Media controlată de oligarhul Vlad Plahotniuc a publicat recent o listă cu 53 de ONG-uri care ar susține inițiativa PDM de schimbare a sistemului electoral. Jurnaliștii Report.md au verificat aceste asociații obștești și au constatat că multe din ele au fost fondate și sunt administrate de fruntași ai partidului, de rudele acestora, de persoane șantajabile. Alte organizații semnatare apar ca beneficiari de bani publici.

Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM), semnatară pentru votul uninominal, a fost fondată în anul 2010 chiar de Vlad Plahotniuc. Momentan, director general al acesteia este Andrei Crigan. Acesta este și președinte al grupului de lucru permanent din cadrul Consiliului Economic de pe lângă prim-ministrul Republicii Moldova.

O altă organizație semnatară este Centrul pentru Investigații Juridice și Apărarea Drepturilor Omului, fondat în iunie 2010 de actualul vicepreședinte al PDM, Sergiu Sîrbu, fapt cu care acesta se laudă și pe site-ul formațiunii. La ora actuală în calitate de președinte al Centrului apare Ina Sîrbu, soția deputatului PDM.

Citeste tot articolul pe Report.md