Isarescu le da un bonus de 8 mil. euro lunar celor cu credite in valuta. Romanii platesc lunar rate de 233 de milioane de euro la creditele in valuta, care la cursul actual de 4,14 lei/euro inseamna cu 33 de milioane de lei (8 mil. euro) mai putin decat in decembrie, cand cursul era 4,28 lei/euro. Aprecierea leului fata de euro cu peste 3% de la inceputul anului, pana la un curs de 4,14 lei/euro, indusa de Banca Nationala condusa de guvernatorul Mugur Isarescu pentru a tempera scumpirea produselor importate, le da o gura de oxigen si celor care au de platit rate la credite in valuta, efortul total fiind acum mai mic cu circa opt milioane de euro intr-o singura luna, potrivit calculelor ZF.

Business ReportFoto: Colaj foto

In Casa Verde, apa calda este gratuita pe toata durata verii. Daca vrei sa-ti reduci factura la apa calda cu 60% si pe cea pentru incalzire cu 30%, apeleaza la programul Casa Verde. Acesta urmeaza sa fie lansat la jumatatea lunii aprilie. Modernizati-va locuinta si inlocuiti vechiul sistem de incalzire a casei, cu bani din Fondul de Mediu folosind energia regenerabila, care imbunatateste calitatea aerului, a apei si a solului. Astfel, pentru instalarea panourilor solare, Fondul de Mediu acorda pana la 6.000 de lei/beneficiar, iar pentru pompele de caldura, pana la 8.000 de lei. Daca optati pentru instalatiile de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa sau orice alt fel de reziduuri si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice, primiti de la Fondul de Mediu 6.000 de lei, scrie Capital.ro.

100 de ani de istorie, aruncati la cos. Letea Bacau intra in faliment in 3 luni. Unicul producator de hartie de ziar din tara isi traieste ultimele luni de existenta. Omul de afaceri Dumitru Sechelariu, care detine fabrica, spune ca mai asteapta doar trei luni pentru a gasi un cumparator pentru Letea, iar daca acesta nu va aparea, va declara falimentul. Cere 20 de milioane de euro pe companie. La aproape doi ani dupa ce a anuntat ca fabrica Letea din Bacau este de vanzare, Dumitru Sechelariu e aproape descurajat c-ar mai putea gasi un cumparator. A scazut si din pretentii, doar - doar se va gasi cineva care sa-l scape de fabrica. Fara rezultat insa, informeaza Money.ro.

Cosmote extinde optiunea Roaming Traveller si pentru cartelele preplatite. Clientii operatorului utilizatori ai cartelelor prepaid isi pot folosi de acum minutele nationale pentru convorbiri in afara retelei si cele internationale si in roaming. Taxarea apelurilor initiate se face la fiecare 30 de minute de convorbire efectuata din si catre o tara aflata in Grupul 1 si Romania cu doar 0.90 euro credit. In privinta apelurilor initiate in roaming, pentru utilizatorii de cartele preplatite care nu au disponibile minute nationale si internationale in cont sau au consumat aceste minute, la fiecare minut de apel se adauga o taxa de 0.26 euro credit, in plus fata de tariful de 0.90 euro credit perceput pentru fiecare 30 de minute de apel. Tarifarea se face la minut, pentru fiecare minut indivizibil al apelului initiat. Apelurile receptionate in roaming in tarile din Grupul 1 vor fi taxate cu 0.90 euro credit pentru fiecare 15 minute de convorbire (tarifele nu includ TVA), scrie Business Cover.

Need for Speed: SHIFT 2 Unleashed. Electronic Arts, unul dintre cei mai mari producatori de jocuri video din lume, pregateste pentru lansare pe 1 aprilie 2011 un nou joc, al 17-lea, din faimoasa serie de jocuri de curse Need for Speed. Sunt de parere ca, pana acum, seria NFS a fost dominata de "clasicul" Porsche Unleashed, unul dintre cele mai apreciate jocuri video ale tuturor timpurilor, insa Electronic Arts are acum ocazia de a le oferi gamerilor din intreaga lume un joc care sa ridice seria la un nou nivel. Ramane de vazut daca acest lucru se va intampla, insa pana atunci, iata cateva dintre promisiunile care insotesc noul SHIFT 2 Unleashed. Need for Speed: SHIFT 2 Unleashed promite sa le ofere jucatorilor pasionati de adrenalina pe patru roti un nou nivel de realism, prin introducerea in joc a unei perspective care doreste sa simuleze cat mai bine campul vizual al unui pilot adevarat, anunta Itplay.ro.

