Romanul care ar putea pune stapanire pe petrolul unei tari intregi. Face afaceri cu petrol departe de Romania si are un succes din ce in ce mai mare. Cea mai recenta schimbare in viata companiei pe care o conduce este obtinerea drepturilor de exploatare a rezervelor de petrol in Liberia. Este vorba despre omul de afaceri australiano-roman Frank Timis, seful African Petroleum, prima companie care obtine dreptul de exploatare in largul coastelor liberiene. Comercializarea va putea incepe la orizontul anului 2016. Compania lui Frank Timis va fi urmata de americanii de la Anadarko in luna septembrie si de cei de la Chevron in decembrie, scrie Capital.ro.

Business ReportFoto: Colaj foto

Cat costa sa inchiriati o garsoniera in marile orase? In cele mai mari orase din tara, chiriile, chiar daca luam in calcul doar segmentul de garsoniere, au o mare varietate, adresandu-se atat persoanelor cu venituri mici, dar si celor care au bani, dar probabil mai putina nevoie de spatiu larg. In Capitala, chiriile variaza intre 100 si peste 1.000 de euro, in functie de pozitie, suprafata si dotari, conform anunturilor de pe site-ul Imobiliare.ro. In zona Titan, la trei minute de statia de metrou, puteti inchiria o garsoniera mobilata si utilata complet, cu gresie, faianta, parchet, termopan, aer conditionat, frigider, masina de spalat si aragaz la pretul de 100 de euro pe luna, anunta Money.ro.

Uzina Tractorul - pasata unei alte companii din grupul Cheyne. Actionarii Flavus Investitii, compania care a cumparat in urma cu patru ani platforma industriala Tractorul, au decis, potrivit unui anunt publicat in Monitorul Oficial, majorarea capitalului social al companiei cu 990.000 de lei (247.500 de euro), de la 10.000 de lei la un milion de lei. Aportul de capital in numerar va fi adus de compania cipriota Frogimo Holdings Limited, care va detine in urma operatiunii 99% din titluri, in timp ce vechiul asociat unic, Flavus Investments Limited, de asemenea inregistrata in Cipru, mai pastreaza doar o actiune. De asemenea, actionarii au decis revocarea din functiile de adminis-tratori ale lui Silviu Savin si Victor Vadaneaux, locurile acestora urmand sa fie luate de elvetianul Raphael Magnenat si de germanul Carl Dietmar Stiel, informeaza Bursa.ro.

Marketingul afiliat si-a dat drumul si in Romania. Comertul online creste cu 18% in S1. Asa cum in mod repetat spunem aici, pe BC, comertul online se afla pe un trend puternic ascendent si ne pregatim de o explozie pe aceasta zona. Inca un agrument, pe cifre: alocam tot mai multi bani pentru cumparaturile online. O arata atat datele procesatorilor de plati, incasarile magazinelor online si ale platformelor de marketing afiliat (intermedieri de vanzari). In prima jumatate a acestui s-au cheltuit 6,44 milioane lei (fara TVA) numai prin intermediul 2Parale - cea mai mare retea de afiliere din Romania - de aproape patru ori mai mult decat in perioada similara a lui 2010. De asemenea, volumul platilor online a ajuns la nivelul de 80,5 milioane de euro in primele 6 luni ale anului, in crestere cu 18% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Numarul tranzactiilor a cunoscut o crestere usoara, de 8%, inregistrandu-se aproape 1,3 milioane de tranzactii, conform statisticilor Romcard, scrie Business Cover.

Strainii au depus in bancile autohtone 3,4 mld. euro. Institutiile de credit romanesti ofera cele mai atractive dobanzi din regiune Fata de luna aprilie, in mai depozitele nerezidentilor s-au redus cu 1,4% Strainii si-au majorat depozitele la bancile din Romania cu 14,75% in perioada mai 2010-mai 2011, pana la un nivel de peste 14 mld. lei (3,4 mld. euro), potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei. Totodata, avansul anual a accelerat fata de anul trecut, dupa ce, in perioada mai 2009-mai 2010 economiile nerezidentilor au urcat cu 11,64%, anunta Financiarul.

Popster - numele viitorului monovolum Dacia? Pe internet au inceput sa circule noi informatii referitoare la viitorul MPV Dacia. De cateva zile au aparut si imagini cu viitorul model, aflat in teste. Este si cazul imaginii alaturate, publicata de website-ul autoblog.it. Dupa ce a inregistrat un succes imens cu SUV-ul Duster, Dacia incearca sa repete figura in segmentul monovolumelor familiale compacte. Conform celor de la autoblog.it, noul model Dacia ar urma sa se numeasca Popster, informeaza 24auto.ro.

