Presedintele bolivian vrea sa infiinteze Ministerul "Planeta Mama". Presedintele Boliviei sustine ca va crea Minsterul "Planeta Mama" pentru a promova drepturile planetei Pamant si va infiinta o instanta internationala cu puterea de a pedepsi natiuni care nu reusesc sa se supuna acordurilor de reducere a emisiilor de CO2, informeaza Foxnews. Curtea de Justitie "Climatica" va fi situata in Cochabama, centrul orasului in care presedintele Evo Morales a gazduit recent o conferinta de trei zile, care a avut ca tema schimbarile climatice.

O soferita din Franta a fost amendata, deoarece purta valul islamic la volan. O femeie care purta valul islamic in timp ce se afla la volan a fost amendata de politia franceza, pentru "conducere inconfortabila si lipsa a vizibilitatii". Amenda de 22 de euro aplicata de politistii francezi a fost bazata pe o regula a Codului Rutier care obliga orice sofer la o suficienta libertate de miscare si un camp vizual larg, pentru a fi in masura sa efectueze comod si fara intarziere toate manevrele necesare, informeaza Foxnews. Avocatul femeii sustine ca actiunea Politiei franceze este o grava incalcare a drepturilor omului si ca va ataca decizia autoritatilor in instanta, deoarece purtarea valului islamic la volan nu este diferita, in ceea ce priveste campul vizual, de purtarea castii de protectie la motociclisti.

Cutremur de 6,1 grade in Chile. Un cutremur cu magnitudinea de 6.1 grade pe scara Richter a avut loc in centrul statului Chile, la 65 de km sud de orasul Concepcion si la 482 de km sud-vest de capitala Santiago, la o adancime de 35 de km. Pana in acest moment, nu exista date despre pagubele materiale produse sau victime. Potrivit seismologilor de la Institutul american de geofizica, cutremurul reprezinta o noua replica a seismului de 8.8 grade petrecut pe 27 februarie, infomeaza BBC.

Islanda va inchide principalul sau aeroport pentru prima data de la eruptia vulcanului Eyjafjallajokull, care a fortat mai multe state din Europa sa-si suspende zborurile. Aeroporturile Internationale Keflavik si Reykjavík vor fi inchise, au declarat autoritatile islandeze din cauza schimbarii directiei vantului care indreapta acum cenusa dinspre sudul tarii spre insula. Desi norul de cenusa isi avea originea in Islanda, aeroporturile tarii au fost ferite de inchidere pana acum. Un purtator de cuvant al companiei IcelandAir a declarat ca pasagerii vor avea posibilitatea de a fi transferati catre un alt aeroport, situat la 4 ore distanta de Reykjavik, informeaza DailyTelepraph.

Sase ofiteri de politie si un civil au murit pe strazile din Ciudad Juarez, Mexic, in urma unui schimb de focuri. Politistii faceau parte din brigada pentru combatare a violentei si consumului de droguri in orasul de frontiera. Incidentul s-a petrecut in urma unui control savarsit de doua echipe de politisti, care au oprit mai multe persoane aflate sub urmarire. Politia federala trateaza incidentul ca pe un atac direct asupra ofiterilor de politie, anunta CNN.