Primele tranzactii short-selling la Bursa de la Bucuresti. Premiera pe Bursa de la Bucuresti: ieri s-au inregistrat primele tranzactii short-selling (vanzari in lipsa) pe piata locala, un pachet de 10.000 de actiuni Fondul Proprietatea (FP) fiind vandut prin intermediul acestor operatiuni. Tranzactiile short-selling permit investitorilor sa vanda actiuni pe care nu le au in portofoliu, acestea urmand sa fie imprumutate de la broker. Investitorii in cauza mizeaza ca pretul actiunilor va scadea si le vor putea cumpara mai ieftin pentru a le inapoia brokerului. Actiunile FP au castigat ieri 0,16%, avand una dintre evolutiile cele mai slabe dintre companiile mari de pe piata. Bursa a inregistrat a doua sedinta consecutiva de cresteri, SIF-urile avand, din nou, castiguri importante de 2%-3%, informeaza Econimic Times.

RIN Grand, intr-un top a celor mai urate 15 hoteluri din lume, din cauza asemanarii cu o inchisoare. Hotelul RIN Grand din Bucuresti, cel mai mare din Europa, a fost inclus intr-un top al celor mai urate 15 hoteluri din lume, intrucat din cauza arhitecturii depasite seamana cu o inchisoare de "minima" securitate. "Ai crede ca cel mai mare hotel din Europa ar arata mai bine de atat. Chiar daca a fost construit in 2008, arata de parca ar proveni din urma cu 20 de ani, lasandu-ne sa ne intrebam daca proiectantii au folosit manuale invechite despre arhitectura moderna cand au gandit acest lucru urat - Romania este in urma, dar nu ar trebui sa fie atat de in urma. In cel mai bun caz, hotelul seamana cu o inchisoare de minima securitate. In cel mai rau caz, seamana tot cu o inchisoare de minima securitate. Priviti toate aceste ferestre cu privelisti catre ... alte ferestre", potrivit descrierii facute de Jetpacker, scrie ZF.ro.

Porsche Cajun va fi mai sportiv decat Audi Q5. Porsche a anuntat oficial ca viitorul "baby Touareg" va fi produs la fabrica din Leipzig. Cunoscut deocamdata sub denumirea de Porsche Cajun, noul SUV va fi dezvoltat pe platforma tehnica folosita la Audi Q5 si urmeaza sa-si faca aparitia anul viitor sau cel tarziu in 2013. Spre deosebire de Q5, Cajun va avea un spirit sportiv mult mai accentuat. Diferenta va fi evidentiata in primul rand de faptul ca Porsche va lansa Cajun in versiunea cu 3 usi, urmand ca o decizie in privinta versiunii cu 5 usi sa fie luata ulterior, anunta 24auto.ro.

Licitatie controversata la centrala de la Cernavoda. Compania de stat Nuclearelectrica a fost acuzata de nereguli la achizitia unor amortizori de soc seismic pentru Unitatea 1, ceea ce ar putea periclita siguranta centralei nuclearelectrice. Ionel Blanculescu, fostul ministru al controlului din guvernul Nastase, a atras atentia asupra unei achizitii con troversate facute de Nuclearelectrica in 2008 a unor amortizori de soc seismic la reactoarele de la Cernavoda. Astfel, potrivit lui Blanculescu, acesti amortizori pot ceda oricand si se pot intampla accidente. El a acuzat conducerea de la Cernavoda ca a favorizat o companie romaneasca (aflata printre sponsorii PDL - n.r.), in detrimentul unei firme nemtesti renumite in domeniu, informeaza EVZ.

Cat costa in realitate un bilet de avion cu low cost-ul. Vezi care sunt taxele "ascunse" ale companiilor aeriene. Cei care se pregatesc deja de vacanta si vor sa stie cat costa transportul cu avionul cu o companie low cost trebuie sa fie atenti la taxele practicate de companiile aeriene. La tariful net al biletului pot fi adaugate si alte costuri suplimentare reprezentand diverse taxe, in afara de taxele de aeroport. Astfel, cei care vor sa plateasca cu cardul vor fi taxati in plus cu 5 euro, persoanele care isi doresc mai mult spatiu pentru picioare mai scot din buzunar inca 10 euro, iar in cazul in care au bagaj la cala mai achita inca 30 de euro pentru un zbor dus-intors. La companiile de linie, taxa pentru bagajul de cala este inclusa in costul biletului, anunta Gandul.

Ce preturi au terenurile din jurul Capitalei. In ultimii trei ani, preturile terenurilor din localitatile judetului Ilfov au scazut in medie cu 40-50%, iar proprietarii sunt dispusi sa negocieze. Segmentul terenurilor, in opinia agentilor imobiliari, a fost cel mai afectat de ieftiniri in perioada 2009-2011, astfel ca unele din fostele asa-zise "paradisuri imobiliare" vin astazi cu oferte care, in urma cu trei ani, pareau o gluma pentru proprietari. La Corbeanca, spre exemplu, una dintre cele mai vanate zone in perioada de boom imobiliar, preturile terenurilor sunt, in prezent, mai mici cu aproximativ 40% fata de valorile inregistrate in 2008, potrivit agentilor imobiliari din zona. De pilda, cei interesati pot achizitiona aici un teren parcelabil, aflat langa lac, cu acces la utilitati si suprafata de 2.000 de metri patrati, la un pret de 45 de euro pe metru patrat, usor negociabil, informeaza EVZ.

Citeste si: