Ce alegi intre Orange, Cosmote si Vodafone. Unde se gasesc cele mai bune oferte pentru firmele mici? Operatorii publica pe site doar informatii orientative si trimit doritorii la agentii de vanzari, mizand pe abilitatea acestora de a atrage clienti. Odata cu rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului, Cosmote anunta ca baza de clienti business ai companiei a crescut cu 10%, "datorita ofertelor competitive si foarte atractive dedicate companiilor". Daca firmele mari, cu sute de angajati, au puterea de a negocia "la sange" orice contract de telefonie mobila sau fixa, nu acelasi lucru se poate spune despre fimele mici, conduse de un antreprenor. Cum poate, totusi, o firma din categoria IMM sa obtina un contract avantajos, scrie Capital.ro.

Business ReportFoto: Colaj foto

In articolul "Tiriac face un turn de birouri la capatul noului bulevard Uranus", Ziarul Financiar scrie: "Ion Alexandru Tiriac afirma ca este in continuare cerere pentru birouri si ca va incepe lucrarile la un office de 14 etaje in Piata Victoriei, la capatul nordic al viitorului bulevard Uranus. Miliardarul Ion Tiriac, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Romania, care controleaza un business de aproape un miliard de euro anual in imobiliare, auto si servicii financiare, va demara in perioada imediat urmatoare constructia unei cladiri de birouri in Piata Victoriei din Capitala, considerata punctul zero al investitiilor in centre de afaceri". Integral in ZF.ro.

"Bombardier" spera sa-si faca intrarea la CFR prin "Remarul 16 Februarie". Mircea Marian, country manager al "Bombardier Transportation", vorbeste, intr-un interviu acordat ziarului BURSA, despre colaborarea cu producatorul de material rulant "Remarul 16 Februarie" Cluj-Napoca, prin intermediul caruia canadienii spera ca vor reusi sa isi faca "intrarea" la Caile Ferate Romane (CFR). "Remarul" a anuntat, anul trecut, ca a batut palma cu canadienii, urmand sa produca si sa vanda trenuri sub licenta "Bombardier" in sase state din Balcani si in tara noastra, informeaza Bursa.

Top 5 case ciudate despre care nu stiai. Case ecologice, sau pur si simplu un castel din secolul al XIX-lea care poate fi restransformat in fabrica de bere. Iata cinci case, din care majoritatea sunt ecologice, ciudate, dar si frumoase, construite in anii '70, in Statele Unite ale Americii, potrivit TopTenRealEstateDeals.com. Casele din pamant sunt o ramasita a trecutului din cultura hippie, care se gasesc nu doar in America, ci si in intreaga lume. Aceste case erau verzi chiar si inainte sa apara discutiile despre emisiile de carbon, construite din materiale reciclate, precum cauciucuri sau conserve, scrie Money.ro.

Premiera la Bursa: lichiditatea FP, depasita de cea a unei companii de pe piata Rasdaq. Situatia este doar conjuncturala, iar revenirea marilor investitori la BVB va repozitiona FP in top Listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) la sfarsitul lunii ianuarie, Fondul Proprietatea a inlocuit rapid SIF-urile in preferintele investitorilor, atat prin prisma potentialului de crestere, cat si a lichiditatii. Chiar daca s-a aflat constant in fruntea emitentilor lichizi de la BVB, incertitudinea de pe plan extern privind reluarea cresterii economice pentru statele europene a creat situatii de moment, cand unii emitenti au devenit mai atractivi decat FP, anunta Financiarul.

Modificarea relatiilor de munca aduce scaderea cererii pentru spatii de birouri. Noi am simtit-o, cumva, din proprie experienta... Aproape 60% dintre managerii de top ai companiilor la nivel mondial prevad o scadere a nevoii de spatiu pentru birouri ca urmare a stilului de lucru al viitorului, in timp ce 51% au mentionat ca biroul va deveni un loc utilizat ocazional. De exemplu, majoritatea presei scrise se scufunda sub costuri mari, cu oameni multi care stau degeaba in birouri care consuma resurse si au chirii mari. In schimb, new media a descoperit inclusiv cum sa lucrezi de la distanta sau de acasa, deci cu costuri mult mai mici, infomreaza Business Cover.

Facebook, Google, Amazon si e-Bay se intalnesc la prima editie a e-G8. Marii jucatori ai Internetului se intalnesc marti si miercuri la Paris, la prima editie a unui e-G8, la care va fi dezbatuta miza aplicatiilor digitale in economie, societate si media, in perspectiva G8 de la Deauville (27-28 mai), informeaza AFP. De la Facebook la Google, trecand prin Amazon si e-Bay, toti marii jucatori de pe Internet isi vor sustine, in cadrul unei serii de mese rotunde si ateliere, propria conceptie asupra domeniului digital si a modelului economic ce ar trebui aplicat pentru a-i asigura dezvoltarea si perenitatea, scrie Capital.ro.

