Sapte conceptii gresite legate de economiile de carburant. Printre soferi exista unele opinii gresite despre modul in care se poate obtine o eficienta mai ridicata a consumului de carburanti. Iata cateva dintre ele, dar si argumentele care nu sustin aceste teorii. 1. Trebuie sa conduci o masina mica pentru a obtine economii bune de carburant. Tehnologiile avansate legate de motoarele diesel, sistemele de injectie directa a carburantului, transmisiile de ultima generatie, anvelopele eficiente energetic, dar si designul aerodinamic permit autovehiculelor cu dimensiuni standard sa fie foarte eficiente din punctul de vedere al consumurilor, potrivit site-ului, scrie Capital.

Business reportFoto: Colaj foto

Alarma defecta la iPhone 4, la inceput de an. Trecerea in 2011 a venit cu probleme pentru utilizatorii telefonului de la Apple. Din cauza unei defectiuni la soft, alarma iPhone-ului, folosita de utilizatori ca ceas desteptator, nu s-a declansat. iPhone 4 Asa ca cei care si-au pus telefoanele sa-i trezeasca pe 1 si 2 ianuarie au avut parte de surprize neplacute. Ba chiar au intarziat la munca sau erau cat de pe ce sa piarda avionul, noteaza BBC. Mii de utilizatori au scris pe Facebook si Twitter ca nu s-au putut trezi la timp, EVZ.ro.

Misu Negritoiu, ING: Fiscalitatea, in continuare o necunoscuta in 2011. In acest an, scaderea PIB-ului se va opri si vom avea chiar o crestere economica la nivelul intregului an (consensul in piata este de 1-2%) in ciuda efectelor restrictive ale politicii fiscale, in contextul revenirii cresterii veniturilor, a consumului si investitiilor, este previziunea lui Misu Negritoiu, presedintele ING Bank. Domnia sa ne-a impartasit, in cadrul unui interviu, opiniile sale legate de evolutia economiei in 2010 si estimarile pentru 2011. Misu Negritoiu este de parere ca revenirea din acest an s-ar baza pe o incredere crescuta a investitorilor in urma masurilor de ajustare fiscala, pe imbunatatirea situatiei la nivel global si pe increderea crescuta a consumatorilor romani, scrie Bursa.

Cum ne-au folosit rusii in proiectul South Stream. Gazprom a lasat sa se inteleaga de cinci ori, anul trecut, ca Romania va inlocui Bulgaria in proiectul South Stream, desi pana la urma conducta va trece tot pe la vecinii de la sudul Dunarii. Rusia a promis Romaniei ca va figura pe harta South Stream, determinand astfel autoritatile de la Sofia sa renunte la pretentii. Analistul economic Aurelian Dochia este convins ca Gazprom a ales jocul santajului pentru a crea o competitie intre Romania si Bulgaria si pentru a tine deschise alternativele. "Este si aceasta o solutie de negociere, insa nu cred ca a fost un joc gratuit. Nu cred ca nu a existat niciun moment intentia de a trasa conducta prin Romania, insa se pare ca rusii au obtinut conditiile pe care le doreau din partea bulgarilor", a declarat el, pentru Adevarul.

Afaceri imobiliare de jumatate de miliard de euro, in 2011. Valoarea tranzactiilor imobiliare va intra pe un trend ascendent anul acesta, spun reprezentantii a doua dintre cele mai importante companii de consultanta imobiliara. "Cred ca anul 2011 va concretiza multe dintre asteptarile noastre din 2010, si anume atingerea unui volum investitional de aproximativ 500 milioane de euro, majoritatea tranzactiilor fiind incheiate in trimestrul al doilea si al patrulea", a declarat Cristian Ustinescu, investment director in cadrul companiei DTZ Echinox, scrie Gandul.

50 de tendinte pentru 2011. Angajatii Fiscului au primit noi puteri pentru a stabili veniturile nedeclarate ale contribuabililor cu averi mari. Inspectorii fiscali au de anul acesta puterea sa se uite in conturile bancare, sa evalueze patrimoniul persoanelor fizice cu averi vizibile mari si sa aplice cota de 16% asupra unei baze care include orice venituri constatate de Fisc, dar a caror sursa nu poate fi justificata de catre contribuabil, potrivit Ordonantei de urgenta pentru modificarea Codului fiscal adoptata de Guvern la sfarsitul lui 2010. "Situatia fiscala personala" este noul concept dupa care Fiscul va incerca sa evalueze si sa monitorizeze averile mari in raport cu veniturile impozabile declarate de posesorii averilor respective, scrie Ziarul Financiar.

Statul, cel mai mare dealer auto si in 2011. Reprezentantii industriei auto se vor refugia pentru al doilea an la rand sub umbrela statului, in incercarea de a supravietui celei mai negre perioade din ultimul deceniu pentru sectorul auto din Romania. Salvarea va veni din doua directii: o noua taxa auto, care favorizeaza masinile noi, si un nou program de tip Rabla, care sa stimuleze vanzarea acestora. "Nu aveti ce sa asteptati de la stat, nici de la banci si nici de la clientii dumneavoastra in 2010 si probabil nici in 2011," declara fostul ministru de Finante Sebastian Vladescu la o intalnire cu reprezentantii industriei auto, scrie Money.ro.

Cum obtii cel mai bun pret pentru o polita RCA. La sfarsit de an majoritatea paginilor de internet ale brokerilor de asigurari sunt impanzite cu oferte care garanteaza cel mai ieftin RCA. In fapt, aceste garantii sunt simple strategii de marketing pentru atragerea clientilor, deoarece societatile de asigurare practica acelasi pret de vanzarea atat pentru clientii finali, dar si pentru intermediari (agenti sau brokeri)... Concluzia? Singura garantie pe care un client o va avea ca a obtinut un pret bun pentru o asigurare RCA va fi atunci cand obtine cel mai mare discount din piata, scrie Capital.

Marii pierzatori din 2010: Toyota, BP si Schumi, in top! Anul 2010 a consemnat si o serie de rateuri, unele de-a dreptul rasunatoare. Dintre toate, probabil cel mai mare este rechemarea masiva de la Toyota. Milioane de automobile au revenit in service pentru remedierea unor probleme care afectau securitatea pasagerilor. A fost un scandal imens, constructorul nipon fiind acuzat ca a ascuns intentionat unele defecte. Ramane de vazut cat de puternic va fi afectat gigantul japonez in urma crizei rechemarilor, ca imagine cat si din punct de vedere financiar, scrie 24auto.ro.