Fox News a anunțat luni că a ajuns la un acord amiabil cu Tucker Carlson, cel mai popular prezentator al său, pentru ca acesta să plece de la televiziunea conservatoare.

Tucker CarlsonFoto: Brian Cahn / Zuma Press / Profimedia Images

„Îi mulțumim pentru serviciul său adus rețelei ca prezentator și înainte de aceasta ca colaborator. Ultima emisiune a domnului Carlson a fost vineri, 21 aprilie”, a declarat televiziunea americană într-un comunicat remis presei.

Fox News a precizat de asemenea că programul de seară a lui Carlson va fi preluat prin rotație de alți prezentatori ai televiziunii până când un înlocuitor va fi găsit pentru acesta.

Deși comunicatul remis nu a precizat niciun motiv pentru această despărțire subită, ea survine după ce Fox News a fost de acord săptămâna trecută să plătească 787,5 milioane de dolari Dominion Voting Systems, compania de mașini de vot electronice pe care a acuzat-o de furt la alegerile prezidențiale din 2020.

Fox a fost de acord să achite suma uriașă celor de la Dominion pentru ca aceștia să renunțe la procesul de defăimare intentat împotriva televiziunii.

Tucker Carlson a fost unul dintre prezentatorii Fox News care au răspândit acuzațiile nedovedite împotriva Dominion Voting Systems și a Smartmatic, o altă companie de mașini de vot electronice.

Smartmatic a acționat de asemenea în judecată Fox News din cauza acuzațiilor pe care i le-a adus privind fraudarea alegerilor americane, cerând daune de 2,7 miliarde de dolari. Acest proces încă este pe rol.

Tucker Carlson a început să lucreze pentru televiziunea conservatoare din 2009, având propria sa emisiune în prime time, „Tucker Carlson Tonight”, începând cu 2016.

Carlson, considerat un vector al propagandei ruse în SUA

După izbucnirea războiului din Ucraina el a fost acuzat de răspândirea propagandei ruse, comentariile făcute de acesta în timpul emisiunii sale fiind pe larg preluate și traduse de presa de stat de la Moscova.

Valeriu Pașa, un expert în dezinformare la organizația anticorupție WatchDog.MD, a declarat într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Insider în luna aprilie a anului trecut că prezentatorul TV american ar fi interzis în Rep. Moldova din cauza comentariilor sale pro-ruse.

Carlson a fost acuzat că a promovat multe dintre liniile de propagandă ale Kremlinului înainte ca președintele rus Vladimir Putin să declanșeze „operațiunea militară specială” pe 24 februarie, întrebându-se, printre altele, de ce Statele Unite ar trebui să țină Ucrainei în locul Rusiei, „care este o țară mult mai mare”.

El a declarat chiar că „ține cu Rusia” în disputa cu Ucraina, difuzarea unor segmente din monologurile sale devenind ceva comun pentru televiziunile rusești încă din luna martie a anului trecut.

Printre altele, el a pus ulterior sub semnul îndoielii ajutoarele militare acordate de guvernul american Ucrainei și a acuzat Kievul că persecută creștinii din țară.

Urmărește ultimele evoluții din a 425-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.