Fostul dictator Manuel Noriega va fi extradat catre Panama, dupa ce un tribunal francez a luat aceasta decizie miercuri. Guvernul din Panama a cerut Frantei sa il extradeze pe Noriega, care are de infruntat in tara sa acuzatii de asasinat politic. Pana miercuri, avocatii lui Noriega reusisera sa impiedice extradarea, informeaza CNN.

Premierul francez Francois Fillon va trebui sa semneze actul de extradare pentru ca intregul procedeu sa se puna in miscare. Premierul nu a precizat cand va semna respectivul act.

Anul trecut, dictatorul Manuel Noriega a fost condamnat de un tribunal francez la executarea a 7 ani de inchisoare pentru acuzatii de spalare de bani prin intermediul bancilor franceze. In Panama, dictatorul va fi judecat pentru rapirea si asasinarea in anul 1985 a oponentului sau politic, Hugo Spadafora. Noriega neaga aceste acuzatii.

Manuel Noriega a fost capturat de SUA in urma eliberarii statului Panama in 1989, pana in 2010 aflandu-se in detentie in temnitele americane pentru trafic de droguri, spalare de bani si alte capete de acuzare. In 2010 a fost extradat in Franta pentru judecarea procesului de spalare de bani.