Avocatul familiei Luizei Melencu, Tonel Pop, a declarat, vineri seara, că Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal, care a mărturisit că le-a omorât pe Alexandra și Luiza, negociază cu anchetatorii, luând totul asupra lui pentru ca nimeni să nu se atingă de familia sa.

DincaFoto: Hotnews

Avocatul Tonel Pop a declarat, vineri seara, la Antena 3, că Gheorghe Dincă ia totul asupra lui și a negociat cu anchetatorii pentru ca nimeni să nu se atingă de familia lui.

„Ia totul asupra lui ca nimeni să nu se lege de familie. (...) Eu am spus atât: că a negociat. De ce, cum și în ce fel nu pot să spun. Negociază să nu îi audieze familia. Păi cum adică să nu audieze? Negociază să nu îi hărțuiască familia? Dar ce, DIICOT-ul sau Parchetul sunt puse să hărțuiască familia? Dacă eu negociez să nu îmi audiezi familia, nu este clar că am o problemă? Sau că familia are?”, a spus Tonel Pop.

Întrebat dacă în dosar sunt indicii că vreunul dintre membrii familiei lui Gheorghe Dincă ar fi avut o implicare în operațiunile desfășurate de Dincă, avocatul Tonel Pop a spus răspuns afirmativ.

„Există probe. Urmează a fi văzut, într-adevăr, care este valoarea lor, înscrise într-un ansamblu probatoriu, coroborate și cu alte probe (...) Este clar că din corespondențele din dosar sunt indicii clare și probe că această doamnă (soția lui Gheoghe Dincă – n.r.) s-a intersectat cu Luiza sau cel puțin că Luiza trăia în timp ce doamna era acolo. Dacă acea doamnă a venit și a făcut o curățenie înainte de Paște cu degresant, cu soluții, cu nebunii, vine și curăță totul, inclusiv mobilierul pe care s-a găsit sânge foarte bine prelevat după ce a făcut curățenie, înseamnă că sângele acolo a apărut de la ei ființă vie după ce a făcut curățenie, ceea ce înseamnă că trăia Luiza când ea era acolo”, a mai spus avocatul familiei Melencu.

Despre faptul că împreună cu Dincă ar fi acționat și alte persoane din familia sa ori din anturajul acestuia a vorbit și Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu. În plus, ancheta în cazul Caracal a fost extinsă in rem pentru complicitate la omor, vizată fiind Elena Dincă, soția lui Gheorghe Dincă, după o sesizare formulată de mama Luizei Melencu. Alexandra Măceșanu (15 ani) și Luiza Melencu (18 ani) au dispărut după ce au fost luate la ocazie de Gheorghe Dincă.

Acesta a mărturisit că le-a omorât pe cele două fete și apoi le-a ars trupurile într-un butoi, în curtea casei sale din Caracal.