Cate milioane de litri de benzina consuma statul. Autoritatile statului vor achizitiona anul acesta 28 milioane litri de benzina. In acest fel, bugetul de stat va suporta, in 2011, o cheltuiala de 140 milioane lei doar pentru ca autoturismele oficialilor sa aiba asigurat necesarul de combustibil. De departe, cele doua institutii care au alocate in buget cele mai mari sume pentru combustibil sunt Ministerul Administratiei si Internelor, cu 52,6 milioane lei si Ministerul Apararii Nationale, cu 49,1 milioane lei. La polul opus se afla institutii precum Consiliul Economic si Social, care a primit 4.000 lei, scrie Capital.

Business reportFoto: Colaj foto

Cat de oportuna este pastrarea cotei unice. Declaratia liderului liberal Crin Antonescu, potrivit careia nu trebuie facut un "fetis electoral" din cota unica, a starnit controverse si a redeschis subiectul sistemului de impozitare din Romania. Cota unica avantajeaza in special persoanele care au venituri medii si peste medie, supuse unor taxe mai mari in cazul unui sistem progresiv. In schimb, acesta din urma vine in sprijinul paturilor mai sarace ale societatii, cu impozite foarte mici sau chiar cu scutiri. Astfel, in functie de electoratul caruia i se adreseaza, partidele politice opteaza pentru un sistem de impozitare sau altul, scrie EVZ.

Blestemul familiei Madoff. Bernard Madoff a fost arestat pe 11 decembrie 2008 dupa ce, cu o seara inainte, acesta le marturisise fiilor lui, Mark si Andrew, ca este autorul fraudei secolului. Bernie a reusit sa sustraga peste 50 de miliarde dolari de la numeroase banci si fonduri de investitii printr-o schema piramidala. In martie 2009, brokerul de pe Wall Street, fost director al Nasdaq, a fost condamnat la 150 de ani de inchisoare. Pe 11 decembrie 2010, bantuit de faptele tatalui sau, Mark si-a luat viata, spanzurandu-se cu lesa catelului. Acesta a lasat in urma doi copii, scrie Romania libera.

Unde gasesti cea mai ieftina chirie in Capitala. Comparativ cu anul trecut, chiriile pentru apartamentele din Bucuresti au scazut cu 25%. Money.ro iti prezinta cateva exemple de zone unde se gasesc cele mai mici tarife, in functie de media ceruta de proprietari pentru zona respectiva, potrivit datelor de pe site-ul anuntul.ro. Cele mai ieftine garsoniere de inchiriat din Capitala se gasesc in cartierul Titan, unde valoarea medie ceruta de proprietari este de 189 de euro. Spre exemplu, pentru o garsoniera in apropiere de parcul IOR, confort I, decomandata, utilata si mobilata proprietarul cere o chirie lunara de 170 de euro. Tot pentru o garsoniera aflata la un minut de statia de metrou 1 Decembrie, confort I, decomandata, 42 mp, utilata si mobilata, proprietarul cere 200 de euro. Pe locul doi se afla zona Constantin Brancoveanu.

Fotbalistul roman nu este o afacere de marketing. Actiunile Galatasaray in scadere dupa achizitia lui Bogdan Stancu. Actiunile clubului de fotbal Galatasaray Istanbul erau vineri in scadere usoara, de 1%, la bursa din Istanbul, achizitia atacantului de la Steaua Bogdan Stancu neavand niciun efect. Astazi, actiunile s-au miscat intre 376 si 362 lire turcesti, ultimul pret de la mijlocul zilei fiind de 373 lire turcesti. Capitalizarea clubului de fotbal a ajuns in prezent la 354 milioane euro, fata de 375 milioane de euro, cat era la instalarea lui Hagi ca antrenor, la sfarsitul lui octombrie 2010. Celelalte cluburi turcesti de pe bursa au o valoare de 446 milioane euro - Besiktas, 1,6 miliarde euro - Fenerbahce si 722 milioane euro - Trabzon Spor, scrie Ziarul Financiar.

Viata in real estate, o problema de "survival of the fittest"? Cat de greu e sa supravietuiesti pe piata imobiliara in ziua de azi? Cumplit daca lipsesc banii, daca bancile ti-au inchis usa, cumparatorii nu se inghesuie, iar partenerii incep sa-ti ceara banii pentru diversele servicii pe care le-au prestat, fiind si ei presati la randul lor. De altfel, anul acesta va fi, cel mai probabil, anul in care picajul din piata se va vedea cu adevarat in numarul de insolvente si falimente, nu doar in cel al vanzarilor, consultantul imobiliar Coldwell Banker estimand falimente de 500 de milioane de euro, deja pe lista aflandu-se proeicte precum Planorama, Blue Tower sau Cortina Residence, scrie Business Cover.

Prima tara din lume care introduce imaginea irisului pe cartea de identitate. Mexicul va fi, de lunea viitoare, prima tara care va introduce imaginea irisului pe cartea de identitate, un sistem despre care guvernul spune ca va fi printre cele mai sigure din lume. "Sunt intrunite conditiile legale, tehnice si financiare ca sa incepem pe 24 ianuarie expedierea acestui act de identitate", a declarat presei Felipe Zamora, directorul sectiei judiciare a ministerului de interne, scrie Capital.

Laszlo Borbely: Suntem primii la absorbtia fondurilor europene pe mediu. Ne situam pe primul loc, la nivelul european, in ceea ce priveste contractele de finantare eurpeana incheiate pe probleme de mediu, cu o valoare totala de 3,7 miliarde euro dintr-un total de 5,6 miliarde euro alocate pentru acest domeniu, a declarat Laszlo Borbely, ministrul mediului si padurilor. Domnia sa a adaugat ca, pana la sfarsitul anului in curs, 'vor fi incheiate absolut toate contractele', scrie Bursa.

Noul SAAB 9-5 SportCombi. Aceasta este prima imagine oficiala cu noul SAAB 9-5 SportCombi (sau SportWagon, pe unele piete), versiune care urmeaza sa fie prezentata oficial peste putin timp, in cadrul Salonului de la Geneva. SAAB nu a dezvaluit inca detalii tehnce despre aceasta versiune constructiva a lui 9-5, insa este de asteptat sa fie dotata cu aceleasi motorizari turbo diesel sau pe benzina de la sedan, scrie 24auto.ro.

Fortune prezinta topul celor mai atractive companii in care sa muncesti. Pentru al doilea an consecutiv producatorul de software SAS se afla pe primul loc in topul celor mai atractive companii in care sa muncesti realizat de revista americana Fortune. Printre avantajele "epice" pe care compania le ofera angajatilor sai se numara: asigurarea serviciilor medicale la fata locului, ingrijirea si tabere de vara pentru copiii angajatilor, spalatorie auto, un salon de infrumusetare si chiar o sala de fitness cu o suprafata de 6.100 mp. Pe locul doi in topul Fortune se gaseste Boston Consulting Group, companie de consultanta care nu doar ca nu a concediat oameni in 2010, dar chiar a angajat. In 2010, compania se afla pe locul 8, scrie Ziarul Financiar.