Notarii: Apartament de trei camere in Unirii, 50.000 euro. Un apartament de trei camere in Piata Unirii din Bucuresti este evaluat la 50.000 de euro conform ultimei grile a Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania (UNNPR), valabila pentru anul 2011, adica la jumatate fata de 2010 si circa o cincime fata de 2008. Scaderea brusca a preturilor este contestata de agentiile imobiliare, care afirma ca in realitate preturile la care se tranzactioneaza in prezent imobilele din Bucuresti sunt de cel putin doua ori mai mari. "Daca ar fi pe piata un astfel de apartament la 50.000 de euro la Piata Unirii s-ar vinde intr-o ora", a spus Valentin Ilie, CEO al firmei de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania. Publicatia notarilor are rolul de a stabili niveluri minime de fiscalizare, afirma Ilie, scrie ZF.ro.

Business ReportFoto: Colaj foto

In ce este bine sa investesti in functie de varsta pe care o ai. 25 de ani este varsta ideala pentru a incepe sa lucrezi la conturarea unui plan de economisire pe termen lung. In mod ideal, economiile lunare ar trebui sa fie intre 10 si 30% din venitul net realizat, iar in cazul persoanelor tinere actiunile ar trebui sa ocupe o pondere mai mare in portofoliu, ajungand pana la 90%, potrivit analistilor consultati de EconomicTimes.ro. Actiunile listate, fondurile de investitii, depozitele bancare, precum si asigurarile de viata si fondurile de pensii fac parte din optiunile de investitii. Inainte de a stabili un plan de economisire, persoanele trebuie sa aiba in vedere alocarea unor rezerve de bani suficiente pentru acoperirea cheltuielilor curente (chirie, intretinere, alimente, rate la banci, asigurare de viata) pe o perioada de aproximativ 6 luni, este de parere Dragos Darabut, analist in cadrul firmei de brokeraj Tradeville, anunta Economic Times.

Descopera mesajele ascunse din jocurile video! Iisus in Counter Strike, Bill Clinton baschetbalist. Mesajele ascunse din jocurile video poarta numele de "Oua de Paste" (Easter Eggs). Decorarea oualor cu ocazia Pastelui este o traditie veche, la fel cum este, in unele tari, si cautarea oualor de ciocolata de catre copii. Primul "Easter egg" a fost introdus de programatorul Warren Robinett in jocul "Adventure", in 1979. Era un mesaj simplu ("Created by Warren Robinett"), ascuns intr-o camera secreta. De atunci, realizatorii jocurilor video au dus tot mai departe obiceiul de a ascunde mici surprize pentru cei mai pasionati dintre fani, informeaza VerticalNews.

Avantajele fiscale de la vecini atrag tot mai multe firme autohtone. Un pericol pentru economia Romaniei, neluat in seama, este relocarea companiilor in statele vecine, precum Bulgaria si Republica Moldova, unde gasesc legi fiscale mult mai prietenoase. Mutarea companiilor din tara de origine catre zone economice mai profitabile este o operatiune de care Romania a beneficiat pe deplin. Unul dintre ultimele exemple semnificative este fabrica Nokia de la Jucu, unde finlandezii produc, in prezent, milioane de telefoane mobile, astfel incat au ajuns in topul exportatorilor locali. Drept pentru care nu este ciudat ca si companiile romanesti ajunse la un anumit nivel de dezvoltare sa caute zone fiscale mai prietenoase. Si identificarea de noi piete de desfacere este importanta, insa relocarea capacitatilor de productie sau deschiderea unora noi se traduce printr-o pierdere a zonei economice de origine, scrie Capital.ro.

Cele mai bune oferte la Prima Casa 3. Prima Casa 3 a inceput si bancile incearca sa isi atraga clienti noi pe o piata a creditarii inghetata. Batalia pe reducerea costurilor de finantare nu este insa atat de acerba, bancile pastrand cam aceleasi marje de dobanda ca in precedentele doua editii. Vezi care sunt cele mai bune oferte pentru creditele in euro. Prima Casa 3 nu a venit cu modificari substantiale. Una dintre ajustarile mai importante aduse programului Prima Casa 3 se refera la asigurarea bancilor si a Fondului de Garantare (FNGCMM) impotriva rau-platincilor. Se instituie de catre creditor un gaj pe conturile curente ale imprumutatului, anunta Money.ro.

