Cuba va permite cetatenilor ei sa lucreze pe cont propriu. De asemenea va oferi o gama de 178 de activitati existente in sectorul privat, oferind chiar posibilitatea de a avea proprii angajati, potrivit CNN.

Cubanezii vor putea angaja frizeri, dulgheri, dansatori de salsa, barmani etc. Multe dintre aceste categorii profesionale existau deja, insa guvernul nu le-a acordat noi licente de ani de zile, motiv pentru care numarul total de persoane care desfasoara activitati independente in Cuba este de numai 143.000, in comparatie cu numarul total de persoane incadrate pe piata fortei de munca (5.1 milioane).

Lista noilor ocupatii publicata in mass-media de stat din Cuba include sapte noi categorii profesionale, printre care si aceea de contabil.

De asemenea pentru prima data dupa multi ani, antreprenorilor cubanezi le va fi permis sa angajeze inclusiv persoane din afara familiilor lor.

In cursul acestei luni Fidel Castro a declarat unui ziarist american ca modelul "cubanez" nu mai functioneaza. Fostul lider cubanez a recunoscut deficientele din modelul economic comunist, introdus cu mai mult de 50 de ani in urma, informeaza CNN. "Modelul cubanez nu mai functioneaza nici pentru noi", i-a marturisit Castro jurnalistului Jeffrey Goldberg, intr-un interviu pentru revista The Atlantic.