Dezvăluirile recente ale prințului Harry, extrase din interviuri care urmează să fie publicate şi autobiografia sa „Spare”, aşteptată peste câteva zile, au stârnit vineri furia tabloidelor britanice, relatează News.ro.

Printul Harry si Meghan Markle au ales numele Lilibet Diana pentru fiica lorFoto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

„O reconciliere? Dar ţi-ai vândut sufletul, Harry”, se arată pe coperta Daily Express, alături de o poză cu Harry şi fratele său William.

Soţul lui Meghan Markle şi-a exprimat luni dorinţa de a se „reconecta” cu familia sa, într-un fragment dintr-un interviu care va fi difuzat duminică pe CNN.

Dar acest apel la calm a fost urmat, toată săptămâna, de declaraţii explozive ale omului care a părăsit familia regală pentru a se stabili în California.

Pagini din „Spare” („Rezervă”), memoriile sale aşteptate pe 10 ianuarie, au fost publicate de mai multe ziare în ultimele zile.

Mezinul regelui Charles a relatat în carte un incident între el și fratele său William, afirmând că între ei a explodat o ceartă violentă despre Meghan, în timpul căreia Prinţul de Wales l-ar fi doborât la pământ.

Daily Mirror oferă o concluzie asemănătoare cu cea a Daily Express: „Totul s-a terminat acum”, scrie tabloidul cu o primă pagină ilustrată cu o fotografie a celor doi fraţi din copilărie, unul lângă altul în uniformele şcolare.

Noi comentarii controversate ale prințului Harry în cartea sa autobiografică

În noi fragmente din cartea sa, publicate joi, Harry acuză întreaga familie regală de la distanţă. El vorbeşte despre fotografiile cu el îmbrăcat în ofiţer nazist, care au stârnit un scandal pe când avea 20 de ani, acesta asigurând că William şi Kate l-au încurajat să aleagă acest costum.

De asemenea, el povesteşte cum a aflat de moartea mamei sale, Lady Diana, cum a obiectat la faptul că tatăl său se recăsătorea cu Camilla - pe care o percepea drept o „mamă vitregă rea” -, susţine că a ucis 25 de talibani când era pilot de elicopter al Forțelor Aeriene Regale în Afganistan şi mărturiseşte că a testat cocaina.

În acest punct, tabloidul The Sun a scris pe prima pagină a ediţiei de vineri: „Harry: Am încercat cocaină şi iarbă”. Şi pentru a evoca şi celelalte dezvăluiri ale săptămânii: „Se îmbăta şi îşi pierdea virginitatea într-o cârciumă”, „Lupta lui cu Wills şi confruntarea dintre Meg şi Kate”, „Armata furioasă despre dezvăluirile sale cu privire la cei 25 de talibani ucişi”.

Mai sobru, Daily Telegraph a titrat despre mama sa vitregă: „Te rog, nu te căsători cu Camilla”, referire la rugămintea prinţului către tatăl său, fără a uita, în josul paginii, să amintească de alte revelaţii ale prinţului.

Harry a mai scris că Meghan crede că Kate Middleton, soția lui William, are „un creier de bebeluş”. Pentru ziar, memoriile lui Harry „depăşesc cele mai mari temeri ale palatului”.

Vizibil obosit de necontenitele dezvăluiri ale lui Harry, Daily Mail îl roagă „Oh, scuteşte-ne!”, joc de cuvinte legat de titlul cărţii sale („Spare”), și îl numește „un bărbat-bebeluş” care „şi-a aruncat cu siguranţă jucăriile din căruciorul regal”.