la ses - 3,86 milioane de euro, reiese din standardele de cost realizate de mai multi experti. Potrivit standardelor de cost, pentru lucrarile derulate pe calea ferata pe Coridorul IV Pan-European un kilometru de lucrare nu va mai putea depasi 2,18 milioane euro, iar un kilometru de pista aeroportuara nu va mai putea costa mai mult de 557.500 de euro, scrie Capital.

Care sunt cei mai buni analisti din Europa? Potrivit unui studiu realizat de Bloomberg Markets, in care au fost luati in calcul 2.500 de analisti, Goldman Sachs a ocupat primul loc in topul celor mai buni analisti. In perioada ianuarie 2008- iulie 2010, Goldman Sachs a avut 30 de recomandari bune, dintr-un total de 79. Locul doi este ocupat de KBW, care a intuit directia pietei in 27 de recomandari, dintr-un total de 78. Potrivit studiului Bloomberg, cel mai bun analist din Europa este David Grinsztajn de la Alpha Value, acesta dand recomandare de "cumparare" pe actiunile Banco Santander, exact inainte ca actiunile bancii sa inceapa sa creasca, scrie Economic Times.ro.

Brokerii intermediaza la vedere "tranzactiile" cu actiuni Fondul Proprietatea. Unele case de brokeraj isi suplimenteaza veniturile intermediind "la vedere" tranzactii cu actiuni Fondul Proprietatea, desi acesta nu este inca listat la Bursa. Putini sunt insa cei dispusi sa recunoasca oficial ca se ocupa de acest lucru, desi intermedierea tranzactiilor OTC cu actiuni ale Fondului pare sa fie legala, atata timp cat comisionul incasat este declarat si impozitat, scrie Bursa.

Asa arata noul BMW Seria 6 Convertible. Deseori, noutatile pastrate in mare secret pana la momentul lansarii sunt devoalate accidental, asa cum este si cazul noului BMW Seria 6, a carui premiera oficiala este anuntata pentru anul viitor. Imaginea a fost realizata cu ocazia unei sedinte foto pentru realizarea imaginilor de prezentare ale noului model. A fost publicata pentru prima oara de E90 Post, dupa care a facut rapid turul lumii pe internet. Cum fotografia realizata clandestin a surprins un cameraman langa masina, ceea ce vedeti aici este versiunea retusata a originalului, scrie 24auto.ro.