Imediat dupa anuntarea exit-pollurilor de la alegerile generale presa internationala a publicat primele reactii. "Coalitia de centru-stanga a premierului Victor Ponta este de asteptat sa castige alegerile generale din Romania. Dar va trebui sa imparta puterea cu domnul Basescu, al carui mandat se incheie in 2014", noteaza BBC. El Pais scrie ca mesajul premierului Victor Ponta imediat dupa alegeri este "un semn foarte clar al pacii cu Bruxelles-ul, cu care s-a confruntat in vara".

Presa in diagonalaFoto: Colaj foto

"Victorie clara a coalitiei lui Ponta" titreaza publicatia germana Frankfurter Allgemeine: In Romania prim-ministrul victor Ponta si coalitia social-liberala (USL) a castigat alegerile generale, potrivit exit-poll-urilor. El a anuntat imediat inceperea negocierilor cu partidul maghiar UDMR pentru a forma o coalitie de guvernamant.

BBC: Coalitia de centru-stanga a premierului Victor Ponta este de asteptat sa castige alegerile generale din Romania. Dar va trebui sa imparta puterea cu domnul Basescu, al carui mandat se incheie in 2014. Victor Ponta si Traian Basescu se afla intr-o lupta pentru putere de cand domnul Ponta a ajuns la guvernare in aprilie, in urma prabusirii guvernului precedent de centru-dreapta.

Romania: victorie mare a coalitiei. Coalitia de centru-stanga aflata la putere in romania, a castigat alegerile legislative, obtinand 57% din voturi, conform exit-poll-urilor difuzate de televiziunea nationala, noteaza Le Figaro.

El Pais: Sondajele de opinie dau o majoritate absoluta a prim-ministrului Victor Ponta in Romania. coalitia liberalilor si a socialistilor (USL), condusa de premierul roman, Victor Ponta, a realizat o majoritate la alegerile parlamentare de duminica. Primul lucru pe care l-a facut Ponta dupa aflarea rezultatelor provizorii a fost sa declare: "viitorul Romaniei este alaturi de familia europeana". Un semn foarte clar al pacii cu Bruxelles-ul, cu care s-a confruntat in vara, cand a lansat o ofensiva institutionala in incercarea de a-l demite pe presedinte, conservatorul Traian Basescu.

"Victorie mare a coalitiei aflata la putere in alegerile legislative din Romania (exit-poll)", scrie AFP, anuntand ca Uniunea Social-Liberala (USL) a premierului Victor Ponta, aflata la putere din mai, obtine 57% din voturi - potrivit unui exit-poll difuzat de TVR - si devanseaza opozitia de centru dreapta, apropiata presedintelui Traian Basescu, care obtine 29% din voturi, potrivit acestui sondaj realizat la iesirea de la rune de catre Institutul CURS.

"Alianta aflata la guvernare in Romania obtine o majoritate - exit poll-uri", scrie Reuters, anuntand ca USL a obtinut o victorie cu 54-57% din voturi si se pregateste sa primeasca o majoritate a mandatelor parlamentare, citand exit poll-uri realizate de GeoPOL si CSOP.

Ponta promite un nou cabinet pana la sfaristul anului dupa victorie. Prim-ministrul roman Victor Ponta a condus coalitia de guvernamant la victorie in alegerile generale, conform exit-poll-urilor, promitand sa formeze un nou guvern pana la sfarsitul anului si va construi o super majoritate in Parlament, noteaza Bloomberg.