Un consul roman a fost implicat intr-un scandal intr-un restaurant din Roma, refuzand sa achite nota de plata pentru ca meniul comandat a fost adus cu intarziere, informeaza ziarul italian Il Gazzettino, citand martori, fara insa a preciza numele diplomatului, relateaza agentia Mediafax.

Incidentul a avut loc vineri seara in restaurantul "Le Bistro", aflat in incinta Hotelului "Royal Palace", in apropierea "Pietei Spagna" din Roma.

Un barbat in varsta de aproximativ 60 de ani, pe care publicatia l-a prezentat a fi consul roman, insotit de o femeie, a fost nemultumit ca ospatarii nu adusesera la timp comanda. Potrivit publicatiei, dupa ce bause o sticla de vin adusa inainte de mancare, barbatul a inceput sa le reproseze ospatarilor ca a asteptat prea mult si ca va pleca fara sa plateasca. "Eu sunt diplomat, am asteptat prea mult si nu voi plati nimic", le-a spus barbatul ospatarilor, conform publicatiei Il Gazettino.

Imediat au izbucnit certuri si injurii intre client si personalul restaurantului, patronul localului amenintand ca va chema politia.

Clientul s-a ridicat de la masa si a plecat la un alt restaurant, aflat in apropiere. Patronul primului restaurant a chemat politia, incercand sa recupereze macar o parte din valoarea comenzii. Scena a fost observata de zeci de turisti care faceau fotografii. Potrivit Il Gazzettino, exista martori care sustin ca clientul agita un pasaport diplomatic romanesc.

"La un moment dat, un domn a spus ca a asteptat prea mult comanda si ca pleaca. Comandase o portie de spaghete si doua supe de peste", explica, nemultumit, Roberto Macri, patronul hotelului in care se afla restaurantul. Sticla de vin care fusese consumata costa noua euro, iar patronul a insistat ca macar aceasta sa fie platita. "Dar acel domn s-a ascuns in spatele pasaportului diplomatic, iar acest lucru este inacceptabil", explica Macri.

La sosirea politiei, dupa lungi discutii, clientul care s-a prezentat a fi diplomat roman a platit sticla de vin de noua euro.