Grecia, vecina cu falimentul! Intrarea Greciei in incapacitate de plata este inevitabila, fapt ce va conduce la o restructurare iminenta a datoriei. Aceasta este informatia principala de astazi a cotidianului grec Eleftherotypia. Indoielile asupra solventei Greciei readuc probleme Spaniei pe piete, anunta marti cotidienele spaniole, dupa ce trezoreria a reusit cu greutate sa-si plaseze bonurile pe piete, la pretul cel mai mare inregistrat de la momentul intrarii tarii in zona euro, scrie Capital.

Business reportFoto: Colaj foto

Se pregateste interzicerea creditului in euro. Cat ne va costa. Criza financiara mondiala a adus nelinistea si pentru datornicii din Romania. Leul s-a depreciat fata de euro, si acum, la nivel european, se discuta despre interzicerea creditului in valuta. Cat vor plati in plus cei care vor credite cand nu vor mai avea la indemana decat scumpa moneda locala. Organismul european care a spus pentru prima oara ca vrea sa limiteze creditarea in valuta este proaspatul Comitet european pentru risc sistemic (CERS), prezidat de Jean-Claude Trichet, scrie Money.ro.

Pentru un simplu PFA, cel putin trei drumuri la trei institutii si sapte cozi. Cat de complicat este pentru o persoana fizica sa-si faca cea mai simpla forma de business: PFA, adica persoana fizica autorizata. De ce sa devii persoana fizica autorizata? Cel mai mare avantaj al unei persoane fizice autorizate este ca prin acest mod devine propriul sau angajat si, in acelasi timp, propriul sau sef. In Romania sunt 255.497 de PFA-uri active, dintre care aproape 20.000 in Bucuresti, iar in primele trei luni ale acestui an s-au deschis la nivel national 8.368 de PFA-uri, fata de 9.341 in aceeasi perioada a anului trecut, scrie Ziarul Financiar.

Taxa Robin Hood pentru benzinari, depusa la Parlament. Iulian Iancu, presedintele Comisiei pentru Industrie si Servicii din Camera Deputatilor, a depus astazi la Parlament un proiect de lege care prevede supraimpozitarea profiturilor companiilor petroliere generate din vanzarea carburantilor la preturi care depasesc anumite praguri. De exemplu, potrivit lui Iancu, daca firmele petroliere vor vinde carburanti sub 5,7 lei/litru ar trebui sa aiba o reducere de 30% la impozitul pe profit. Iar atunci cand vand la preturi care depasesc valoarea de 6,5 lei/litru, impozitul pe profit ar ajunge la 80%, a precizat el, scrie EVZ.ro.

Sapte intrebari de doua miliarde de euro. Peste doua miliarde de euro pe an - atat reprezinta bugetele reunite ale Bucurestiului. Aceasta pare a fi miza reala a disputelor axate pe noul proiect de organizare a celui mai mare oras din Romania. Alegeri uninominale pentru Consiliul Capitalei, care va avea 84 de membri (fata de 55 in prezent). Desfiintarea consiliilor locale si disparitia primarilor de sector asa cum ii stim astazi. Inlocuirea lor cu primari (sau viceprimari) de sector alesi de Consiliu din randurile proprii. Majoritatea atributiilor vor fi concentrate in mainile Consiliului si ale primarului general (care va fi ales in continuare prin vot direct), iar pentru competentele reduse care vor ramane in ograda edililor de sector banii vor fi alocati tot de consilieri, scrie Capital.

Masinile electrice incearca din nou sa isi gaseasca un loc pe piata, dupa mai multe incercari ratate, iar Romania ar putea deveni unul dintre capetele de pod ale noii ofensive electrice. Guvernul trebuie sa decida astazi daca va acorda o subventie de 5.000 de euro pentru fiecare masina electrica, subventie care va fi probabil destinata doar persoanelor juridice. Coincidenta sau nu, masura se potriveste de minune cu strategia comerciala a Renault, care incearca sa se pozitioneze ca lider pe aceasta piata, scrie Romania libera.

Incepe decaderea? Daca SUA ar fi fost in Europa, acum ar fi mers dupa bani la UE si FMI. Statele Unite au o datorie publica aproape la fel de mare ca PIB-ul, un deficit de 10%, o clasa politica dezbinata si posibilitatea reducerii ratingului pe viitor. Acest mix de factori a trimis pana acum la pamant trei tari europene, Grecia, Irlanda si Portugalia. Singura scapare a americanilor este ca au cea mai puternica moneda din lume. Reducerea perspectivei de credit a Statelor Unite, cea mai mare economie a lumii, de catre agentia Standard & Poor's (S&P) a luat prin surprindere investitorii, ducand la scaderea bursei de la New York si a impins pretul aurului aproape de pragul de 1.500 de dolari/uncie (28,3 grame), scrie Ziarul Financiar.

Bancherii: Acum e momentul sa-ti cumperi casa. BCR vede o crestere economica de 2% in 2011 si o revenire sau stabilizare a unor sectoare cheie. Cand economia incepe sa creasca, pretul activelor urmeaza tendinta. Asa ca, spun bancherii, cei care vor sa-si cumpere o casa ar trebui sa o faca acum. Daca Romania va incheia 2011 cu o crestere economica de 2%, asta nu inseamna ca o vom simti si in buzunare, spune Lucian Anghel, economistul-sef al celei mai mari banci de pe piata locala, cu ocazia prezentarii raportului macro pe primul trimestru, scrie Money.ro.

Citroen DS5 - lux in stil frantuzesc. Citroen a dezvoltat o noua linie, alaturi de cea principala: linia DS. Compusa in prezent din Citroen DS3 si DS4, linia DS se adreseaza celor care isi doresc un automobil premium. Citroen DS5, ce urmeaza a fi lansat spre sfarsitul lui 2011, este o noua faza a dezvoltarii liniei DS. Citroen DS5 se caracterizeaza printr-o arhitectura complet noua ce depaseste compromisurile traditionale pentru a combina placerea la volan si confortul pasagerilor, scrie 24auto.ro.