Comisioanele secrete ale sefilor Realitatea TV. Un circuit financiar similar cu cel prin care Vintu il platea pe Nicolae Popa a fost folosit si pentru a-si rasplati principalii manageri de la Realitatea. Iar sumele sunt aproximativ egale, daca nu chiar mai mari (in unele cazuri) cu cele platite de Vintu lui Nicolae Popa, principalul sau locotenent de-a lungul anilor. Sergiu Toader, omul care conducea, de fapt, trustul Realitatea Media, primea, in plus, un comision lunar fix, in valoare de 7500 de euro, prin firma Rovinga Limited Cipru. Din datele noastre, contractul dintre firma cipriota, controlata de Sergiu Toader si Realitatea TV, a curs incepand cu 2007 si pana in 2010, perioada in care managerul general al Realitatii a incasat peste 250.000 de euro, doar din aceste comisioane, fara a mai socoti si celelalte drepturi banesti, dezvaluie in exclusivitate Bursa.

Business reportFoto: Colaj foto

Cei mai tineri milionari ai Romaniei.Capital va prezinta un top al celor mai tineri 20 de milionari in euro din Romania. Asa cum spuneam, cel mai tanar milionar roman este Andrei Lisinschi Jr., cu o avere estimata la 40 de milioane de euro si o varsta de 25 de ani. Acesta este urmat de Iustin Paraschiv, care la 29 de ani a acumulat deja o avere de 55-65 de milioane de euro. Pe locul al treilea se afla Sebastian Aurelian Ghita, care are nu mai putin de 125 de milioane de euro la varsta de 31 de ani. Tot in acest top sunt inclusi si fratii Negoita: Ionut (36 de ani) si Robert (38 de ani) au o avere estimata la 250-270 de milioane de euro.

Cele mai scumpe locuinte de pe Valea Prahovei sunt in Predeal: 1.261 euro/mp. Daca in urma cu doi ani era greu de conceput sa cumperi o locuinta amplasata pe Valea Prahovei cu mai putin de 1.500-2.500 de euro/mp, acum cel mai mare pret se cere pentru vilele din Predeal, unde potrivit agentiei imobiliare Mervani, pentru un metru patrat se pretind 1.336 de euro, in vreme ce pretul mediu de vanzare al locuintelor din oras este de 1.261 euro/mp. In ceea ce priveste pretul mediu, dupa Predeal, urmeaza Sinaia, unde pentru locuinte se cer 1.165 euro/mp, si Busteni cu 1.143 de euro/mp, scrie Business Cover.

Euribor trece pragul de 1% dupa 15 luni, cat dobanda BCE, semn ca bancile isi revin. Dobanda Euribor la trei luni, principalul indicator al operatiunilor de creditare de pe piata interbancara europeana si, in acelasi timp, una dintre componentele majore ale creditelor in euro cu dobanda variabila, a urcat luni pana la pragul de 1%, pentru prima oara dupa iulie 2009. Cresterea Euribor reflecta faptul ca sistemul bancar incepe treptat sa se repuna pe picioare, creditorii renuntand la finantarile de urgenta puse la dispozitie de Banca Centrala Europeana in favoarea imprumuturilor reciproce, scrie Ziarul Financiar.

SUA, cea mai admirata tara. Romania, pe la coada clasamentului. Oameni din 20 de state din intreaga lume au votat Statele Unite ca fiind cea mai admirata natiune la nivel mondial. Romania se pozitioneaza de abia in treimea inferioara a clasamentului celor 50 de natiuni masurate conform Indicelui Marcilor de Tara Anholt-GfK Roper 2010 (NBI). Cei aproximativ 20.000 de respondenti considera ca punctul forte al tarii noastre este capitolul guvernare. Astfel, Romania a inregistrat cel mai bun scor pentru chestiuni referitoare la pace si securitate si protectia mediului inconjurator, scrie evz.ro.

Cele mai mari chirii incasate in Romania. Top 10. Sectorul 1 din Bucuresti gazduieste romanii care iau cei mai multi bani din chirii iar in Buzau s-au incasat, anul trecut, aproape 1 milion de euro de pe urma inchirierii unei singure proprietati. Sta in sectorul 2 din Bucuresti si are cinci proprietati pe care le-a inchiriat pentru 13 milioane de lei, anul trecut. Este tot ceea ce poate sa dezvaluie Fiscul despre romanul care face cei mai multi bani din inchirierea de proprietati. Nu departe de el se situeaza un alt bucurestean, de aceasta data din sectorul 1 care s-a imbogatit cu aproape 10 milioane de lei, in 2009, din inchirierea a cinci proprietati, scrie Money.ro.

Cum sa ai un magazin mai mic, dar eficient. Odata cu scaderea vanzarilor, retailerii au inceput sa isi regandeasca business-ul si sa isi reamenajeze magazinele. Eliminarea din raft a produselor care aduc putin profit si mutarea magazinului intr-un spatiu mai mic sunt doar doua din tendintele prezente pe piata. Brandurile internationale au anumite standarde privind suprafata magazinelor, iar variatiile maxim acceptate pot fi de plus - minus 10%. Marcile nationale sunt mai permisive in ceea ce priveste suprafata si dispunerea acesteia. In general, de la brandurile nationale ne putem astepta la cereri pentru reducerea suprafetei, scrie Startups.ro.

"Prima Casa" 3, visul investitorilor care ar putea aplica noi cresteri de pret. Cresterea plafonului de creditare la 100.000 de euro, pentru imprumuturile realizate in cadrul programului "Prima Casa", este imbratisata de jucatorii din piata imobiliara, in primul rand pentru ca ar spori oferta de apartamente noi, insa perspectiva unei noi cresteri de preturi si neincrederea romanilor in economie, face din "Prima Casa" 3 o simpla idee. Pe de alta parte, o crestere a plafonului ar insemna si o oferta de locuinte noi mult mai variata, insa unii investitori considera ca bancile nu sunt inca pregatite sa isi asume un risc suplimentar in cazul imprumuturilor imobiliare, scrie Capital.

Cat ar pierde supermarketurile daca ar fi inchise duminica. Cine ar avea de castigat. Supermarketurile ar putea avea pierderi de pana la 25%, echivalentul a milioane de euro lunar, in cazul in care vor fi nevoite sa isi inchida unitatile in ziua de duminica, potrivit unei propuneri a parlamentarilor din Camera Deputatilor. Mai mult, deputatii au propus recent ca celor circa 50.000 de angajati din retail sa li se plateasca dublu zilele de sambata si duminica in cazul in care retailerul decide sa pastreze activitatea si la final de saptamana, scrie Gandul.

Noul SAAB 9-4X, scandinavul cu origini americane. Cu elemente vizuale pastrate de la conceptul Aero X si alte cateva lucruri "nevazute" preluate de la Cadillac SRX, noul SUV compact de la SAAB isi tradeaza usor originile. Chiar daca la momentul lansarii oficiale, prevazut cu ocazia Salonului de la Los Angeles, din noiembrie, SAAB se afla deja sub aripa Spyker Cars, este cat se poate de clar ca acest model a fost conceput in era General Motors. Constructorul suedez ramane dator marcii Cadillac si in privinta motoarelor V6, aspirat sau turbo - cel de intrare in gama, de 3,0 litri si 265 CP, respectiv cel de 2,8 litri si 300 CP, care va echipa versiunile de top, Aero, scrie 24auto.ro.