Afaceri tinere cu miza pe varsta 50+. Pe masura ce numarul romanilor cu varsta peste 50 de ani creste, se dezvolta afaceri noi, care ii targeteaza. Acum piata este la inceput, insa exista potential de crestere, mai ales ca cei care cumpara serviciile si produsele sunt, de multe ori, copiii si nepotii si nu seniorii cu resurse financiare limitate. Corina Nagacevschi, unul din fondatorii revistei 60 plus, spune ca peste cel putin 10 - 15 ani, piata produselor si serviciilor pentru seniori din Romania, in afara celor clasice (medicamente etc.), va semana cu cea din SUA, iar pana atunci este nevoie de alternative de subventionare a acestora. "Exista o tendinta din ce in ce mai evidenta, in special in SUA, pentru produse si servicii destinate persoanelor varstnice. Generatia cea mai numeroasa din USA a depasit 50 de ani si, cel mai important, aceasta este si cea mai dintre toate. Majoritatea se bazeaza pe contributiile semnificative la fondurile de pensii, detine actiuni la companii care sunt acum la apogeu si proprietati neafectate de credite sau refinantari. Acest segment de piata este extrem de important si tot mai multe produse si servicii vor fi dezvoltate sau adaptate nevoilor membrilor acestuia", explica pentru startups.ro Corina Nagacevschi, informeaza Startups.ro.

Vint la pupa!? Au vre-un efect parcurile eoliene asupra vinturilor din zona? Vor avea si peste 10 sau 20 de ani aceleasi caracteristici? Iata citeva intrebari care ar parea ca nu au nevoie de raspuns. Nu prea ne putem imagina cum citeva turbine eoliene ar putea modifica caracteristicile miscarilor aerului ce par a exista de cind lumea si paminul. Un studiu publicat in "Journal of Renewable and Sustainable Energy" de catre Diandong Ren ne spune insa altceva. El estimeaza o scadere a puterii vintului in urmatoarele decade, putere ce ar avea un impact de pina la 12% asupra cantitatii de energie electrica produsa in anumite parcuri eoliene din China. Comparind valorile raportate de anemometre in ultimi 2 ani se pot observa diferente majore fata de valorile inregistrate in ani '50-'60 ai secolului trecut. Aceste diferente sint vizibile nu doar in China ci si in Europa sau America de Nord, scrie Stiinta.info.

Cat au castigat cei mai bogati oameni in 2010. Cresterea accelerata a pietelor emergente si donatiile au marit diferentele de pe podiumul miliardarilor. Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, a reusit sa-i depaseasca si anul trecut pe Bill Gates si Warren Buffett la castigurile de pe bursa, majorandu-si averea cu 37%, la 70 miliarde dolari, potrivit agentiei Bloomberg, citata de Mediafax. Operatorul sud-american de telecomunicatii America Movil reprezinta 48,9 miliarde dolari din averea lui Slim, potrivit datelor Bloomberg. O parte din succesul avut anul trecut de Carlos Slim se datoreaza dinamicii mai ridicate a pietei de capital din Mexic, anunta Romania Libera.

In curand la Audi: A1 Sportback si Q1. Versiunea cu 5 usi a mezinei de la Audi se va asambla la uzina din Belgia, unde se fabrica si A1 cu 3 usi, si va fi dezvoltata pe baza conceptului A1 Sportback (foto). Isi va face aparitia pe piata abia in cursul anului viitor, iar varianta quattro va fi lansata in 2013. Viitorul Audi A1 Sportback va concura cu modelele de mici dimensiuni din categoria premium, precum Alfa Romeo MiTo sau Citroen DS3. Constructorul din Ingolstadt nu are in plan modele mai mici decat A1, astfel ca noua generatie VW Lupo (Up!), prevazuta sa-si faca aparitia pana la finalul anului, nu va avea declinari decat la Skoda si SEAT. In schimb, se vorbeste tot mai mult despre un posibil SUV sau crossover Audi de mici dimensiuni, informeaza 24auto.ro.

Citeste si:EurMonitor: Generatia twitter din Basarabia s-a rupt in doua: jumatate s-a rusificat, jumatate a fugit in Vest; FMI a cerut Guvernului sa scoata la vanzare un pachet de actiuni detinute la Tarom; Rusia ademeneste Moldova cu gaze mai ieftine; Prelungirea recesiunii da fiori investitorilor straini