Summitul NATO organizat la Bucuresti ramane in atentia ziarelor internationale. Nimic nu pare sa scape ochilor vigilenti ai jurnalistilor, care au analizat atent lucrarile propriu-zis ale summitului, dar si alte aspecte adiacente, cum ar fi "populatia canina", despre care publicatia americana New York Times noteaza ca "romanii trebuie sa o infrunte inainte de a veni in intampinarea NATO". Cotidianul german Frankfurter Rundschau, citat de Rador, titreaza:" Liniste si ciripit de pasarele - Bucurestiul, in vacanta NATO", acest tablou fiind mai degraba unul idilic.

The Independent scrie ca "premierul britanic Gordon Brown a trecut de partea aliatilor mai precauti din Uniunea Europeana impotriva presedintelui Bush referitor la admiterea in NATO a celor doua foste republici sovietice", in timp ce cotidianul spaniol El Pais remarca faptul ca Germania, prin vocea cancelarului sau, Angela Merkel, a insistat ca "este prea devreme pentru o invitatie, insa usa NATO ramane deschisa". Referitor la Macedonia, publicatia spaniola noteaza ca Alianta a amanat admiterea acestei tari "din cauza unei Grecii negativiste". Le Figaro considera ca, prin angajamentul de a-si suplimenta trupele din Afganistan, "Parisul si-a reluat locul in Alianta".

In ceea ce priveste incheierea summitului NATO, presa straina face tot felul de pronosticuri: The Wasghinton Times scrie despre "globalizarea NATO", punctand sustinerea obtinuta de presedintele Bush pentru instalarea scutului anti-racheta in Europa. Cotidianul polonez Dziennik noteaza si el ca presedintele polonez Kaczynski "vrea un NATO mai mare", publicatia moscovita Kommersant relateaza despre "blocada nord-atlantica", in vreme ce ziarul turc Zaman se intreaba: "Poate deveni Federatia Rusa , membra a NATO?" - mai precizeaza Rador.