





Benjamin Netanyahu: Nu vom accepta ca suntem ocupanti straini pe acest teritoriu
Pentru prima oară o echipă de televiziune din România intră în biroul de la Ierusalim al premierul israelian. Balazs Barabas, realizatorul emisiunii “Paşaport diplomatic” a vorbit cu Benjamin Netanyahu despre pacea din Orientul Mijlociu care pare tot mai fragilă. Una dintre cele mai complexe dispute din această zonă a lumii este cea dintre Israel şi Autoritatea Palestiniană.
"Eu cred că problema graniţelor viitoare în cadrul unei păci reale este ceva ce trebuie discutat, inclusiv chestiunea coloniilor. Dar înainte de toate nu vom accepta că suntem ocupanţi străini pe acest teritoriu. Nu suntem. Dar recunosc că în patria noastră istorică trăia şi un alt popor, cel palestinian. Trebuie să găsim o soluţie pentru amândoi. Dar să spui că nu avem niciun drept să fim aici, că trebuie să plecăm, ba mai mult, să fim daţi afară, să lăsăm teroriştii care urmăresc să ne distrugă pe micul teritoriu care ne-a mai rămas, nu este drept, este injust. Sunt gata să fac compromisuri pentru pace, dar nu sunt gata să mă sinucid. Vreau o pace durabilă, o pace pe care o putem apăra. Iar singura pace care poate dura aici este pacea pe care o putem apăra. Eu cred că adevărata problemă nu sunt coloniile, nu unde vom trasa graniţele. Adevărata problemă este dacă există voinţa de partea palestiniană să accepte în sfârşit un stat evreiesc în orice graniţe."
Sâmbătă, de la 22.30, urmăriţi un interviu istoric cu premierul Israelului Benjamin Netanyahu, într-o ediţie specială a emisiunii „Paşaport diplomatic”.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”