Cheful de balaceala al romanilor, o afacere de 125 de milioane de euro. Investitorii mizeaza pe romanii care vor sa isi petreaca zilele libere aproape de casa si construiesc aqua parkuri. Suma totala a proiectelor este de patru ori mai mare decat cea investita pana acum in parcurile existente. Cel mai scump parc acvatic se va construi in Bucuresti, in urma unei investitii de 25 de milioane de euro. Banii provin dintr-un credit bancar (14 milioane de euro), respectiv un credit de constructii. Aqua Park Blue Ciel, dezvoltat de Bleu Ciel in parteneriat cu Primaria Capitalei, prin Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement, va fi construit in zona Tineretului, pe o suprafata de 5,3 hectare din care 1,7 hectare reprezinta spatiu verde, scrie Capital.

Business ReportFoto: Colaj foto

Renaissance Capital: Profitul Petrom va creste cu peste 50% pana in 2012, la un nivel record de 800 milioane de euro. Analistii bancii ruse de investitii Renaissance Capital, care orchestreaza vanzarea a 9,84% din Petrom pe bursa incepand de luni, se asteapta ca in 2012, castigul Petrom sa explodeze pana la cote - record de peste 800 mil. euro, respectiv 3,42 mld. lei. Anul trecut, OMV Petrom a realizat un profit net de 520 mil. Euro, cel mai mare din istoria sa de 14 ani. Potrivit analizei Renaissance, profitul Petrom ar urma sa creasca in acest an cu 38%, urmand ca in 2012 sa mai pluseze cu inca 13%. Anii 2013-2014 ar urma sa aduca o scadere pana la 2,7 miliarde de lei, in timp ce o revenire este vazuta ca fiind posibila in 2015, cand profitul net va depasi din nou 3 miliarde de lei, potrivit EconomicTimes.ro.

Renault Frendzy - utilitara viitorului. Conceptul prezentat de Renault prefigureaza, probabil, viitoarea generatie Kangoo, care ar trebui sa-si faca aparitia la toamna, in cadrul Salonului de la Frankfurt. Este al patrulea prototip semnat de noul sef de design de la Renault, Laurens van den Acker, dupa R-Space, Captur si DeZir. Este, intr-un fel, succesorul conceptului Kangoo BeBop, intr-o categorie deja cu traditie la Renault, cea a utilitarelor speciale. Renault Frendzy se vrea a fi un concept SF din mai multe puncte de vedere, inclusiv in privinta arhitecturii: usi cu deschidere fata in fata pe partea soferului, respectiv o usa culisanta pe partea pasagerului, cu un ecran publicitar integrat, scrie 24auto.ro.

Cum sa folosesti Facebook Video Chat. Daca urmariti in mod curent noutatile din sfera IT cu siguranta ca ati observat lupta care se desfasoara din ce in ce mai agresiv dintre doua mari companii din industrie, Google si Facebook.Desi nou veniti, Facebook au reusit in foarte putina vreme sa se apropie amenintator de Google, incat acestia din urma au trebuit sa ia masuri, pentru ca in curand nu ar mai fi avut de ce sa le ia, surse din piata spunand ca Facebook are de altfel toate sansele sa detroneze Google de pe pozitia de lideri al motoarelor de cautare de pe internet, scrie ITplay.ro.

Top 10 cele mai mari companii din lume. Trei companii chineze inregistreaza cresteri ale afacerilor de la an la an, iar cele din Japonia sunt vizibil afectate de cutremurul din luna martie. Insa, cea mai mare companie din lume ramane si pentru acest an o companie americana. Vezi despre cine este vorba in topul companiilor realizat de Fortune. Integral pe Money.ro.

Obiectiv Microsoft: 500 de angajati in Romania in urmatorii doi ani. Dupa un an de stagnare, Microsoft isi ia avant pentru o noua perioada de crestere a veniturilor, dar si pentru cresterea numarului de angajati din centrele de suport tehnic si dezvoltare din tara. Contractele guvernamentale, produsele pentru consumatori si cloud computing-ul sunt cele trei zone pe care Ronald Binkofski, directorul general al Microsoft Romania, pariaza pentru a majora afacerile in urmatorul an. In acelasi timp, el urmareste si cresterea centrelor de suport tehnic si dezvoltare din Romania, dupa ce in anul fiscal finalizat la 30 iunie 2011 veniturile au stagnat, pe fondul performantelor slabe ale economiei nationale. "Oricum, am fost cu 10%-15% peste piata", spune managerul, scrie Capital.

Cu ce vine Google+ sa te ia de pe Facebook. Era evident ca Google nu poate sta cu ochii inchisi in fata Facebook, care doar in primul trimestru din 2011 a castigat 80 de milioane de noi utilizatori. Intrebarea care sta pe buzele tuturor acum este cine bate in razboiul Facebook vs. Google. Mai jos, o analiza a plusurilor (+) celor doua platformeGoogle+ este inca in teste. Utilizatorii trebuie sa se obisnuiasca cu noile concepte. Grupurile de prieteni se numesc Circles, chat-urile video individuale sau intre mai multi utilizatori se numesc Hangouts, fotografiile si raspandirea lor catre prieteni se numesc Sparks. Analiza integrala pe Money.ro.

