Cel mai bogat israelian: Pana cand tinerii romani vor avea acces la un apartament vor fi de varsta mijlocie. Omul de afaceri Eyal Ofer, cel mai bogat israelian, intentioneaza sa isi continue cele 25 de proiecte imobiliare din Romania, care presupun investitii de circa 900 mil. euro, chiar daca recunoaste ca a supraestimat potentialul pietei locale. El a incheiat recent un contract de 400 mil. euro cu Santierul Naval Mangalia, care trebuie sa ii livreze acestuia patru cargouri, scrie Capital.ro.

Business ReportFoto: Colaj foto

Pica Italia? Si daca da, cum va fi lovita Romania. Italia, tara care se confrunta cu o criza majora din cauza escaladarii serviciului datoriei publice (1.800 miliarde dolari - 120% din PIB), este al doilea mare partener comercial al Romaniei, dupa Germania. In cazul in care Italia va ajunge in situatia de acum a Greciei este de asteptat ca volumul schimburilor comerciale sa inregistreze un declin. Cat de mare, nimeni nu o poate spune. In schimb companiile italiene cu investitii in Romania par sa nu fie afectate de ceea ce se intampla in tara avand obiective locale bine fixate, anunta Money.ro.

Sase mari grupuri bancare au planuri de extindere in Europa. Nu este niciun secret ca, in vremuri de criza, castigatori sunt cei care dispun de lichiditatile necesare pentru a se extinde si pentru a-si creste valoarea. Iar astfel de exemple ne parvin din toate domeniile si de peste tot din lume. In ceea ce priveste sistemul bancar, cel putin sase grupuri financiare, doua europene si patru asiatice au luat in vizor Europa, inclusiv zona ei emergenta. Pentru piata romaneasca unul dintre cele mai interesante planuri de extindere este cel al bancii spaniole, cu sediul la Barcelona, CaixaBank, care si-a deschis o sucursala la Bucuresti in 2007. Recent, directorul executiv Joan Maria Nin si-a anuntat un ambitios, dar neagresiv, proiect de extindere in Europa, ce include si achizitii de banci, informeaza Financiarul.

Audi revitalizeaza gama A5. Noi motorizari si un aspect usor revizuit - iata modificarile operate de Audi in gama A5/S5 - Coupe, Sportback si Cabriolet. Versiunea facelift are grupuri optice redesenate (s-a renuntat la forma rectangulara a farurilor), iar calandrul si prizele de aer au fost si ele usor retusate. Cu spatele plonjat, precum la un coupe, versiunea A5 Sportback continua sa faca trimitere la sora mai mare, A7 Sportback. Principalele noutati nu tin insa de estetica, ci de ce se ascunde sub capota. Oferta pe benzina este formata din trei agregate, intrarea in gama fiind asigurata de motorul 1.8 TFSI in 4 cilindri, de 170 CP. Revitalizat de Audi, acest motor vine cu un consum remarcabil, de 5,7 litri / 100 km! Gama pe benzina este completata de motoarele 2.0 TFSI de 211 CP si V6 3.0 TFSI de 272 CP, scrie 24auto.ro.

Google introduce verificarea in doi pasi pentru Gmail. Google, compania care detine cel mai utilizat motor de cautare din lume, anunta adaugarea unui nivel nou de securitate pentru accesarea contului de Gmail, prin posibilitatea de verificare in doi pasi - numele de utilizator si parola, precum si un cod primit pe telefon. Google a decis introducerea acestui nou nivel de securitate pentru a proteja utilizatorii serviciului de email de atacurile hackerilor. Daca hackerii afla sau fura parola utilizatorilor, acestia nu se vor putea conecta la contul de Google, deoarece nu au acces si la telefonul mobil. Optiunea este disponibila si pentru utilizatorii din Romania, anunta Capital.ro.

Bucurestiul, mai scump decat Seattle dar mai ieftin decat Zagreb. Bucurestiul a cazut 33 de locuri in clasamentul celor mai scumpe orase din lume pentru expati, ajungand pe pozitia 152 pe plan global, potrivit unui clasament intocmit de firma de consultanta Mercer. Capitala Romaniei se afla, in martie 2010, pe pozitia 119, depasind atunci orase precum Atlanta si Dallas (SUA), Birmingham (Marea Britanie), Glasgow (Scotia) si Nurnberg (Germania). Acum, aceste asezari urbane sunt situate mai sus in clasament. In prezent, Bucurestiul a ramas mai scump pentru straini decat orase precum Seattle (SUA), Kingston (Jamaica), Colombo (Sri Lanka), Cape Town (Africa de Sud), Sarajevo (Bosnia-Hertegovina) si Belgrad (Serbia), scrie EVZ.

Sectorul IMM va iesi mai tarziu din criza. Doar 8% din intreprinzatori cred ca apogeul prabusirii afacerilor va fi atins in 2011 si 60% cred ca varful va fi atins in 2012. Din 2008 pana in prezent, 44% din afacerile firmelor mici si mijlocii s-au restrans si 12,6% au crescut. Apogeul crizei inca nu a fost atins, cred managerii de IMM-uri. Oamenii de afaceri care conduc intreprinderi mici si mijlocii (IMM) au suferit un impact psihologic semnificativ din cauza crizei economice, reiese din editia pe acest an a lucrarii "Carta Alba a IMM", lansata ieri la Bucuresti de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii. Cel mai puternic afectati (impact psihologic "mare si foarte mare", declarat in sondaj) au fost managerii din turism si comert, urmati de constructori si industriasi, anunta Adevarul.

Ministerul Turismului a platit 5 milioane de euro ca sa fim confundati cu Ucraina. Clipurile de promovare a Romaniei ca destinatie turistica, realizate de CNN in 2011, seamana la nivel de concept cu spotul de promovare a Ucrainei din 2008. Difuzata prin intermediul aceluiasi post american de televiziune, campania ucraniana, aproape similara cu "Explore the Carpathian Garden", a fost puternic criticata de specialistii din tara vecina. Campania de promovare a Romaniei ca destinatie turistica - sub sloganul "Explore the Carpathian Garden" - contine trei clipuri, din care unul, mai lung cu zece secunde, denumit "spot general". Difuzarea lor pe trei posturi de televiziune straine - Eurosport, Euronews si CNN - a costat Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) aproximativ 4,9 milioane de euro, informeaza Romania Libera.