Ministrii din Marea Britanie incep sa discute o posibila actiune militara britanica in Siria saptamana viitoare - sefii Executivului britanic par hotarati sa faca "pasi" impotriva Statului Islamic - relateaza BBC, citat de EurActiv.ro.

Surse au declarat pentru BBC ca ministrii pregatesc o propunere pentru a obtine votul in Camera Comunelor. Guvernul se bazeaza pe realizarile din Irak cu raidurile aeriene RAF (Royal Air Force) si antrenarea fortelor de securitate kurde si irakiene, au spus sursele pentru BBC.

Canalul de radio britanic a mai aflat ca o echipa de mici dimensiuni (formata din 20 de militari) va fi trimisa si in Libia, pentru a garanta securitatea frontierelor sale - un pas crucial pentru a opri valul de migratie in Europa.

Un purtator de cuvant al Ministerului Apararii de la Londra a spus, potrivit BBC, ca "Marea Britanie, impreuna cu partenerii comerciali, sustine procesul de a forma un guvern al Libiei recunoscut si elaboreaza planuri pentru a furniza sprijin odata ce acesta e demarat; este prea devreme sa discutam in ce va consta exact acest sprijin".

O sursa a BBC a numit campania din Irak impotriva Statului Islamic "un succes", dar a spus ca "problema" s-a mutat acum in Siria.

Articolul complet in limba engleza - BBC