Administratorul judiciar al "PSV Company" vrea sa lichideze detinerea la "Giurgiu Nav". "Carpatica Invest" a anuntat, ieri, ca intentioneaza sa plaseze, in numele PSV Company, un ordin de vanzare prin "metoda de vanzare speciala la ordin" pentru un numar de 20.435.035 actiuni "Girgiu Nav" Giurgiu (GIUR), reprezentand 92,53% din companie, pentru data de 11 iulie. PSV Company este sub administrarea judiciara a RVA Insolvency Specialist SPRL. "Solicitarea expresa si neechivoca a clientului este ca tranzactia (tranzactiile) sa fie efectuata (e) doar in cazul executiei integrale a ordinului de vanzare", se arata in informarea transmisa Bursei de Valori Bucuresti, scrie Bursa.ro.

Elvetia ar putea introduce franci din aur in paralel cu moneda oficiala. Parlamentul Elvetiei ar putea discuta in acest an introducerea francului din aur, care ar urma sa circule in paralel cu moneda oficiala, o initiativa care va declansa probabil o dezbatere mai larga privind rolul aurului in statul elvetian. Initiativa face parte dintr-o campanie sustinuta de politicieni membri ai Partidul Poporului Elvetian, cel mai mare din tara, care incearca sa foloseasca temerile referitoare la criza financiara globala si inflatie pentru a inversa politica actualului guvern in privinta aurului, informeaza Daily Business.

Strainii au depus in bancile autohtone 3,4 mld. euro. Institutiile de credit romanesti ofera cele mai atractive dobanzi din regiune Fata de luna aprilie, in mai depozitele nerezidentilor s-au redus cu 1,4%. Strainii si-au majorat depozitele la bancile din Romania cu 14,75% in perioada mai 2010-mai 2011, pana la un nivel de peste 14 mld. lei (3,4 mld. euro), potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei. Totodata, avansul anual a accelerat fata de anul trecut, dupa ce, in perioada mai 2009-mai 2010 economiile nerezidentilor au urcat cu 11,64%., scrie Financiarul.

Topul celor mai mari despagubiri primite in urma reclamatiilor la Protectia Consumatorului. In primele cinci luni ale acestui an, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a desfasurat peste 49.000 de controale in urma reclamatiilor depuse de clientii nemultumiti de calitatea produselor sau serviciilor primite si a aplicat amenzi de peste 56,7 milioane de lei, conform raportului de activitate privind perioada ianuarie- mai 2011. Valoarea totala a despagubirilor acordate in urma reclamatiilor a fost de peste 2 milioane de lei si a constat in inlocuirea produselor, restituirea contravalorii acestora sau reparatii ale produselor cu probleme. Cea mai mare despagubire obtinuta in urma unei plangeri depuse la ANPC in primele cinci luni ale acestui an a avut valoarea de aproape 32.000 de lei, conform datelor ANPC obtinute de Gandul.

De ce valoreaza Twitter 7 miliarde de dolari. In timp ce companiile pun in vanzare din ce in ce mai multe pachete cu actiuni catre public, serviciul de mesaje ramane la varianta de finantare privata, fiind inca in cautarea unui model managerial de succes, scrie site-ul publicatiei Wall Street Journal. Chiar daca firme precum Zynga Inc. si Groupon Inc. isi pun actiunile in vanzare catre public, Twitter urmeaza o alta cale: se bazeaza pe investitorii privati. Serviciul de mesaje pe internet care se dezvolta foarte repede poarta acum discutii pentru a incepe o noua runda de finantari private, spun oamenii familiarizati cu acest domeniu. Fondurile obtinute astfel ar putea aduce Twitter la o valoare de 7 miliarde de dolari. Ramane, totusi, neclar ce investitori vor participa la aceasta noua runda, scrie Romania Libera.

Creditele cu dobanzi promotionale lovesc din nou. Bancile romanesti au reinceput sa scoata pe piata imprumuturi cu dobanda mica in primii ani, care se majoreaza puternic ulterior si care pot insela clientii in privinta costului total al creditului.Creditele cu o dobanda fixa, redusa in primul an sau in primii doi ani si care creste simtitor mai apoi au reaparut pe piata. Cel putin doua banci le au in oferta: CEC Bank, cu un imprumut ipotecar de refinantare la promotie si Banca Transilvania, de asemenea cu un credit ipotecar la promotie, ambele oferite in lei si euro, scrie EVZ.

Petrom a gasit un mare fas in Oltenia. Petrom a anuntat ca a gasit un zacamant de gaze care ar putea fi cea mai mare descoperire din ultimii sase ani. Anuntul nu a impresionat cu nimic piata de capital, mai ales ca pana si oficialii Petrom au avertizat ca se pot insela cu privire la importanta descoperirii. Cotatia titlurilor Petrom la Bursa de Valori Bucuresti a scazut cu 1,48% ieri, cu trei zile inainte ca statul sa inceapa vanzarea a 9,84% din companie. OMV Petrom, cea mai mare companie romaneasca, a anuntat joi seara ca o sonda de explorare din Oltenia, judetul Gorj, a gasit o acumulare de gaze la o adancime de 3.600 de metri, care ar putea reprezenta cea mai mare descoperire pe uscat din Romania din ultimii sase ani, scrie Adevarul.