





Pretul petrolului provoaca neliniste in randul principalelor state consumatoare
Reprezentanti din Japonia, India, China, Coreea de Sud si Statele Unite, care intrebuinteaza impreuna aproximativ jumatate din petrolul mondial au cerut ca subventiile sa fie inlocuite cu beneficii care sa vizeze statele sarace.
Pretul crescand al petrolului creaza din ce in ce mai multe probleme economice in intreaga lume, unele guverne avand de facut fata chiar unor proteste de strada din partea consumatorilor si a intreprinzatorilor.
De altfel, pescarii spanioli, carora li s-au alaturat vineri soferii de camioane, si-au continuat sambata "greva nelimitata", pentru a solicita masuri impotriva cresterii preturilor la carburant. Unii analisti apreciaza ca nepublicarea informatiilor referitoare la rezervele de petrol existente ar contribui de fapt la cresterea pretului.
La aceasta se adauga, spun ei, ingrijorarile privind existenta unei cereri mai mari decat oferta. Unii analisti economici spun ca pretul unui baril de petrol ar putea ajunge la 150 de dolari in luna iulie. Pretul unui baril de petrol extras este mai mare de doua ori decat era acum un an.

Etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19: Cine are dreptul să se vaccineze în această etapă, când și cum te poți programa. Înființarea centrelor de vaccinare, în continuare în aer
Vom călători în UE doar cu „pașaport de vaccinare”? Precedentul „Carnetului Galben”
De ce Dacia intră într-o nouă etapă datorită SUV-ului Bigster și de ce apropierea de Lada nu ar trebui să ne sperie
Cum vrea Guvernul să elimine haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț, până în iulie, de la furnizorii de ultimă instanță - Proiecte
EXCLUSIV Moștenirea Gabrielei Firea: Ce salarii au directorii și angajații companiilor municipale Ep. II