In articolul "BVB inchide ringul cu 15 minute mai tarziu. Investitorii au un sfert de ora sa vada ce fac americanii", Ziarul financiar scrie: "Conducerea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a decis prelungirea orarului de tranzactionare cu 15 minute, de la 16:30 la 16:45, pentru a permite investitorilor sa reactioneze la evolutia burselor din Statelor Unite ale Americii, care se deschid la 16:30 ora Romaniei. BVB mizeaza pe un plus de 2% la volumul zilnic tranzactionat prin aceasta masura. In prezent, sedinta de tranzactionare se deschide la ora 10:00 si se inchide la 16:30, ora la care, peste Ocean, la o diferenta de fus orar de sapte ore, se deschid cele mai mari burse din lume New York Stock Exchange - NYSE si NASDAQ". Integral in ZF.ro.

Unicat: Ferrari Superamerica 45. Pentru editia din acest an a concursului de eleganta auto de la Villa d'Este, departamentul de proiecte speciale de la Ferrari a pregatit un model unicat, destinat unui client fidel al casei de la Maranello. Se numeste Ferrari Superamerica 45 si nu incercati sa ghiciti ce inseamna cifra din capatul numelui, pentru ca nu aveti nicio sansa! Este vorba de a 45-a aniversare a zilei in care proprietarul acestei masini a devenit, pentru prima oara, client Ferrari, informeaza 24auto.ro.

Povestile de succes, magnet pentru investitii. Investitorii straini vor ca locul unde urmeaza sa ridice o fabrica sau un sediu de companie sa aiba acces la drum, retele utilitare si sa fie pozitionat geografic intr-o zona accesibila, potrivit consilierului pe probleme de investitii straine din cadrul Centrului Roman pentru Promovarea Comertului si a Investitiilor Straine (CRPCIS), Robert Donose. Mai mult, potrivit presedintelui Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, acestia pot fi atrasi daca tara noastra ar avea un portofoliu cu investitiile straine de succes din Romania cu care sa se laude. Numai ca majoritatea zonelor rurale sunt deficitare in privinta infrastructurii rutiere si utilitare, chiar daca 51% din populatia tarii locuieste la sat si nu la oras, scrie EVZ.

Platile refuzate de banci au coborat in aprilie la valoarea minima de dupa septembrie 2008. Platile prin bilete la ordin, cecuri si cambii refuzate de banci au scazut in aprilie cu 23,5% fata de martie, la 470 milioane de lei, valoarea minima raportata dupa septembrie 2008, prima luna in care efectele crizei financiare internationale au fost resimtite in Romania, potrivit datelor BNR. Valoarea refuzurilor la plata cu instrumente de debit a depasit de doua ori pragul de un miliard de lei, situandu-se in ultimii doi ani si jumatate in fiecare luna cu mult peste 500 de milioane de lei. In septembrie 2008 bancile au respins instrumente de debit in suma de 386,8 milioane de lei. Comparativ cu luna aprilie 2010, refuzurile la plata prin instrumente de debit au fost cu 31,4% mai mici in acest an, anunta Gandul.

Ce variante are Guvernul pentru noua taxa auto. Guvernul analizeaza cateva variante de modificare a taxei auto, dupa ce Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene a afirmat ca in actuala forma taxa e discriminatorie. Potrivit unui document guvernamental nu a fost decisa forma finala a taxei insa exista mai multe variante analizate, conform Mediafax. Una dintre acestea prevede modificarea OU 50/2008 - intrata in vigoare la 1 iulie 2008 - privind taxa pe poluare pentru autovehicule, in sensul stabilirii obligatiei de plata a taxei de poluare si pentru autovehiculele aflate in parcul national inainte de intrarea in vigoare a taxei, la prima transcriere a dreptului de proprietate, respectiv la prima vanzare, cu o reducere a cuantumului taxei cu circa 30%, informeaza Romania Libera.

In articolul "Prima casa 4 ajunge la 1,2 mld. euro, insa startul se tot amana", Ziarul Financiar scrie: "Editia a patra din programul "Prima casa", in care statul a redus la 50% garantia pentru creditele ipotecare vandute, a ajuns la un plafon de 1,2 miliarde de euro, in conditiile in care 11 banci s-au aratat interesate sa participe. Relansarea programului se amana insa, pentru ca bancherii inca asteapta publicarea protocolului de colaborare cu Fondul National pentru Garantarea Creditelor pentru IMM, institutia care administreaza garantiile oferite de stat si nu au mers la BNR pentru a obtine avizul pe noile produse de creditare". Integral in ZF.ro.