Un eveniment destul de neobisnuit, care a avut loc pe sest, s-a petrecut miercuri la Kremlin. 18 dintre cei mai inalti ofiteri si-au pierdut posturile: lideri militari, sefi ai ministerului de Interne, ai Serviciului Federal de Control al Drogurilor, si ai Comitetului de Investigatie. Decretele pentru demiterile surprinzatoare au fost semnate de urgenta de presedintele rus, Vladimir Putin.

Vladimir PutinFoto: Agerpres/Xinhua

Mai mult, serviciul de presa prezidential a ramas neobisnuit de tacut in legatura cu demiterile in masa a personalului de rang inalt. Sigura sursa care a confirmat pana acum schimbarile, sunt decretele semnate de Putin, "Schimbarile in Personalul Comitetului de Investitii" si "Schimbarile in Personalul Autoritatilor Federale Publice", care au fost publicate pe website-ul oficial al Kremlinului.

Pe lista personalului demis sunt enumerate nume importante. Generalul Vladimir Rushailo, a carui functie nu este mentionata in documente, este demis. Acesta este cunoscut pentru functia de ministru al Internelor in guvernul Boris Yeltsin, si pentru ca a condus primul Razboi Cecen si apoi activitatile anti-teroriste din Caucazul de Nord.

Demiterea lui Rushailo este confirmata indirect de faptul ca generalul maior Vasili Fedoruk, se afla pe lista celor indepartati brusc. Fedoruk ocupa pozitia de Comandant Adjunct al Fortelor responsabile pentru operatiunile anti-teroriste din Caucazul de Nord.

Putin l-a mai concediat si pe colonelul de politie Vladimir Didenko, care ocupa functia de Sef al Directoratului Principal de Contraactiune la Extremismul Minoritatilor din Federatia Rusa.

In afara cei mentionati mai sus, pe lista se afla mai mult ofiteri de rang inalt din diferite regiuni, inclusiv Yuri Lazarev, Seful Adjunct al Directoratului Principal de Control Federal al Drogurilor in orasul din care provine Putin, St. Petersburg.

Demiterile din cadrul Comitetului de Investigatii au afectat structurile din mai multe regiuni. Cel putin 11 sefi de birouri regionale si adjunctii acestora au fost concediati, inclusiv generalul maior de justitie, Andrei Strizakov, care ocupa functia de Sef Adjunct al Biroului Comitetului de Investigatii din Districtul Federal de Sud - districtul in care se gaseste orasul Rostov-pe-Don, locul care gazduieste principala baza militara a fortelor ruse responsabile de actiunile militare din teritoriul Ucrainei.

Cititi mai mult pe epochtimes-romania.com