Statul s-a mai imprumutat de 500 de milioane de lei de la banci. Ministerul Finantelor Publice a imprumutat, joi, 500 de milioane de lei de la bancile comerciale, printr-o emisiune de obligatiuni de stat tip benchmark, cu maturitatea de trei ani, plasata la licitatie prin intermediul Bancii Nationale a Romaniei. Titlurile de stat au scadenta in octombrie 2014, iar nivelul mediu al randamentului la care a fost adjudecata emisiunea este de 7,12%. Rata cuponului este de 6,25%, iar dobanda acumulata de 443,49 lei/titlu. Valoarea totala a emisiunii a fost de 500 milioane lei, iar cererea totala din partea celor 12 banci care au participat la licitatie a depasit 1,8 miliarde de lei, scrie Capital.ro.

Casa neterminata, blestem pentru banca. Banca Romaneasca are doua proiecte rezidentiale in curs de valorificare. Primul dintre ele, Adelaide Residence, al carui dezvoltator este South Pacific, controlat de omul de afaceri Andrew Prelea. "Adelaide era finalizat in proportie de 45% atunci cand banca a oprit finantarea, iar noi ne incadram in timp si buget cu proiectul, in functie de antecontractele semnate. Avem nevoie de 50% din bugetul initial pentru a finaliza constructia", a declarat pentru MONEY.ro, Andrew Prelea, CEO Ozone Homes si South Pacific. Omul de afaceri mai spune ca banca este cea care nu doreste finalizarea proiectului, iar compania a facut numeroase incercari pentru rezolvarea acestei probleme, fiind acum in cautarea unor investitori si a altor banci care ar putea finanta finalizarea proiectului. South Pacific a imprumutat de la Banca Romaneasca pentru acest proiect 4,5 milioane de euro, iar alte cinci milioane de euro provin din surse proprii, anunta Money.ro.

Nokia, gigantul care a ramas fara semnal. Acum nu mai mult de trei ani, in discutiile informale, cunoscatorii imparteau piata telefoanelor mobile in doua categorii: Nokia si alte telefoane. Era un semn al succesului companiei: intre 1996 si 2001, vanzarile sale au crescut de aproape cinci ori, de la 6,5 miliarde de euro la 31 miliarde de euro. Insa, din 2008 incoace, afacerile au inceput sa scada. Perioada coincide cu lansarea iPhone de catre concurentii de la Apple. Neadaptarea la schimbarile care au aparut in comportamentul consumatorilor a fost unul dintre motivele pentru care Nokia a pierdut teren in fata unor competitori inovativi pe plan mondial, desi Nokia a fost pionierul smartphone-urilor, considera Mihai Patrascu, directorul executiv al retailerului on-line din Romania Evomag.ro, informeaza EVZ.

Forbes: Cum a devenit arta cea mai buna investitie in ultimii ani. Randamente peste bursa, imobiliare si inflatie, vanzari in crestere si o stralucire mai mare decat cea a aurului. In ultimul an si jumatate, arta s-a dovedit a fi cea mai buna investitie. Nicolae Grigorescu - "Tarancuta cu fuior pe cale." Pret de pornire: 100.000 de euro. Sase din cei 170 de participanti liciteaza cu indarjire pentru lucrarea semnata de cel mai valoros pictor roman. Dupa nici patru minute, pretul depaseste 200.000 de euro si doar doi participanti raman in joc: numerele 35 si 501. Sala freamata, semn ca finalul licitatiei este aproape. Tabloul ajunge la 250.000 de euro, dar nimeni nu are curajul sa mearga mai departe, scrie Adevarul.

A doua privatizare a Petrom: cine poate participa. Statul a anuntat detaliile vanzarii a inca 10% din actiunile Petrom, adica jumatate din portofoliul pe care inca il mai detine. Statul ar putea incasa in jur de 610 milioane de euro in urma vanzarii unui pachetului de actiuni detinut la OMV Petrom, prin Ministerul Economiei. In urma ofertei de vanzare, participatia Ministerului Economiei se va reduce la 10,79% din titluri. Suma este apropiataa de cea din 2004, cand statul a vandut o treime din actiuni cu 670 milioane de euro. Ulterior OMV si-a majorat participarea la 51%, in schimbul a inca 830 milioane de euro, anunta Romania Libera.