Cel mai in varsta cardinal Catolic a decedat la 98 de ani. Biserica Romano-Catolica a anuntat vineri decesul cardinalului Paul Augustin Mayer la varsta de 98 de ani, scrie AFP.

Papa Benedict al XVI-lea a adus un omagiu cardinalului german printr-o telegrama si va prezida funeraliile care vor avea loc luni la Bazilica Sf. Petru de la Vatican. Dupa acest deces, cardinalul italian Ersilio Tonini, in varsta de 95 de ani, devine cel mai batran cardinal din cadrul Bisericii Romano-Catolice.

India interzice achizitionarea de echipamente de telecomunicatii din China. Guvernul indian a interzis achizitionarea de echipamente de telecomunicatii de la furnizori din China pe motive de securitate nationala, creand tensiuni comerciale intre cele doua tari asiatice. Decizia a atras proteste din partea Beijingului si a provocat haos in randul operatorilor de telefonie mobila din India, care au nevoie de cantitati enorme de echipament pentru a sustine o industrie, care se extinde cu aproximativ 20 de milioane de noi utilizatori pe luna, informeaza CNN.

Taiwan: Patru detinuti au fost executati, dupa reinstituirea pedepsei cu moartea. Guvernul taiwanez a executat patru persoane, condamnate pentru crime, dupa instalarea pedepsei capitale care fusese scoasa din legislatie in 2005, informeaza Reuters. Mai mult de 70 la suta din populatia taiwaneza sustine pedeapsa cu moartea, desi sirul executiilor a fost intrerupt in 2005, iar legea a fost supusa unor dezbateri aprinse.

India: Aglomeratia de la un centru spiritual duce la moartea a cinci femei. Cinci femei au fost ucise vineri la iesirea dintr-un centru spiritual din nordul Indiei, ca urmare a supraaglomerarii. Numarul mare de persoane, proasta organizare, dar si vremea rea au fost cauzele principale pentru aglomerarea creata pe drumul de iesire de la Sacha Dera, in statul Haryana, anunta CNN care nu ofera informatii suplimentare despre moartea celor cinci femei.

Fondatorul muzeului Josef Stalin a fost ucis. Fondatorul muzeului Josef Stalin, un om de afaceri rus, a fost batut pana la moarte de catre trei atacatori necunoscuti. Vasili Bukhtienko a fost atacat de trei barbati, pe un teren de tenis din Volgograd (cunoscut anterior ca Stalingrad), in sudul Rusiei, potrivit oficialilor rusi, informeaza BBC. Motivul atacului ramane inca necunoscut.